صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خیالبافی با کاشی‌های مقدم

۱۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۶۱۴۷
نوروز فرصت مناسبی برای تهرانگردی است، در پیشنهاد ویژه میزان مقصد‌هایی را معرفی می‌کنیم که کمتر نام آن را شنیده اید.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، شاید تاحالا اسم خانه های تاریخی تهران نشنیده باشید یا فکر کنید برای تماشای خانه های تاریخی حتما باید تا کاشان بروید. کم تر کسی می داند در میان شهر شلوغ تهران که هر روز صورتش زشت تر می شود و آسمان خراش های بلندتر، هنوز انگشت شمار خانه های با معماری خاص و تاریخی نفس می کشند. خانه های که میان هیاهوی بی پایان مرکز شهر تهران گم شده اند و نامشان را کمتر کسی شنیده است. 

یکی از دیدنی ترین خانه های تاریخی تهران که بسیاری به آن لقب گرانترین و ارزشمندتری خانه تاریخی تهران را هم می دهند، خانه موزه مقدم است. خانه موزه ای که از بد روزگار گرفتار مدیریت عجیب دانشگاه تهران شده اما هنوز زیبایی ها و ارزش هایش پا برجاست. خانه مقدم در خیابان امام خمینی، پشت جداره پر سر و صدا ابزار فروش ها پنهان شده و برای پیدا کردن در ورودی اش باید دقت کنید. دری که کارمندان دانشگاه تهران هرازگاهی برای بازدید باز می کنند و منت بر سر گردشگران می گذارند. وقتی پا در حیاط این خانه می گذارید و حس و حال تان عوض خواهد شد. انگار همه زشتی های تهران پشت در جا می ماند و شما وارد زیباترین دوره تاریخی این شهر می شود. دوره ای که خانه های اعیونی ستون های بلند منتهی به بالکن داشت، حوض آبی در میانشان می جوشید و تن بنا را کاشی ها زینت داده بودند. خانه مقدم اما یک اثر تاریخی خاص یک دوره نیست، جز جز این بنا از تاریخ ساخته شده و می توان در کاشی های خیال زمان های دورتر را دید.

موزه مقدم محل زندگی خاندان احتساب‌الملک، یکی از درباریان صاحب منصب سلسله قاجار بوده است. این خانه پس از محمدتقی‌ خان احتساب‌الملک به فرزندش دکتر محسن مقدم استاد باستان‌شناس دانشگاه تهران و همسر فرانسوی‌اش سلما رسید. این زوج با ذوق و علاقه‌ای بی‌نظیر به کار جمع‌آوری آثار تاریخی از سراسر ایران‌زمین پرداختند و از آنها در معماری و تزیین خانه خود استفاده کردند.استاد مقدم از بنیان‌گذاران دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و استاد ممتاز این دانشگاه بود. نشان دانشگاه تهران را که با الهام از تاریخ و فرهنگ کهن ایران طراحی کرده‌ است. در سال ۱۳۵۱ استاد مقدم خانه پدری خود و اشیای گردآوری شده در آن را وقف دانشگاه تهران کرد. پس از فوت استاد محسن مقدم در سال ۱۳۶۶ و همسر ایشان در سال ۱۳۶۹ تولیت این بنا به دانشگاه تهران سپرده شد.

بازدید: ورودی 3 هزار تومان/ متاسفانه به دلیل مدیریت دانشگاه تهران این خانه تاریخی 5 روز نخست عید قابل بازدید نیست.

آدرس: تهران، خیابان امام خمینی، بین خیابان شیخ هادی و خیابان ولیعصر، جنب بانک ملت ، پلاک ۲۴۹



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *