صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آموزش علوم آل محمد توسط امام محمد باقر(ع)/باقر یعنی شکافنده علوم

۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۶۹۳۱
کارشناس علوم قرآنی گفت: "باقر" یعنی شکافنده علوم و کسی که علوم را در جامعه نشر و گسترش می‌دهد.

حجت‌الاسلام و المسلمین سعید شمس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره ویژگی‌های حضرت امام محمد باقر(ع) گفت: امام محمد باقر(ع) در مقطعی از تاریخ زندگی می‌کردند که فرصت تبلیغ علم و ترویج آن در جامعه مهیا بود و توانستند از این طریق جامعه را روشن کنند. بنابراین بیشترین حجم روایاتی که از اهل بیت عصمت و طهارت وجود دارد از زمان امام محمد باقر (ع) شروع شده و در زمان  حضرت امام جعفر صادق(ع) نیز ادامه می‌یابد.

وی درباره نام امام محمد باقر(ع) اظهار کرد: "باقر" یعنی شکافنده علوم و کسی که علوم را در جامعه نشر و گسترش می‌دهد. همچنین ایشان چون در واقعه کربلا حضور داشتند یکی از راویان کربلا به شمار می روند.


شمس افزود: درباره این امام از جابربن عبدالله انصاری نقل شده است که پیامبر(ص) می‌فرمود شما یکی از نوه‌های من را خواهید دید، پس سلام من را به او برسانید. آن نوه پیامبر اکرم(ص) نیز امام محمد باقر(ع) بود که البته جابر در زمان به دنیا آمدن ایشان، بینایی اش را از دست داده بود.

این کارشناس علوم قرآنی درباره روایات بیشمار از امام محمد باقر(ع)، اظهار کرد: در بحث‌های روایی و آیات بارها و بارها از ایشان نام برده می‌شود. وقتی وارد مباحث علوم اسلامی و دینی می‌شویم قال‌الباقر و قال‌الصادق در همه آنها آمده است. این حجم تا اندازه‌ای است که علما در جلسات درس خود روزی نیست که از این امام یاد نکنند.


وی درباره دلیل وسعت اختیار امام محمد باقر(ع) در ترویج علم بیان کرد: دلیل وسعت اختیار امام محمد باقر(ع) در ترویج علم این است که در آن زمان خلیفه بنی امیه رو به مرگ بود و در فاصله بین جایگزینی خلافت بنی‌عباس به‌جای بنی‌امیه فرصتی دست داد که ایشان توانستند چشمه‌ای از علوم خداوند به ائمه را دریافت کرده و به مردم عرضه کنند؛ وگرنه در دوره‌های دیگر همواره خفقان برای اهل بیت(ع) وجود داشت. به طور مثال امام حسن عسگری(ع) به دلیل خفقانی که وجود داشت، ارتباطات‌شان مخفیانه بود، بنابراین کمترین روایت از ایشان موجود است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *