صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چالش جدی دولت اقتصاد، بیکاری و اشتغال است

۱۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۶۸۳۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
کارشناس اقتصادی گفت: چالش جدی دولت در سال جدید باز هم موضوع اقتصاد، مسئله بیکاری و اشتغال است، بنابراین اکثر کار‌هایی که دولت برای سال جدید مد نظر قرار می‌دهد باید حتما با محوریت بهره اقتصادی در حوزه اشتغال مد نظر باشد.

حمید حاج اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد اظهار کرد: بخش زیادی از جهت‌گیری‌های اقتصادی برای سال ۹۷ در بودجه سال آینده مشخص شده و بر اساس آنچه که دولت و مجلس در بودجه ۹۷ پیش‌بینی کردن نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای ایجاد اشتغال در سال ۹۷ در نظر گرفته شده و این تقریباً بیش از سه برابر مقداری است که در سال ۹۵ و سال ۹۶ برای اشتغال در نظر گرفتند.

وی افزود: در سال ۹۶ بانک‌ها حداکثر حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان را برای طرح‌های اشتغال‌زایی در نظر گرفتن که نزدیک ۱۴ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شد همچنین در سال ۹۵ نیز دولت حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفت که بخش زیادی از آن نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان تمدید وام‌های قبلی بود اما، به هرحال در سال ۹۷ با توجه به آنچه که برنامه ششم مکلف کرده دولت باید تا پایان برنامه، ۵ میلیون شغل ایجاد کند.

این کارشناس اقتصادی گفت: دولت برای سال ۹۷ هدفگذاری جدی‌تری را برای اشتغال انجام داده، از جمله تأمین اعتبار مالی که به هر حال برای این کار در نظر گرفته شده، بنابراین باید منتظر بمانیم که چقدر این منابع اعتبار محقق می‌شود و دولت تا چه اندازه در یک وضعیت با ثباتی مسیر را پیش می‌رود که بتواند این اعتبارات را برای اشتغال هزینه کند.

حاج اسماعیلی با بیان اینکه طرح‌ها و موضوعاتی که دولت برای اشتغال زایی دنبال کرده موفق نبوده است، ادامه داد: طرح‌هایی مثل فراگیر اشتغال و طرح ستاد اقتصاد مقاومتی که تحت عنوان تکاپو مطرح بود بازخورد و نمود خاصی را که محسوس در جامعه باشد نداشتند.

وی خاطرنشان کرد: باید دید که آیا دولت می‌تواند راهکار‌های جدیدی که تحرک به بازار کار ببخشد را در پیش بگیرد یا نه، صرف اینکه مبالغ اعتبار اشتغال‌زایی افزایش پیدا کرده نمی‌توان اطمنیان داشت که توسعه بازار کار در سال آینده قطعا اتفاق می‌افتد.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: چالش جدی دولت در سال جدید باز هم موضوع اقتصاد، مسئله بیکاری و اشتغال است، بنابراین اکثر کار‌هایی که دولت برای سال جدید مد نظر قرار می‌دهد باید حتما با محوریت بهره اقتصادی در حوزه اشتغال مد نظر باشد به دلیل اینکه اگر دولت نتواند در حوزه اشتغال و حوزه‌های کار تحرک جدیدی ایجاد کند و نتواند ظرفیت را افزایش دهد همه کارنامه دولت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

حاج اسماعیلی تصریح کرد: خواسته اصلی مردم رفع و رجوع مشکلات اقتصادی است که به شدت با آن درگیر هستند و دولت باید برای رفع آن جدی‌تر بیاندیشد.

وی با بیان اینکه دولت باید به دنبال این باشد که بنگاه‌هایی که دچار مشکل شدن را مجددا احیا و حمایت کند و این دلایل متعددی دارد، افزود: اول اینکه اشتغال موجود حفظ می‌شود هنوز هم این تهدید‌ها و نگرانی‌ها در رابطه با مشکلات بنگاه‌ها در کشور وجود دارد یعنی شاهد این هستیم که بنگاه‌هایی در کشور تعطیل می شوند و یا نیرو‌های آن کاهش پیدا می‌کنند و نتوانستیم به صورت جدی و هدفمند از آن‌ها حمایت کنیم، دوم اینکه که راه اندازی بنگاه‌ها و فعالیت آن‌ها هزینه‌های زیادی هم به لحاظ سرمایه گذاری هم به لحاظ ریسک در کشور دارد بنابراین این کار به مراتب سخت‌تر از این هست که ما بخواهیم بنگاه‌های قبلی را احیا کنیم بنابراین دولت باید بنگاه‌های قبلی را که ظرفیت آن‌ها کاهش پیدا کرده یا تعطیل شدن احیا کند، چون بخش زیادی از سرمایه و امکانات را در اختیار دارند و طرح و برنامه‌های زیادی برای فعالیت دارند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر ما بخواهیم سراغ بنگاه‌های جدید برویم این نیازمند سرمایه‌گذاری‌های جدی‌تر، تشویق‌ها و حمایت‌های جدی‌تر است و با توجه به اینکه دولت در تنگنا‌های مالی قرار دارد از این جهت نمی‌تواند اقدام‌های لازم را داشته باشد بنابراین توصیه من حمایت و احیای بنگاه‌های موجود هست و این خود می‌تواند وضعیت‌های اشتغال را در کشور افزایش دهد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *