صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کودتای نرم «صدامک سعودی»/ احتمال وقوع جنگ خونین در بدنه سلطنتی آل‌سعود

۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۵:۰۲
کد خبر: ۴۰۶۵۳۷
دسته بندی‌: سیاست
ولیعهد نوسبیل سعودی سیاست، کودتای نرم و حذف و سرکوب مخالفان خود را اتخاذ کرده است و با فرمان‌هایی که از پدر پیر و مبتلا به آلزایمرش یعنی ملک سلمان پادشاه کنونی آل سعود می‌گیرد، رفته رفته هیئت حاکمه رژیم سعودی را مطابق با میل خودش یکدست می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، محمد بن سلمان، ولیعهد نوسبیل سعودی که در دنیای عرب از او بعنوان «صدامک» یاد می‌شود در سودای شکستن سنت به پادشاهی رسیدن در آل‌سعود است و قصد دارد نخستین پادشاه از سلسله سعودی باشد که نه از پسران بلکه از نوادگان ملک عبدالعزیز، بنیانگذار سعودی است.

«محمد بن سلمان» برای همین منظور سیاست، کودتای نرم و حذف و سرکوب مخالفان خود را اتخاذ کرده است و با فرمان‌هایی که از پدر پیر و مبتلا به آلزایمرش یعنی ملک سلمان پادشاه کنونی آل سعود می‌گیرد، رفته رفته هیئت حاکمه رژیم سعودی را مطابق با میل خودش یکدست می‌کند.

در ادامه به چند مورد از پاکسازی‌های «بن سلمان» در راستای کودتای نرمش اشاره می‌کنیم.

تغییرات در ارتش سعودی به سبب شکست در جنگ یمن
در اوایل اسفند ۹۶، رئیس‌ستاد و دو فرمانده نیروی زمینی و هوایی ارتش سعودی به دستور «بن سلمان» به سبب ناتوانی در جنگ یمن اخراج شدند. بر این اساس «عبدالرحمان بن صالح بن عبدالله البنیان» رئیس‌ستاد کل ارتش سعودی برکنار و به جای او «فیاض بن حامد بن رقاد الرویلی» منصوب شد. همچنین سرلشکر «فهد بن عبدالله بن محمد المطیر» ارتقا درجه یافته و به سمت فرمانده نیروی زمینی منصوب شد. در عین حال سرلشکر «مزید بن سلیمان بن مزید العمرو» به عنوان فرمانده نیروی هوایی تعیین شد.

دستگیری شاهزادگان مخالف و باج گیری از آن‌ها
در آبان ماه سال ۹۶، «محمد بن سلمان» به اسم مبارزه با فساد، ۱۱ شاهزاده سعودی، ۴ وزیر دولت و چند نفر از مقام‌های قبلی عربستان را در یک هتل مجلل در ریاض به نام «ریتز کارلتون» بازداشت کرد.

در بهمن ماه ۹۶ رویترز به نقل از یک منبع آگاه در هیئت حاکمه رژیم سعودی گزارش داد که تمام شاهزاده‌ها و مقامات ثروتمندی که به فرمان «بن سلمان» بازداشت و در هتل «ریتز کارلتون» ریاض حبس شده بودند، آزاد شده‌اند.

طبق گزارش رویترز، این مقام سعودی گفت که «برادران بن لادن» که متهم به فساد شده بودند نیز جزو آزاد شده‌ها هستند. این افراد در هتل فوق شکنجه شده بودند.

آخرین فردی که آزاد شد، «ولید بن طلال» ثروتمندترین مرد عرب است که به گفته مجتهد، شاهزاده افشاگر سعودی، شرط آزاد شدنش این بود که اعلام کند، شکنجه نشده است.

رسانه‌های عربستانی همچنین در آن مقطع اعلام کردند «ولید بن طلال» هم جزو ۳۰۰ نفری بوده که از زندان حکم آزادی گرفته‌اند.
به اعتقاد کارشناسان با بازداشت و شکنجه این ۳۰۰ زندانی متمول و صاحب منصب، بن‌سلمان توانست علاوه بر باج گیری ۱۰۰ میلیارد دلاری از آنها، به مخالفان خود بفهماند، هر گونه اعتراض نسبت به پادشاهی احتمالی وی در آینده می‌تواند تبعات سنگینی برای آن‌ها داشته باشد.

اخراج فرزند پادشاه سابق
در مهرماه سال ۹۶ نیز پادشاه عربستان با فشار ولیعهد یعنی «بن سلمان»، شاهزاده «متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز»، فرمانده گارد ملی این کشور را بدون هیچگونه توضیحی اخراج کرد. «متعب» فرزند «ملک عبدالله»، پادشاه سابق سعودی است که از مخالفان «بن سلمان» محسوب می‌شد و خود را شایسته ولیعهدی آل سعود می‌دانست.

احتمال وقوع جنگ خونین در بدنه سلطنتی آل سعود
اما در میانه‌های سال گذشته که پاکسازی‌های «بن سلمان» و سرکوب مخالفانش در بدنه سلطنتی سعودی در جریان بود، پایگاه خبری «میدل ایست آی» با بررسی سیاست‌های ولیعهد سعودی و اختلافات شدید در خاندان آل سعود بر سر قدرت از احتمال وقوع جنگی خونین در خاندان سعودی خبر داد.

به نوشته «میدل ایست آی» سیاست‌های «محمد بن سلمان» ولیعهد کم تجربه سعودی با مخالفت‌های زیادی مواجه شده، حتی برخی شاهزاده‌های سعودی علیه وی بسیج شده‌اند و این روند می‌تواند باعث جنگ در خاندان سعودی و حتی کودتا علیه بن‌سلمان شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *