صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روابط پیدا و پنهان عربستان و رژیم صهیونیستی

۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۶۴۵۵
دسته بندی‌: سیاست
مشاور سابق دولت عربستان اعتراف کرده که ۲۲ کشور عربی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی با یکدیگر رقابت می‌کنند و منتظر چراغ سبز تل‌آویو هستند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، در دهه‌های گذشته، در جهان عرب نه تنها برقراری رابطه که بردن نام منحوس رژیم صهیونیستی هم به سبب اشغالگری و جنایت‌های این رژیم علیه مردم فلسطین ممنوع بود، اما در سال‌های اخیر، تمایل عجیبی میان حکام کشور‌های عربی برای برقراری رابطه با تل‌آویو به چشم می‌خورد؛ روابطی که در اوایل تلاش می‌شد پنهان و مکتوم بماند، اما اخیرا به قدری تابوی مراوده با صهیونیست‌ها برای حکام عربی شکسته است که حتی از آشکار شدن آن هم ابا و اکراه ندارند.

مشاور سابق دولت عربستان اعتراف کرده که ۲۲ کشور عربی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی با یکدیگر رقابت می‌کنند و منتظر چراغ سبز تل‌آویو هستند.

اشتیاق سعودی‌ها برای رابطه با تل‌آویو
در میان حکام عربی، حکام سعودی میل بیشتری برای برقراری رابطه با سران رژیم صهیونیستی دارند. ریاض و تل‌آویو در ظاهر روابط دیپلماتیک ندارند، اما در سال‌های اخیر در پشت‌پرده، دیدار‌های محرمانه بیشماری میان تصمیم‌سازان دو رژیم برگزار شده است که جزئیات برخی از آن‌ها به رسانه‌ها درز یافته است.

دیدار شاهزاده سعودی با قاتلان کودکان غزه
در سال 2016 ،«ترکی فیصل» رئیس اسبق سازمان جاسوسی سعودی و شاهزاده متنفذ این کشور که پای ثابت مهمانی‌های گروهک تروریستی منافقین در فرانسه نیز است، در حاشیه اجلاس داووس با «تزیپی لیونی» وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی و حامی کشتار کودکان غزه در جریان نبرد ۲۲ روزه، دیدار کرد. خبر این دیدار توسط رسانه‌های سعودی و صهیونیستی مخابره نشد بلکه تصویری از آن در شبکه اجتماعی توئیتر منتشر شد.

البته «ترکی فیصل» در همان مقطع چند دیدار دیگر با مقامات صهیونیستی از جمله «عاموس‌یادلین» رئیس اطلاعات نظامی، «یعقوب عامی درور» مشاور امنیت داخلی و «دوری گلد» معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی داشت.

تاسیس سفارت سعودی در سرزمین‌های اشغالی!
«انورعشقی» مشاور پادشاه سابق سعودی نیز سال گذشته به منظور رایزنی با مقامات صهیونیستی به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد و در همان مقطع طی مصاحبه‌ای با شبکه الجزیره، ضمن مخالفت با مسلح کردن فلسطینیان، اعلام کرد کشورش حاضر است سفارتش را در اسرائیل افتتاح کند!

عشقی در مصاحبه مزبور بر این نکته نیز تاکید کرد که ما (سعودی‌ها) دوست نداریم اسرائیل را در منطقه بیش از این منزوی ببینیم!

کمک‌های متقابل سعودی‌ها و صهیونیست‌ها در تجاوز به لبنان و یمن
اما روابط پشت‌پرده رژیم‌های سعودی و صهیونیستی طی چند سال گذشته، فراتر از دیدار‌های مخفیانه مقامات دو کشور بوده است؛ دایره این روابط به کمک‌های نظامی و مالی و لجستیکی هم کشیده شده است.

«عاموس یادلین»، رئیس اسبق اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با «فرانس ۲۴» از حمایت اطلاعاتی عربستان سعودی از تل آویو در جریان جنگ ۳۳ روزه با حزب‌‎الله لبنان خبر داد.

«یادلین» در مصاحبه با رسانه فرانسوی این را هم گفت که «تهدید ایران، باعث شده که ریاض و تل‌آویو که با یکدیگر روابط دیپلماتیک ندارند، به همکاری با هم بپردازند».

البته صهیونیست‌ها در جریان تجاوز ارتش رژیم سعودی به یمن و کشتار غیرنظامیان این کشور، پاسخ محبت سعودی‌ها در جریان تجاوز به لبنان را دادند و به یاری متجاوزان سعودی شتافتند. بنا بر گفته «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله، رژیم صهیونیستی از طریق آموزش، نظارت و مدیریت، در تجاوز به یمن مشارکت دارد.

همچنین اسناد غیرقابل انکاری که در همان نخستین ماه‌های تجاوز ائتلاف سعودی به یمن، منتشر شد، حکایت از آن داشت که رژیم صهیونیستی عملا از پایگاه «عصب» در اریتره در تجاوز سعودی‌ها به یمن مشارکت دارد.

راهبرد آمریکا برای علنی شدن پیوند ریاض و تل‌آویو
در نوامبر سال گذشته میلادی پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار چاپ لبنان نوشت که «سند محرمانه‌ای از وزارت خارجه عربستان سعودی به بیرون درز کرده که شامل نامه عادل الجبیر وزیر خارجه این کشور به محمد بن سلمان ولیعهد عربستان است. این سند که نخستین بار است رونمایی می‌شود شامل راهبردی است که در سفر ماه می ترامپ به عربستان بصورت غیرعلنی مبنی بر ضرورت برقراری رابطه میان ریاض و تل‌آویو به حکام سعودی تجویز شد».
در این سند وزیر امور خارجه عربستان خطاب به ولیعهد این کشور تصریح کرده که «مایه افتخار من است که طرح برقراری روابط میان عربستان و اسرائیل با استناد به توافق مشارکت راهبردی با آمریکا را خدمت جنابعالی تقدیم می‌کنم؛ مشارکتی که بر پایه دستور والای جنابعالی با وزیر امور خارجه آمریکا بررسی شد».
آنطور که الاخبار نوشته است «عربستان سعودی می‌خواهد در چارچوب این سند تجویز شده از جانب رئیس جمهور آمریکا، ضمن حذف آرمان فلسطین به یاری رژیم صهیونیستی در مقابله با ایران و حزب الله لبنان بپردازد».

مصاحبه مقام نظامی صهیونیستی با روزنامه سعودی
در همین راستا درست ۲۴ ساعت پس از افشای سند آمریکایی ایجاد پیوند علنی میان ریاض و تل‌آویو، «گادی آیزنکوت» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه سعودی «ایلاف»، صریحا اعلام کرد که «اسرائیل آماده مبادله اطلاعاتی با کشور‌های عربی برای مقابله با ایران است و اسرائیل و عربستان منافعی مشترک در مقابله با ایران دارند».
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در بهمن 96 در جریان کنفرانس مونیخ، صریحا اعلام کرد که اسرائیل و عربستان به هم نزدیک شده‌اند.

همدستی ریاض و تل‌آویو در سازمان ملل!
اما ریاض و تل‌آویو در چند سال اخیر تلاش‌هایی را نیز برای همکاری در مجامع بین‌المللی داشتند. در ژوئن 2016 که سازمان ملل در اقدامی تعجب‌برانگیز نام ریاض و متحدانش را از فهرست قاتلان کودکان در یمن خارج کرد، رادیو «اوستن» اروپا اعلام کرد که سعودی‌ها برای حذف نام خود و ائتلاف ساختگی شان از لیست سیاه سازمان ملل، از رژیم صهیونیستی کمک گرفته‌اند.

این رادیو در همان مقطع تصریح کرد که «عبدالله المعلمی نماینده عربستان در سازمان ملل از دانی دانون نماینده رژیم صهیونیستی در این سازمان برای حذف نام ائتلاف سعودی - عربی از لیست سیاه سازمان ملل کمک گرفته است».

البته رابطه و همکاری رژیم سعودی با رژیم صهیونیستی در سازمان ملل تنها در موضوع فوق‌الذکر منحصر نماند؛ بلکه چند هفته بعد از کمک اسرائیل به عربستان برای خارج شدن از لیست سیاه کودک کشان، در موعد انتخاب ریاست کمیته مبارزه با تروریسم سازمان ملل، سعودی‌ها رای خود را به نماینده رژیم صهیونیستی دادند و همین موضوع در ریاست این رژیم بر کمیته مزبور موثر واقع شد.

در همان زمان «دوری گولد»، مدیرکل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی و مشاور سابق بنیامین نتانیاهو در سخنانی در کنفرانس سالانه هرتزلیا ضمن تقدیر از رویکرد سعودی‌ها، اظهار داشت:«نوعی همگرایی راهبردی بین اسرائیل و بسیاری از کشور‌های عرب از جمله عربستان در حال شکل‌گیری است».



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *