صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهداف ترکیه از عملیات نظامی در شمال سوریه/شاخه زیتون برای صلح یا نبرد بیشتر؟+تصاویر

۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۴۴۶۷
رئیس جمهور ترکیه روز شنبه 20 ژانویه سال جاری به صورت رسمی عملیات نظامی موسوم به «عملیات شاخه زیتون» علیه نیروهای کُرد در شمال غربی سوریه را آغاز و هدف از این عملیات را «پاکسازی مرزهای جنوبی ترکیه از تروریست‌ها» اعلام کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل ، رئیس جمهور ترکیه روز شنبه 20 ژانویه سال جاری به صورت رسمی عملیات نظامی موسوم به «عملیات شاخه زیتون» علیه نیروهای کُرد در شمال غربی سوریه را آغاز کرد.

اردوغان هدف از این عملیات را «پاکسازی مرزهای جنوبی ترکیه از تروریست‌ها» اعلام کرده‌ اما در واقع آنکارا این عملیات نظامی به خاک سوریه را در واکنش به تصمیم دولت آغاز کرد که گفته شد واشنگتن قصد دارد یک گارد مرزی 30 هزار نفره متشکل از نیروهای کُرد سوریه در مناطق مرزی ترکیه تشکیل دهد.

نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل

در پی آغاز عملیات شاخه زیتون وزیر امور خارجه فرانسه خواستار نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره عملیات ترکیه در شهر عفرین شد. 

«ژان‌ایو لودریان» پس از گفتگوی تلفنی با همتای ترک خود در صفحه توییتر نوشت: غوطه، ادلب و عفرین؛ فرانسه از شورای امنیت سازمان ملل خواستار یک نشست اضطراری است.

وی افزود: طرف‌ها هرچه سریعتر باید به درگیری‌ها خاتمه دهند و دسترسی کامل به کمک‌های بشردوستانه را فراهم آورند.

روز دوشنبه 22 ژانویه شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی بحران به وجود آمده در شمال سوریه و عملیات نظامی ارتش ترکیه در شهر عفرین تشکیل جلسه اضطراری داد که این نشست بدون هیچ‌گونه نتیجه‌ای پایان یافت. 

ادمه عملیات در منبج و مرزهای شمال عراق

اواخر ماه ژانویه رئیس جمهور ترکیه در اظهاراتی به عزم این کشور برای ادامه عملیات نظامی در مرزهای شمالی سوریه اشاره کرده و اعلام کرد که عملیات در این مناطق تا نابودی آخرین تروریست ادامه خواهد یافت.

«رجب طیب اردوغان» طی سخنانی در شهر آنکارا اعلام کرد: پس از اتمام عملیات در عفرین، این عملیات در منبج ادامه خواهد یافت و سپس تمامی مرزهای مشترک با عراق را پاکسازی خواهیم کرد.

رئیس جمهور ترکیه در ادامه سخنان خود ضمن انتقاد از موضع آمریکا و اروپا در قبال عملیات ارتش ترکیه گفت: کسانی که خواستار عدم طولانی شدن این عملیات هستند، 20 سال در افغانستان و 18 سال در عراق بوده‌اند.

آمریکا باید فورا از منبج خارج شود

27 ژانویه و یک هفته پس از آغاز عملیات شاخه زیتون وزیر خارجه ترکیه طی اظهاراتی خواستار همکاری عملی آمریکا با این کشور در عملیات عفرین شده و گفت که تنها صحبت کردن در این باره کافی نیست. 

«مولود چاووش اوغلو» همچنین در ادامه خواستار خروج آمریکا از منبج در سوریه شد.

وی در ارتباط با حمایت آمریکا از گروه‌های کرد در سوریه گفت: ترکیه خواستار اقدام عملی از سوی آمریکا در راستای پایان دادن به حمایت از گروه «ی‌پ‌د» است و تنها حرف در این باره کافی نیست.

ممنوعیت تظاهرات علیه عملیات عفرین

روز 5 فوریه شبکه المیادین گزارش داد که بیش از 500 نفر در ترکیه به اتهام تبلیغات تروریستی و شرکت در تظاهرات علیه عملیات ارتش این کشور در عفرین بازداشت شده‌اند.

هشدار وزیر خارجه ترکیه به آمریکا در ارتباط با خروج از منبج

وزیر خارجه ترکیه روز دوشنبه 12 فوریه تهدید کرد که اگر آمریکا اقدامات لازم را انجام نمی‌دهد نیروهای نظامی کشورش وارد شهر منبج در سوریه خواهند شد.

چاووش اوغلو که در حاشیه نشست «ترکیه-آفریقا» در استانبول سخن می‎گفت، اظهار داشت: روابط ترکیه و آمریکا در مرحله بحرانی قرار دارد، یا این روابط را اصلاح می‌کنیم و یا آن را قطع خواهیم کرد.

وی افزود: ما خواستار اقدام عملی از سوی آمریکا هستیم، اعتماد از دست رفته باید بازگردد و دلیل این اعتماد از دست رفته آمریکاست.

وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت: روابط آنکارا و واشنگتن تحت تأثیر حمایت آمریکا از گروه‌های تروریستی در سوریه قرار گرفته و در آستانه قطع شدن قرار دارد.

چاووش اوغلو در ادامه سخنان خود ضمن انتقاد به حمایت آمریکا از گروه‌های کُرد در سوریه گفت: آمریکا عمدا به مسئله داعش در سوریه نمی‌پردازد تا از این مسئله به عنوان بهانه‌ای برای تسلیح و پشتیبانی گروه‌های کُرد در سوریه استفاده کند.

ورود کاروان ارتش ترکیه به ریف ادلب در سوریه

اواسط ماه فوریه منابع خبری گزارش دادند که کاروانی از نظامیان ترکیه متشکل از ده‎ها خودروی نظامی از طریق گذرگاه روستای کفرلوسین در مرزهای سوریه و ترکیه وارد ریف شمالی ادلب شده‎اند.

بنابر گزارش‎ها این کاروان نظامی ترکیه به سمت شهر معره النعمان در ریف جنوبی ادلب اعزام شده است.

واکنش سفیر دولت سوریه در مسکو به عملیات شاخه زیتون

روز 21 فوریه سفیر سوریه در مسکو در واکنش به خبرهای منتشر شده درباره اعزام نیروهای مردمی سوریه به منطقه عفرین گفت که تحرکات ترکیه در عفرین تجاوز آشکار به تمامیت ارضی سوریه است و دمشق با هر طریقی با آن مقابله می‌کند. 

«ریاض حداد» گفت: اطلاعاتی در خصوص محل دقیق استقرار نیروهای ارتش ارتش در منطقه عفین ندارم، اما ما معتقدیم آنچه که ترکیه انجام داده تجاوز آشکار به حاکمیت سرزمینی سوریه است و با با هر وسیله‌ای با آن مقابله خواهیم کرد.

این در حالی است که روز دوشنبه 19 فوریه خبرگزای رسمی دولت سوریه (سانا) اعلام کرد نیروهای مردمی دولت سوریه برای مقابله به تهاجم نظامی ترکیه به شهر عفرین به این منطقه اعزام شده‌اند؛ خبری که مقامات دولت ترکیه و برخی از مقامات محلی کُرد تکذیب کردند.

پس از خبرهای ضدونقیض در خصوص اعزام نیروهای دولت سوریه به منطقه عفرین روز سه‌شنبه 20 فوریه در نهایت بروسک حسکه (Brusk Haseke) نماینده یگان‌های مدافع خلق کرد، در صحبت با اسپوتنیک اعلام نمود که ارتش سوریه وارد «عفرین» شده است.

وی گفت: «بله، این خبر حقیقت دارد. امروز ارتش دولتی سوریه وارد عفرین شد تا همراه با دسته‌های کرد در مقابل نیروی‌های مسلح ترکیه و «ارتش آزاد» از این شهر دفاع کنند. نیرو‌های دولتی سوریه برای کمک به مردم عفرین وارد شهر شدند. نمی‌توانیم اطلاعات در باره تعداد سربازانی که وارد عفرین شدند فاش سازیم. این‌ها اسرار جنگی هستند».

دیده‌بان حقوق‌ بشر: تجاوز ترکیه به سوریه محکوم است

دیده‌بان حقوق‌ بشر روز جمعه 23 فوریه طی بیانیه‌ای ضمن محکوم‌ کردن تجاوز ترکیه به منطقه عفرین سوریه اعلام کرد تاکنون بیش از 100 غیرنظامی در عملیات ترکیه در این منطقه جان باخته‌اند. 

این گروه حقوق‌بشری می‌افزاید: ارتش ترکیه نتوانسته پیش از حملات خود اقدامات هشدار دهنده انجام دهند و در این زمینه باید تحقیات جامعی صورت گیرد.

پایان عملیات شاخه زیتون در ماه می

وزیر خارجه ترکیه روز 8 مارس اعلام کرد که عملیات نظامی این کشور در شهر عفرین سوریه در ماه می آینده به پایان می‎رسد. 

«مولود چاووش اوغلو» اعلام کرد که آنکارا و بغداد قصد دارند که پس از انتخابات عراق عملیات مشترکی را علیه گروه‎های کُرد به اجرا درآورند.

ادامه عملیات ارتش ترکیه در شهرهای دیگر سوریه

روز 10 مارس رئیس جمهور ترکیه وعده داد که نیروهای این کشور پس از آزادسازی شهر عفرین به سمت دیگر مناطق سوریه به منظور مبارزه با تروریسم حرکت می‎کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون 850 کیلومتر مربع از مناطق مختلف عفرین به کنترل ارتش ترکیه درآمده است افزود: هدف ما آزادسازی 2 هزار کیلومتر مربع در این منطقه است اما پس از عفرین اقدامات لازم در هر جای دیگری که تروریسم باشد را نیز انجام خواهیم داد.

اردوغان افزود: همانطور که پس از آزادسازی جرابلس، راعی، اعزاز و الباب، برق، آب، آموزش و بهداشت را تامین و زیرساخت‌ها و روساخت‌ها را نوسازی کردیم در عفرین هم همین کار را انجام خواهیم داد؛ پس از آن عملیات‌ خود را برای پاکسازی منبچ، عین‌العرب، رسولاین و قامیشلی ادامه خواهیم داد.

پیمان دمشق و عفرین علیه تجاوزگری آنکارا

با اعلام آغاز عملیات شاخه زیتون، ارتش ترکیه با همراهی تروریست‎های تحت حمایتش موسوم به «ارتش آزاد»، مواضع نیروهای کُرد را هدف حملات سنگین خود قرار داد و پس از چند هفته هزاران نفر از شبه‌نظامیان کُرد و شهروندان منطقه عفرین سوریه در بمباران جنگنده‌های ترکیه و تیراندازی تروریستهای «ارتش آزاد» کشته شدند.

علی‌رغم اینکه کُردهای سوریه طی جنگ شش‌ ساله گروه‌های تروریستی علیه مردم سوریه صداقت چندانی نشان نداده و بیشتر متمایل به توطئه‌های تجزیه‌طلبانه آمریکا بوده و رویای «خودمختاری» را در سر می‌پروراندند، دولت مرکزی دمشق از همان روز نخست عملیات ترکیه قاطعانه اعلام کرده بود عملیات نظامی آنکارا در عفرین را تجاوز آشکار به حاکمیت سرزمینی خود می‌داند. با افزایش تلفات شبه‌نظامیان کُرد و سکوت واشنگتن در برابر حمله ترکیه به نیروهای تحت حمایتش در سوریه، زمزمه‌های توافق بین دولت سوریه و مقامات محلی منطقه عفرین بر سر مقابله جدی با تجاوز به خاک سوریه آشکار شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *