صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ورکانه در قلب همدان

۱۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۶۷۸۶
ورکانه از توابع همدان، به‌عنوان نگین گردشگری روستایی این استان شهرت یافته است. با سنگ‌های لاشه که تمام کوچه‌های آن را احاطه کرده‌اند زیر نورهای موضعی به‌رنگ قهوه‌ای سوخته درمی‌آیند که تصاویر اروپای دوران رنسانس را یادآور می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، پیشینه روستای ورکانه به بیش از ۴۰۰ سال می‌رسد و آنچه از تاریخ برمی‌آید اینکه نخستین و قدیمی‌ترین محله آن، محله درب‌مسجد است. زبان اهالی روستا فارسی، لری و کردی است. روستای ورکانه یکی از روستاهای دهستان الوند کوه شرقی در شرق شهرستان همدان است که در دامنه کوه قرار دارد و کوه‌های سرده در سه کیلومتری شمال شرقی، کوه سرخ بلاغ در سه کیلومتری جنوب غربی و کوه قره‌داغ در چهار کیلومتری شرق این‌ آبادی قرار دارند.

زیبایی وصف‌ناشدنی حاکم بر روستای ورکانه همدان که به‌سبب سنگفرش‌های آن پدید آمده، در پی امضای تفاهم‌نامه سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایجاد شد و به‌دنبال آن زیباسازی روستای ورکانه در چند فاز انجام شد و حفظ معماری سنتی آن جلوه‌ ای ویژه به خود گرفت. این روستا زادگاه پرفسور توفیق موسیوند، سازنده نخستین قلب مصنوعی جهان است که در سال 1315 در این دیار چشم به جهان گشود.

ورکانه مدت‌ها به‌لحاظ وضع خاص خود از نظر موقعیت جغرافیایی و ارتباطی و توانمندی اقتصادی و زیرساختی در انزوا قرار داشته است و در سال‌های اخیر با کشف پتانسیل هایش رونق به‌سراغ آن آمده است. روستای ورکانه در دامنه جنوبی زاگرس مرکزی قرار گرفته و روستاهای این منطقه به‌دلیل کوهستانی بودن و برخورداری از طبیعت زیبا از مناطق بسیار بکر به‌شمار می‌روند.

وجود دره‌های فراوان از جمله دره‌های زیبای یورد صفرخان، دره‌ خان، تخته‌سنگ، جن‌‌دره و سوبلاغ در مجاورت روستا از خصوصیات طبیعی منطقه است به‌طوری‌که دره بارانی در جنوب و جنوب شرق‌ آبادی واقع شده و شیب عمومی این منطقه و وجود دره‌های فراوان در اطراف روستا موجب شکل‌‌گیری رودخانه‌های فصلی شده است.

رودخانه‌های فصلی ورکانه از ارتفاعات یخچال‌ها سرچشمه می‌گیرند و بعد از عبور از اراضی سیمین ورکانه به رودخانه فصلی ارزانفود می‌ریزند و سرچشمه گرفتن رودخانه دارستان (ارزانفود) از ارتفاعات روستای ارزانفود بر جاذبه‌های طبیعی منطقه افزوده است. گذری بر کوچه پس‌کوچه‌‌های روستای سنگی ورکانه در فصل تابستان، نشان‌دهنده پرورش درختان گردو، سیب و زردآلو در حیاط برخی از واحدهای مسکونی است. ورکانه، به‌عنوان یکی از قطب‌های گردشگری استان همدان، همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *