صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۵ عملیات امداد و نجات نیروی دریایی ارتش در سال ۹۶

۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۵:۰۱
کد خبر: ۴۰۶۴۱۷
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
نداجا در سال ۱۳۹۶ با انجام ۵ عملیات امداد و نجات که برخی از آن‌ها حقیقتا سخت و طاقت‌فرسا بودند، توانست در سطح بین‌الملل و در عرصه جهانی حقوق آب‌ها و دریاها، نام نیکی را از خود بر جای بگذارد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با استفاده و بهره‌گیری از دکترین «تامین امنیت پایدار» در آب‌های منطقه‌ای و جهانی و با گسترش ابعاد عملکرد خود در در دریا‌ها طی سالیان اخیر، در کنار تمام ماموریت‌های سنگین و راهبردی‌اش نظیر «تامین امنیت خطوط انتقال انرژی»، «اسکورت کشتی‌ها و نفتکش‌های ایرانی و خارجی» و «انجام رزمایش داخلی و منطقه‌ای»، هیچ‌گاه از رعایت اصول انسانی و اخلاقی در پهنه دریا‌ها غافل نبوده است.

نداجا در سال ۱۳۹۶ با انجام ۵ عملیات امداد و نجات که برخی از آن‌ها حقیقتا سخت و طاقت‌فرسا بودند، توانست در سطح بین‌الملل و در عرصه جهانی حقوق آب‌ها و دریاها، نام نیکی را از خود بر جای بگذارد.

۲۸ مرداد
این روز، روز درخشش «هوادریای نداجا» بود. بلافاصله پس از تماس از جزیره خارک و درخواست کمک از یگان این جزیره، هوادریای نداجا جهت ترابری دو مصدوم از خارک به بوشهر، یک بالگرد AB۴۰۳ را به این جزیره اعزام کرد و مصدومان را ظرف حدود ۳۰ دقیقه به بیمارستان بوشهر ترابری کرد. یکی از مصدومان این حادثه پسری ۷ ساله بود که دچار برق گرفتگی شده بود و مصدوم دیگر زنی با ۷۳ سال سن بود که نارسایی قلبی داشت. مصدومان این اجرا پس از بهبودی کامل، از بیمارستان بوشهر مرخص شدند.

۱۹ شهریور
در این روز، یک فروند لنج ماهیگیری با نام «شمس» که برای تست موتور خود در فاصله ۴۵ مایلی از ساحل بندر جاسک مستقر شده بود، دچار آبگرفتگی و خرابی موتورخانه شد و از نیروی دریایی ارتش طلب کمک کرد. پس از اعلام این درخواست، منطقه دوم دریایی ولایت نیروی دریایی ارتش، ناو موشک انداز فلاخن را برای کمک‌رسانی به لنج مذکور اعزام کرد. با ورود تیم کنترل صدمات یگان نداجا به لنج، از ورود صدمات بیشتر به لنج جلوگیری شد و این لنج به صورت یدک‌کش تا اسکله آورده شد. در اثنای این ماجرا نیز یک فروند ناو آمریکایی که در حال نزدیک شدن به موقعیت لنج مذکور بود که با هشدار و اعلام حضور ناو موشک انداز فلاخن از منطقه دور شد.

۱۸ آذر
در روز ۱۸ آذر، یک ملوان هندی توسط بالگرد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوالی جزیره فارسی از مرگ حتمی نجات یافت. در این اتفاق، یک فروند بارج حمل بار که در حال دریانوردی در حوالی جزیره فارسی در شمال خلیج فارس بود به علت شرایط نامساعد جوی از یدک کش جدا و با بحران جدی مواجه شد. نیروی دریایی ارتش پس از دریافت درخواست کمک بلافاصله یک فروند بالگرد خود را از پایگاه دریایی بوشهر به محل حادثه اعزام و ملوان این بارج که ملیت هندوستانی داشت و به علت آسیب‌های شدید جسمی ناشی از تلاطم دریا مجروح شده بود را نجات داد. این ملوان هندی پس از نجات از مرگ حتمی برای طی مراحل درمانی به بیمارستان بوشهر منتقل و پس از آن ترخیص شد.

۳ بهمن
در این روز در حالیکه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی مشغول اجرای رزمایش محمد رسول الله (ص) تا مدار ۱۵ درجه آب‌های جنوب کشورمان بود، در راستای کنترل کامل خطوط کشتیرانی و مواصلاتی در منطقه برگزاری رزمایش، دو نفر از سرنشینان یک فروند قایق که بمدت ۱۲ روز در دریا سرگردان بودند را نجات داد.

۴ بهمن
در روز ۴ بهمن، با هماهنگی مرکز جستجو و نجات دریایی (MRCC) چابهار و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در عملیاتی ۲۴ ساعته، ۷ صیاد لنج صیادی که به دلیل آبگرفتگی در هوای نامساعد در حال غرق شدن در دریای عمان بود، نجات یافتند. مرکز جستجو و نجات دریایی بندر چابهار MRCC، روز اول بهمن‌ماه به محض دریافت گزارش اضطرار شناور صیادی که به دلیل آبگرفتگی در هوای نامساعد و طوفانی، در فاصله ۷۰ مایلی که ۷ نفر خدمه داشت، نسبت به فعال کردن طرح جستجو و نجات اقدام کرد و با همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و در عملیاتی ۲۴ ساعته، همه سرنشینان این شناور در حال غرق شدن، نجات یافته و تحویل قایق ناجی در بندر چابهار شدند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *