صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آداب و رسوم عید باستانی نوروز در استان بوشهر

۱۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۴۴۶۶
عید نوروز مانند سایر نقاط کشور جشن گرفته می‌شود و مردم از چند روز قبل از عید خود را آماده می‌کنند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، عید نوروز مانند سایر نقاط کشور جشن گرفته می‌شود و مردم از چند روز قبل از عید خود را آماده می‌کنند.
 


خانه تکانی:

سه روز قبل از عید خانم‌خانه‌دار تمامی وسایل منزل را بیرون آورده و گردگیری می‌کند. همچنین فرش‌ها و پتو‌ها را می‌شویند و خانه را آب و جارو می‌زنند. به این منظور خانه تکانی انجام می‌شود که اعتقاد دارند در سال جدید خانه باید تمیز باشد.

چهارشنبه سوری:

چهارشنبه آخرسال مردم به کنار دریا می‌روند و سه توده آتش روشن می‌کنند و از روی آتش می‌پرند. جوانان به گرد آتش به رقص و پایکوبی می‌پردازند

لباس عید:

مردم سعی می‌کنند قبل از عید لباس نو بخرند برای کودکان نیز لباس نو می‌خرند و در روز عید حتماً باید لباس نو بپوشند.

سبزه:

دو هفته قبل از عید دانه‌های گیاهی مانند گندم و عدس و لوبیا را سبز می‌کنند که برای سفره هفت‌سین آماده باشد. بعد از بزرگ شدن با روبان قرمز اطراف سبزه‌ها را بسته و سرسفره می‌آورند.

پختن نان شیرین:

زنان خانه‌دار با پختن نان‌های مخصوص به استقبال عید می‌روند. انواع نان‌های شیرین در اندازه‌های مختلف طبخ می‌کنند.

یک نوع نان گرد و کوچک بنام پادرازک که پر از هل و گلاب است در شمال استان در تنور می‌پزند. همچنین نان شیرین دیگری که دارچین روی آن می‌پاشند نان را روی تابه پخته سپس آن را لوله می‌کنند. این نان به قراپیچ مشهور است. نان شیرین با طعم‌های مختلف در اکثر شهر‌ها و روستا‌ها پخته می‌شود.

سفره هفت‌سین:

در شب عید سفره هفت‌سین در خانه‌ها گسترده می‌شود که تا روز عید نیز سفره همچنان پهن می‌کنند. علاوه بر هفت‌سین سیر و سیب و سرکه و سکه و سبزه و سماق و سنجد سعی می‌شود سبزی‌های تازه مانند کاهو و باقلای سبز که نشانه برکت می‌باشد روی سفره چیده شود.

دید و بازدید:

در ایام نوروز دوستان و اقوام به دیدن همدیگر می‌روند. بزرگتران به کودکان عیدی (پول) می‌دهند و از مهمانان با شیرینی و شربت و میوه پذیرایی می‌شود. کسانی که نسبت به همدیگر کدورتی دارند سعی می‌کنند در عید به دیدن هم بروند و کدورت‌ها را از دل بزدایند.

سیزده‌بدر:

روز سیزدهم فروردین مردم همراه با خانواده به صحرا و دشت می‌روند و به شادی می‌پردازند. غذا در این روز باقلاپلو با مرغ تهیه و همراه خود به صحرا می‌برند و در این روز جوانان در صحرا دو بوته علف را بهم گره می‌زنند به این نیت که در آینده بختشان باز شود. 
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

برچسب ها: رسومات نوروزی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *