صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش ۱۰۰ دلاری قیمت طلا در بازار‌های جهانی

۰۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰:۳۳
کد خبر: ۴۰۶۴۷۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
بازار طلا و سکه همواره به عنوان یکی از بازار‌های با اهمیت در اقتصاد به حساب می‌آید که حساسیت تمام اقشار جامعه به آن بالا است به همین خاطر به گفت و گو با رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر ایران در خصوص روند یک ساله این بازار پرداختیم.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بازار طلا و سکه همواره به عنوان یکی از بازار‌های با اهمیت در اقتصاد به حساب می‌آید که حساسیت تمام اقشار جامعه از جمله کارشناسان اقتصادی، مسئولین و افراد جامعه بر روی آن بالا است، زیرا نوسان قیمت در این بازار می‌تواند به عنوان نشانه‌ای از عملکرد نامناسب حوزه‌ای از اقتصاد به حساب آید.

بازاری که در سال گذشته نوسانات متعددی به خود دید و این تغییرات تاثیر خود را در سایر بازار‌های موازی خود نیز گذاشت و سبب شکل گیری حراج و پیش فروش سکه در زمان‌های مختلف برای کنترل بازار شد.

از همین رو روند تغییرات قیمت طلا و سکه در سال ۹۶ را از محمد کشتی آرا رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر ایران در خصوص شرایط کنونی بازار و دلایل نوسان قیمت طلا و سکه به گفت‌وگو نشستیم.

میزان: تغییرات قیمت جهانی طلا در سال گذشته به چه میزان بوده است؟

کشتی آرا: قیمت جهانی طلا در سال گذشته تحت تاثیر سه عامل از جمله تنش‌های سیاسی در جهان، طوفان هاروی و تاثیر آن بر افزایش قیمت نفت و عامل مهم دیگری همچون کاهش ارزش دلار قرار گرفت که در نتیجه این عواملی که ذکر کردم قیمت جهانی طلا حدودا ۱۰۰ دلار نوسان داشته باشد.

میزان: تغییرات قیمت اونس جهانی به چه میزان بوده است؟

کشتی آرا: این صد دلار در طول همین یک سال گذشته باعث شد که قیمت اونس جهانی که اوایل سال هر اونس آن حدودا قیمتش ۱۲۴۱ دلار بود تا ۱۳۵۰ دلار افزایش پیدا کند.

میزان: در بازار‌های داخلی تغییرات به چه صورت بوده است؟

کشتی آرا: در بازار داخلی در اوایل سال قیمت هر قطعه سکه حدودا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که تحت تاثیر اتفاقاتی که من ذکر کردم در خصوص افزایش قیمت جهانی و بحث اینکه از شهریور ماه گذشته به بعد قیمت ارز رو به افزایش گذاشت و دلار از سه هزار و هفتصد و هشتاد تومان در شهریور ماه در بهمن و اوایل اسفند به ۴ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش پیدا کرد که این افزایش قیمت تاثیر مستقیمی روی قیمت سکه گذاشت.

میزان: این افزایش قیمت به چه میزان بوده است؟

کشتی آرا: در اوایل آذرماه قیمت سکه حباب ۲۰۰ هزار تومانی را پیدا کرد و بانک مرکزی مجبور شد با واگذاری سکه یا حراج سکه عرضه و تقاضا را به تعادل بکشاند تا قسمتی از این حباب تخلیه شود. در بهمن ماه و در اوایل اسفند قیمت سکه به بالاترین رقم قیمت خودش یعنی یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان رسید که تاکنون چنین قیمتی در مورد قیمت سکه سابقه نداشته است.

میزان: به طور دقیق افزایش قیمت سکه چند درصد بوده است؟

کشتی آرا: در طول یکسال گذشته قیمت سکه حدودا ۳۹۰ هزار تومان تا ۴۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته یعنی در حدود ۳۵ درصد افزایش قیمت داشته این درحالی است که هنوز به نظرمی آید که با توجه به واگذاری‌ها و ثبت نام‌هایی که برای واگذاری سکه صورت گرفت هنوز تقاضا دربازار وجود دارد و همین بودن تقاضا باعث شده که قیمت‌ها همچنان رو به افزایش باشد.

میزان: بیشترین نوسان قیمت بین سکه طرح قدیم و طرح جدید به کدام یک اختصاص دارد؟

کشتی آرا: بیشترین نوسان قیمت به سکه طرح جدید (سکه طرح امامی) اختصاص دارد، زیرا این سکه روز به حساب می‌آید و درمقابل آن سکه طرح قدیم سکه‌ای بوده که در سال‌های گذشته ضرب می‌شده و در شرایط فعلی متقاضی کمتری دارد.

میزان: سکه طرح قدیم هم با وجود تقاضای کم در آبان ماه افزایش ۹۱ هزار تومانی داشته است. این میزان افزایش در طی مدت یک ماه برای این سکه چگونه ارزیابی می‌شود؟

کشتی آرا: بخش اعظمی از افزایش قیمت سکه طرح قدیم به تغییرات قیمت طلا باز می‌گردد و طبیعتا با افزایش قیمت طلا تأثیر عمده‌ای بر روی قیمت سکه می‌گذارد و این افزایش قیمت طبیعی است.

میزان: در سال گذشته مواردی همچون کاهش سود بانکی را تجربه کردیم، این عامل چه تاثیری در بازار طلا و سکه داشته است؟

کشتی آرا: کاهش سود سپرده بانکی در این بازار تأثیرگذار نبوده، ولی تأثیر افزایش قیمت را بیشتر بر روی سرمایه‌های خرد گذاشته است به این شکل که بخش اعظمی از افراد سرمایه‌های کوچک خود را برای دوری از تورم یا افزایش قیمت تبدیل به سکه کرده‌اند، ولی سرمایه‌های بزرگ از بانک خارج نشده و در نتیجه وارد بازار طلا و سکه نیز نشده است.

تا زمانی که قیمت ارز به اصطلاح افزایش پیدا نکرده بود هیچ تاثیری در بازار نداشت، ولی افزایش قیمت ارز که ناشی از افزایش تورم است تاثیر خود را گذاشت که در نهایت موجب شد مجددا سرمایه‌ها به سمت خرید طلا و سکه و ارز برود.

میزان: پیش بینی تان برای شرایط بازار طلا و سکه در سال آینده چگونه است؟

کشتی آرا: قابل پیش بینی نیست کما اینکه این اتفاقاتی که هم اکنون از آن صحبت شد در اوایل سال ۹۶ قابل پیش بینی نبود.

میزان: عامل دیگری که از هم اکنون تاثیر گذاری آن مشخص باشد، برای سال آینده وجود دارد؟

کشتی آرا: نه، نمی‌توان عاملی را از هم اکنون نام برد، در زمان حال حاضر قیمت دقیق هر اونس ۱۴۰۰ دلار افزایش داشته باشد.

میزان: یعنی به اونسی ۱۴۰۰ برسد؟

کشتی آرا: بله، با توجه به تورم جهانی احتمال افزایش اونسی ۱۴۰۰ دلار وجود دارد.

میزان: آیا طلا فروشی‌ها از افزایش قیمت سکه در بازار استقبال می‌کنند و این افزایش قیمت را به مثابه افزایش سرمایه خود تلقی می‌کنند؟

کشتی آرا: هیچ طلا فروشی نه از افزایش قیمت خوشحال می‌شود و نه از کاهش قیمت ناراحت، زیرا سرمایه آن‌ها به صورت واحد سکه و واحد طلا است. به همین خاطر از افزایش یا کاهش آن چیزی نصیب این افراد نمی‌شود. طلا فروشی‌ها دوست دارند تعداد داد و ستد‌های آن‌ها بیشتر شود و از افزایش این داد و ستد‌ها منافع می‌برند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *