صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایجاد اشتغال ناپایدار با محوریت مسکن در اقتصاد/ لزوم اهمیت به شغل‌های مولد

۱۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۰:۱۴
کد خبر: ۴۰۷۵۴۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
کارشناس بازار کار گفت: برای رونق اشتغال و ایجاد شغل باید ۵۰ تا ۷۰ درصد سرمایه در گردش افراد به بخش مسکن سوق پیدا کند که این اشتغال در اصل مولد و ثابت نخواهد بود؛ در صورتی که بخش‌های مولد دارای اشتغال ثابت هستند و با اختصاص تسهیلات به بخش مولد به جای بخش مسکن می‌توان اشتغال پایدار و ثابت در کشور ایجاد کرد و نیمی از مشکل بیکاری برطرف خواهد شد.
اطهاری کارشناس بازار کار در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد ، در خصوص وضعیت اشتغال در کشور گفت: اقتصاد ما در چارچوب برنامه چهارم می‌بایست دانش محور و در تعامل مثبت با جهان قرار می‌گرفت و با این حال در دولت گذشته بُعد دانش محوری را کنار گذاشته شد و بخش مسکن لوکوموتیو اقتصاد ایران اعلام شد و برای اینکه این لوکوموتیو حرکت کند ۴۰ درصد منابع بانکی به بخش مسکن اختصاص داده شد.
 
وی در ادامه افزود: در این شرایط پیش بینی می‌شد نرخ بهره وری بانکی کاهش یابد، ولی این روند معکوس شد و شادهد افزایش شدید آن بودیم که به این ترتیب بخش مولد زمینگیر شد و مابقی درآمد نفتی به جای تخصیص به بخش دانش بنیان روانه صندوق ذخیره توسعه ملی شد که این امر نیز شرایط اشتغال در کشور را تشدید کرد.
 
کارشناس بازار کار با اشاره به ضعف اقتصاد کشور برای ایجاد شغل تصریح کرد: روانه شدن سرمایه به بخش‌های غیر مولد، چون مسکن موجب ضعف اقتصاد در ایجاد شغل می‌شود و در این راستا بخش مولد از دور خارج و بدین ترتیب نرخ بیکاری افزایش می‌یابد.
 
اطهاری با اشاره به سهم ۶۰ درصدی کارگران در بخش مسکن گفت: ۶۰ درصد بخش مسکن را کارگران ساده تشکیل می‌دهد و این نسبت برای کل اشتغال ایران ۱۵ الی ۲۰ درصد است و بیشتر کارگران ساده در بخش ساختمان و مسکن فعالیت می‌کنند.
 
وی در خصوص سهم اشتغال زنان در بخش مسکن یادآور شد: سهم اشتغال زنان در بخش مسکن یک درصد است در صورتی که سهم کل اشتغال زنان درایران ۱۵ درصد را به خود اختصاص داده است و این بدان معنی است که در بخش مسکن به هیچ وجه نیروی کار دانش آموخته را به کار گرفته نمی‌شود و یهم زنان دانش آموخته در بیکاری بسیار بیشتر خواهد شد.
 
کارشناس بازار کار با اشاره به اختصاص ۵۰ درصدی سرمایه کشور به بخش مسکن گفت: هر ساله ۳۰ تا ۵۰ درصدی سرمایه کشور به بخش مسکن برای ایجاد اشتغال روانه می‌شود بدین ترتیب سرمایه‌ای برای بخش مولد باقی نمی‌ماند و با این وجود اشتغال ایجاد شده در بخش مسکن ناپایداراست.

اطهاری تاکید کرد: برای رونق اشتغال و ایجاد شغل باید ۵۰ تا ۷۰ درصد سرمایه در گردش افراد به بخش مسکن سوق پیدا کند که این اشتغال در اصل مولد و ثابت نخواهد بود؛ در صورتی که بخش‌های مولد دارای اشتغال ثابت هستند و با اختصاص تسهیلات به بخش مولد به جای بخش مسکن می‌توان اشتغال پایدار و ثابت در کشور ایجاد کرد و نیمی از مشکل بیکاری برطرف خواهد شد.

وی عنوان کرد: با این وجود باید سرمایه بخش بازنشستگی بجای روانه شدن به صندوق‌های مسکن به سمت اشتغال مولد سوق یابد تا در این جهت هزینه‌های جاری این افراد با توجه به سرمایه گذاری از طریق اشتغال مولد فراهم شود.

کارشناس بازار کار در خصوص رویکرد اشتغال در سال آینده خاطر نشان کرد: با تخصیص بخشی از سود بانکی به بخش مولد به جای بخش مسکن می‌توان شغل ایجاد کرد و آمار بیکاری در کشور را به حداقل رساند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *