صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی تهدیدات کره شمالی و آمریکا علیه یکدیگر/تنش در شبه‌جزیره کره چه سرنوشتی پیدا می‌کند؟

۰۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۴۵۵۳
رئیس کره شمالی در سخنرانی خود به مناسبت سال جدید میلادی اعلام کرد که این کشور علیرغم پیشبرد برنامه هسته‌ای و موشکی خود آماده مذاکره با کره جنوبی است؛ این پیشنهاد پیونگ‌یانگ مورد استقبال سئول قرار گرفت و یک هیأت از ورزشکاران کره شمالی برای شرکت در المپیک زمستانی به کره جنوبی سفر کردند و این اقدام به مذاکرات بیشتر دو کره منجر شد و در نهایت پیونگ‌یانگ برای مذاکره با آمریکا اعلام آمادگی کرد و این پیشنهاد مورد استقبال رئیس جمهور آمریکا قرار گرفت.

به گزارش گروه بین‌الملل ، رئیس کره شمالی در سخنرانی خود به مناسبت سال جدید میلادی اعلام کرد که این کشور علیرغم پیشبرد برنامه هسته‌ای و موشکی خود آماده مذاکره با کره جنوبی است؛ این پیشنهاد پیونگ‌یانگ مورد استقبال سئول قرار گرفت و یک هیأت از ورزشکاران کره شمالی برای شرکت در المپیک زمستانی به کره جنوبی سفر کردند و این اقدام به مذاکرات بیشتر دو کره منجر شد و در نهایت پیونگ‌یانگ برای مذاکره با آمریکا اعلام آمادگی کرد و این پیشنهاد مورد استقبال رئیس جمهور آمریکا قرار گرفت.

آغاز رسمی گفتگوها میان دو کره

«کیم‌ جوگ‌اون» بامداد روز چهارشنبه 3 ژانویه سال جاری دستور آغاز گفتگوها با مقامات کره‌جنوبی را صادر کرد.

رسانه‌ها به نقل از بیانیه پیونگ‌یانگ که از طریق تلویزیون دولتی این کشور منتشر شد نوشتند:محور اصلی این گفتگوها در مقطع کنونی اعزام ورزشکاران کره‌شمالی به بازیهای المپیک زمستانی 2018 پیونگ‌چانگ کره‌جنوبی است.

پس از گذشت 2 سال، 2 کره روز جمعه 6 ژانویه توافق کردند تا گفتگوهای سطح بالا را بار دیگر از سر بگیرند.

اعزام هیأتی شامل ورزشکاران و مقامات به کره جنوبی

«ری سان‌گوان»، رئیس آژانس کنترل روابط بین 2 کره، سرپرستی هئیت پنج‌ نفره شامل مقامات ورزشی این کشور را به عهده داشت.

موضوع گفت و گوهای دو کره در این مقطع که در روستای «پانمونجوم» برگزار شد درباره مواردی مانند کاهش تنش‌ها در تمام سطوح و سایر مسایل بود.

«چومیونگ گیون» وزیر وحدت کره جنوبی در مصاحبه‌ای با خبرنگاران قبل از شروع این مذاکرات خاطر نشان کرد که کشورش به دنبال کاهش سطح بحران است.

انجام دور سوم مذاکرات دو کره

نمایندگان کره شمالی و کره جنوبی روز چهارشنبه 17 ژانویه برای سومین بار با یکدیگر دیدار کردند.

در جریان این دیدار بار دیگر موضوع مشارکت شهروندان کره شمالی در المپیک زمستانی کرخ جنوبی به بحث گذاشته شد.

وزارت اتحاد کره جنوبی در پایان این نشست اعلام کرد که پیونگ یانگ یک تیم تشویق‌کننده شامل 230 نفر را برای شرکت در المپیک زمستانی «پیونگ‌چانگ» خواهد فرستاد.

ریاست هیات کره شمالی را جون جونگ سو، معاون کمیته «اتحاد صلح آمیز سرزمین مادری» و ریاست هیات کره جنوبی را چون هائه سونگ، معاون وزیر اتحاد این کشور برعهده داشت.

این گفتگوها بار دیگر در «خانه صلح» در بخش جنوبی روستای مرزی در منطقه حائل میان دو کشور برگزار شد.

پیش از این در روز دوشنبه 15 ژانویه و در دومین دور از گفتگوها نیز کره شمالی موافقت کرد تا ارکستر 140 نفره‌ای برای اجرای برنامه در جریان المپیک زمستانی، به کره جنوبی اعزام کند.

ورود ورزشکاران و مقامات کره شمالی به سئول

پس از گفتگوهای سیاسی بین دو کره، روز یکشنبه نخستین گروه از کاروان ورزشی کره‌ شمالی برای شرکت در بازی‎های المپیک زمستانی 2018 پیونگ‌چانگ وارد کره‌ جنوبی شدند.

نخستین گروه از مقامات و هنرمندان کره‌شمالی تحت تدابیر شدید امنیتی وارد سئول شدند و سپس با قطاری عازم استان «گانگوون» شدند.

واکنش رئیس جمهور کره جنوبی به مذاکرات دو کره

رئیس جمهور کره جنوبی طی اظهاراتی اعلام کرد که گفتگو میان دو کره درباره بازی‌های المپیک زمستانی باید به مذاکرات هسته‌ای آمریکا و کره شمالی منتهی شود. 

«مون جائه این» طی سخنانی در دیدار با مقامات کره جنوبی گفت: باید تلاش‌هایی برای ایجاد تضمین درباره این مطلب صورت گیرد که گفتگوهای میان دو کره بر سر بازی‌های المپیک زمستانی به مذاکرات میان آمریکا و کره شمالی بر سر برنامه هسته‌ای پیونگ‌یانگ منتهی شود.

وی افزود: کره جنوبی با «فرصتی ارزشمند برای باز کردن درها» برای حل مسالمت‌آمیز مسئله هسته‌ای کره شمالی و ایجاد صلح در شبه‌جزیره کره روبه‌رو است.

توافق آمریکا و کره جنوبی درباره اقدامات بازدارنده شدیدتر علیه پیونگ‌یانگ

وزارت دفاع کره جنوبی روز 27 ژانویه گزارش داد که مقامات دفاعی این کشور با همتایان آمریکایی خود درباره اقدامات بازدارنده شدیدتر در راستای تلاش برای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی به توافق رسیدند. 

این توافق روز جمعه 26 ژانویه و در پی دیدار و گفتگوی «سانگ یونگ-مو» و «جیمز متیس» در هاوایی حاصل شده است.

وزارت دفاع کره جنوبی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: دو طرف در این دیدار ضمن تأکید بر این مطلب که هر گونه تلاش برای ایجاد شکاف در اتحاد سئول و واشنگتن با شکست مواجه خواهد شد، درباره ادامه تلاش‌ها در راستای وادار کردن کره شمالی به تغییر موضع و بازگشت به میز مذاکرات به توافق رسیدند.

اقدامی بی‌سابقه؛ دیدار رؤسای جمهور دو کره

روسای جمهور کره‌ شمالی و کره‌ جنوبی در اقدامی بی‌سابقه در آستانه برگزاری بازی‎های المپیک زمستانی در شهر یونگ‌پیونگ با هم دیدار و گفتگو کردند. 

«مون جائه-این» رئیس‌ جمهور کره‌ جنوبی روز جمعه 9 فوریه به استقبال«کیم یونگ-نام» رئیس‌جمهور کره‌ شمالی رفته و با وی دیدار کرد.

دیدار کوتاه دو رئیس‌جمهور در شهر «یونگ‌پیونگ» صورت گرفت؛ شهر «یونگ‌پیونگ» در شرق شهر «پیونگ‌چانگ» میزبان بازی‎های المپیک زمستانی 2018 کره‌جنوبی واقع شد.

فرمان رئیس کره شمالی به آماده‌سازی ارتش برای جنگ با آمریکا

کره‌شمالی در آستانه بازی‎های المپیک زمستانی کره‌ جنوبی و انتشار خبرهایی مبنی بر طرح آمریکا برای حمله به این کشور در تازه‌ترین رژه نظامی خود، پیشرفته‌ترین موشک‎های بالستیک قاره‌ پیما را به نمایش گذاشت. 

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، کیم‌ جونگ‌اون هنگام نمایش موشک‎های بالستیک خطاب به نیروهای ارتش گفت: در شرایط کنونی که آمریکا و پیروانش در حال جاروجنجال و هیاهو در شبه‌ جزیره کره هستند، ارتش ما باید در هوشیاری کامل و بالایی قرار داشته باشد و خود را برای جنگ آماده کند تا مهاجمان نتوانند کرامت و شرافت ملت مقدس ما را حتی به اندازه یک هزارم میلی‌متر خدشه‌دار نکنند.

نامه دعوت کیم جونگ‌اون به رئیس جمهور کره جنوبی

«کیم جونگ-اون» در نامه‌ای شخصی که به وسیله خواهرش به «مون جائه-این» تحویل داده شد، از وی برای سفر به کره شمالی دعوت کرد.

«کیم یو-جونگ» این نامه را در دیدار روز شنبه 10 فوریه با رئیس جمهور کره جنوبی، به وی تحویل داد.

کیم یو جونگ خطاب به رئیس جمهور کره جنوبی گفته که رئیس کره شمالی از وی خواسته تا در اولین تاریخ ممکن برای آنچه «سومین نشست بین دو کره» نامیده می‌شود به پیونگ‌یانگ سفر کند.

درخواست رئیس کره شمالی برای تداوم مذامرات میان دو کره

رئیس کره شمالی در پی دیدار با هیأت بلندپایه این کشور که از کره جنوبی بازگشته بودند اعلام کرد خواستار گسترش «جو صمیمی مصالحه و گفتگو» با کره جنوبی است.

رسانه دولتی کره شمالی بامداد روز سه‌شنبه 13 فوریه گزارش داد که «کیم جونگ-اون» در پی سفر سه روزه خواهر خود به کره جنوبی در حاشیه المپیک زمستانی دستور تدابیر بیشتر برای مذاکره و تعامل میان دو کره را صادر کرده است.

کیم جونگ-اون دیدار هیأت دیپلماتیک این کشور از کره جنوبی را «بسیار باشکوه» توصیف کرده و از «تلاش صادقانه» سئول برای اولویت دادن به دیدار با این هیأت قدردانی کرد.

تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه کره شمالی

دولت آمریکا اواخر ماه فوریه 56 شرکت کشتیرانی، حمل‌ونقل دریایی و تجاری را در ارتباط با کره‌شمالی تحریم کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز 23 فوریه درباره تحریم کره شمالی، گفت: «بزرگترین» مجموعه از تحریم‌های جدید را علیه کره شمالی وضع کرده است.

محاصره دریایی کره شمالی و واکنش شدید پیونگ‌یانگ

گارد ساحلی آمریکا به همراه متحدان اصلی‌اش در آسیا در نظر دارد به منظور جلوگیری از استفاده پیونگ‌ یانگ از تجارت دریایی برای توسعه برنامه موشکی و هسته‌ای‌اش، با استقرار در آب‎های آسیا-اقیانوسیه عبور و مرور کشتی‌ها را متوقف و بررسی کند.

اگرچه پیش از این نیز کشتی‌های مظنون به همکاری با کره‌ شمالی در این منطقه بازرسی می‌شدند اما اکنون این عملیات گستردگی بیشتری خواهد یافت.

دولت کره‌ شمالی در واکنش به این اقدام هشدار داد که هرگونه  محاصره دریایی آمریکا را اقدامی جنگی در نظر می‌گیرد.

ابراز تمایل هیأت اعزامی کره شمالی برای مذاکره با آمریکا

خبرگزاری یونهاپ روز یکشنبه 25 فوریه گزارش داد: هیأت کره شمالی که برای شرکت در مراسم اختتامیه المپیک زمستانی کره جنوبی به این کشور سفر کرده، برای مذاکره با آمریکا ابراز تمایل کرده است.

دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی گزارش داد: یکی از مقامات کره شمالی به «مون جائه این» گفته است که این کشور تمایل «کافی» برای مذاکره با آمریکا را دارد.

کاخ سفید در واکنش به ابراز تمایل کره شمالی برای مذاکره با آمریکا اعلام کرد که این مذاکرات باید به توقف کامل برنامه هسته‌ای این کشور منتهی شود.

تعویق تحریم‌های درخواستی آمریکا از سوی چین

چین تقاضای آمریکا برای تحریم 33 فروند کشتی و 27 شرکت کشتیرانی به اتهام نقض قوانین تحریمی علیه کره شمالی را به تعویق انداخت.

پیش از این آمریکا به بهانه آنچه جلوگیری از فعالیت‌های قاچاق کره شمالی برای به دست آوردن نفت و فروش زغال سنگ از طریق دریا نامیده شده از شورای امنیت سازمان ملل خواستار تحریم 61 فرد و نهاد را کرده بود.

توافق دو کره برای ایجاد خط تلفن نظامی

مقام‎های سئول روز سه شنبه 15 اسفند اعلام کردند که پیونگ یانگ متعهد شده که آزمایش‎های هسته‎ای و موشکی خود را متوقف کند.

به گفته مقام‎های کره جنوبی، دو کشور بر سر ایجاد خط تلفن نظامی موسوم به خط تلفن داغ به توافق رسیدند.

سئول افزود: کره شمالی می ‌گوید که در صورت تامین امنیت این کشور آمادگی دارد که سلاح هسته ای خود را برچیند.

کره جنوبی همچنین می‌گوید کیم جونگ اون موافقت کرده است که ماه آینده میلادی با رئیس جمهور همسایه جنوبی دیدار کند.

این دیدار که قرار است در منطقه مرزی میان دو کشور انجام شود، اولین دیدار روسای دو کره در بیش از یک دهه گذشته خواهد بود.

پیش از این رئیس کره شمالی در دیدار با هیات عالی‌رتبه کره جنوبی، از عزم پیونگ‌یانگ برای ایجاد تاریخی نوین در اتحاد دو کره سخن گفت.

موافقت ترامپ برای دیدار با رئیس کره شمالی

نماینده اعزامی کره جنوبی به آمریکا روز 8 مارس اعلام کرد که دونالد ترامپ و رئیس کره شمالی درباره دیدار در ماه می و مذاکره درباره برنامه هسته‌ای این کشور با یکدیگر به توافق رسیده‌اند.

«چونگ اوی یونگ»، مشاور امنیت ملی کره جنوبی در جمع خبرنگاران حاضر در کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ به وی گفته است در نزدیکترین زمان ممکن دعوت کیم‌ جونگ‌اون را خواهد پذیرفت.

رئیس جمهور آمریکا در یک پیام توییتری توافق با کره شمالی را توافقی بسیار خوب برای تمامی جهان توصیف کرد.

دونالد ترامپ در صفحه توییتر خود نوشت: توافق با کره شمالی در حال وقوع است و در صورت تکمیل توافقی بسیار خوب برای جهان خواهد بود، زمان و مکان آن تعیین می‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *