مقاومت و تاب آوری اقتصاد زیر سایه اقتصاد مقاومتی/ ارزش سهام عدالت هر نفر ۲.۵ میلیون تومان است
معاون اول رئیس جمهور گفت: اکنون مشمولان سهام عدالت دو امتیاز دارند، به این معنا که پول قیمت سهم را پرداخت کرده اند و تا زمانی که سهم در اختیار آنها است، هر سال باید سود آن را بگیرند و مثل سایر سهامداران باید سود را دریافت کنند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، اسحاق جهانگیری در مراسم نکوداشت آیین سهام عدالت با اشاره به اهمیت اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: یکی از مباحثی که اکنون در دستور کار دولت قرار گرفته و مردم در جریان آن قرار گرفتهاند، مباحث مرتبط با اقتصاد مقاومتی است، به این معنا که اقتصاد مقاومتی با این هدف اعلام شد که اقتصاد ایران، به مرحلهای از مقاومت و تاب آوری برسانیم که در مقابل تکانههایی که در بیرون کشور علیه کشور طراحی میشود، آسیب نبیند.
وی ادامه افزود: مهمترین تکانهای که به اقتصاد ایران در دوران حیات جمهوری اسلامی ایران وارد شده است، تحریم بوده که قدرتهای غربی به بهانه واهی علیه مردم اعمال کرده اند.
وی ادامه افزود: مهمترین تکانهای که به اقتصاد ایران در دوران حیات جمهوری اسلامی ایران وارد شده است، تحریم بوده که قدرتهای غربی به بهانه واهی علیه مردم اعمال کرده اند.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: ایران برای روزهای مبادا و سخت که اگر آنها دست به اقدامی زدند، برنامه داریم، پس بهترین سندی که در اختیار داریم، اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد مقاومتی دو رویکرد دارد که باید مدنظر قرار گیرند، اولی عدالت بنیانی و دیگری مردمی بودن اقتصاد است.
جهانگیری با بیان اینکه اگر غربیها دیوانهگی کنند و باز هم تحریم را برگردانند، باید اقتصاد را حفظ کنیم، گفت: البته تلاش داریم تا با گفتگو نگذاریم آمریکاییها هر کار خواستند بکنند.
وی با بیان اینکه عدالت جز مهمترین رسالت ها است، اظهار کرد: عدالت جزو مهمترین رسالتهایی است که هر انسان آزادهای باید بر مبنای آن حرکت کند. به خصوص اینکه توسعه بدون عدالت، توسعه نیست، چراکه توسعه وقتی ارزش دارد که آحاد یک ملت، طعم توسعه و پیشرفت را بچشند. طعم توسعه و پیشرفت زمانی چشیده میشود که به سمت عدالت حرکت شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه مردم باید ببینند که با تبعیض، فساد و فقر مبارزه میشود، گفت: باید انسانها از فرصتهای مناسب برخوردار باشند و این تفاوت نداشته باشد که فضای پذیرش مسئولیت و علم برای افراد در جای جای کشور متفاوت نباشد و شرایط رقابتی برای همه وجود داشته باشد، این در حالی است که مهمترین آرمان امام راحل و رهبر بزرگوار انقلاب، تحقق عدالت است.
جهانگیری اظهار کرد: عدالت آرمان اصلی امام و انقلاب و شهدا بوده است و مقام معظم رهبری از مردم بابت عدم اجرای عدالت عذرخواهی کرده اند. این در حالی است که در زمینه عدالت منطقهای عقب افتادگی جدی داریم، برخی از استانها همچنان محروم مانده اند، پس هر چی سیاستگذاری کردیم که نتیجه آن، این باشد که استانهای محروم ایجاد اشتغال کنند، متاسفانه محقق نشد.
وی یادآور شد: با همه سیاستگذاریهای صورت گرفته، باز هم در برخی مناطق کشور محروم هستند. به دلیل اقتصادی نبودن، نباید یک مردم را در استانی محروم کرد. نمونه آن هم گازرسانی به سیستان و بلوچستان است که در دولت یازدهم محقق شده است.
معاون اول رئیس جمهور در خصوص اقدامات ۴ سال اخیر دولت گفت : در ۴ سال اخیر به اندازه دولتهای گذشته، در روستاها گازرسانی کردیم، به این معنا که تا کنون بیش از ۱۱ هزار روستا گازرسانی شده اند. اما یکی از شاخصهای عدالت، عدالت منطقهای است که بر مبنای آن ضروری است که در توسعه آن متوازن عمل کنیم.
جهانگیری اظهار کرد: در برخی نقاط کشور گنجهای پنهانی داریم که فراموش شده اند، نمونه آن سواحل مکران است که بهترین نعمتهای خدادادی را در خود جای داده است. باید شرایطی را فراهم کرد که کرامت انسانی افراد با بیکاری خدشه دار شود، این در حالی است که با بیکاری دهها مشکل دیگر پیش خواهد آمد. این در حالی است که دولت بر روی اشتغال تمرکز دارد. پس از همه افرادی که علاقمند به ایران و کشور هستند، میخواهیم که شغل ایجاد کنند و سرمایه گذاری نمایند؛ چراکه کشور به اندازه جمعیت خود استعداد دارد و میتواند در سایر کشورها نقش آفرین باشد.
وی با بیان اهمیت مالکیت و سهامداری مردم گفت: یکی از کارهای مهم این است که مردم در کارخانهها سهامدار شوند؛ یعنی احساس کنند که مالکیت دارند و مالک اموالی هستند. مالک بودن یکی از حقوق اولیه مردم است که در حد وسع خود، احساس کنند در کشوری که صنعت و کشاورزی دارد، سهام دار شده است.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: به دلیل گسترش مالکیت مردم در دولتها، کارهای متفاوتی انجام شده است. طرح سهام عدالت البته مربوط به دولت هشتم بوده است، اما تاکنون محقق نشده است.
جهانگیری در توضیح توزیع سود سهام عدالت یادآور شد: هیچ کس منت ندارد بر سر مردمی که ۱۵۰ هزار تومان به شما سود داده است، این متعلق به شما بوده است. روزی که قرار شد سهام توزیع شود، عدهای اعلام کردند که سود توزیع نکنید؛ چراکه این پول را از کارخانه بیرون برده نشود. اما دولت پافشاری کرد که مردم صاحب سهم شده اند و بدهی ندارند، بنابراین چطور آدم پولدار میلیاردر که سهامدار است، سود را بگیرد، ولی فردی که سهامدار جزء است سود را نگیرد.
وی عنوان کرد: اکنون مشمولان دو امتیاز دارند، به این معنا که پول قیمت سهم را پرداخت کرده اند و تا زمانی که سهم در اختیار آنها است، هر سال باید سود آن را بگیرند و مثل سایر سهامداران باید سود را دریافت کنند. پس در سال ۹۷ هم باید منتظر باشید که سود بگیرید.
معاون اول رئیس جمهور در انتها خاطر نشان کرد: تا وقتی که سهامدار هستید سود خود را بگیرید، ولی اگر مجلس مصوب کرد، شما اختیاردار سهم خود هستید که میتوانید بفروشید یا نگه دارید. ارزش سهم خود را هم پایین نیارید. به قیمت امروز سهام عدالت ۲.۵ میلیون تومان میارزد، پس کمتر نفروشید. البته این رقم برای افرادی است که یک میلیون تومان در برگه خود سهم دارند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *