صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور چه می گذرد؟/ از درگیری با عکاس خبری تا محدودیت خبری

۲۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۱:۰۱
کد خبر: ۴۰۴۱۱۳
یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور این روزها در مظان اتهام کم کاری قرار دارد. هر روز خبر تازه ای از تخریب میراث فرهنگی به گوش می رسد و خبری از یگان حفاظت از این آثار نیست.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،برخورد عجیب یگان حفاظت میراث فرهنگی در جریان برگزاری مراسم افتتاحیه نمایشگاه موزه لوور در تهران با یک عکاس خبری در حالی حاشیه آفرین شده که این یگان در یک سال گذشته با محدودیت های در اطلاع رسانی روبرو بوده است. فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور در حالی از محدودیت های اطلاع رسانی به خاطر ماموریت خاص این یگان خبر می دهد که پیش از این کشفیات این یگان به اطلاع رسانه ها می رسد. 

بنا بر گفته فرمانده یگان میراث فرهنگی در 11 ماه گذشته از امسال 57هزار و 692 شی از قاچاقچیان کشف شده است.  در بین این آثار 23 هزار و 727 قلم اشیای اصل مربوط به دوره‌های مختلف تاریخی بوده است 26هزار و 359 اشیای بدل بوده است که با شیوه کلاهبرداری مجرمان سعی در فروش این اشیا داشته‌اند. همچنین  1378 پرونده در سال 96 مورد رسیدگی قرار گرفته است، 617 پرونده به‌دلیل احساس مسئولیت، همکاری و اقدام بموقع مردم و گزارش به یگان، به‌موقع مورد تعقیب قرار گرفته و به نتیجه رسیده است، 2423 نفر در خصوص جرایم مختلف دستگیر شدند که عمده این افراد در ارتباط با حفاری غیرمجاز دستگیر شده‌اند، 679 حفاری غیرمجاز امسال رخ داده است.

تمام فعالان حوزه میراث فرهنگی معتقدند که استان تهران بارنداز قاچاق اشیا تاریخی است و اشیای قاچاق بسیاری از استان ها برای خرید و فروش سر از تهران در می آورند. همچنین در محوطه های باستانی و تاریخی اطراف تهران ردپای حضور حفاران غیرمجاز محسوس است. با این حال طی یکسال گذشته از استان تهران هیچ خبری از کشف آثار قاچاق منتشر نشده اما یگان حفاظت میراث فرهنگی مدعی حجم بالای کشفیات در تهران است.

این رویه تازه عدم اطلاع رسانی یگان حفاظت میراث فرهنگی در حالی است که پیش از این کشفیات مهم یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تهران در حضور خبرنگاران نمایش داده می شد و جزییات آن قابل پیگیری و اطلاع رسانی بود. هرچند اکنون نیز اوضاع اطلاع رسانی کشفیات در شهرهای دیگر کشور به مراتب بهتر است و تنها تهران در محدودیت شدید رسانه ای قرار گرفته است.

در روزهایی که شدت قاچاق میراث فرهنگی افزایش یافته، خبر رسانی در یگان حفاظت میراث فرهنگی به شدت کاهش یافته است و دسترسی به فرمانده ها و فعالیت های این یگان به خصوص در تهران با محدودیت روبروست. این اتفاق شائبه کم کاری یگان حفاظت میراث فرهنگی به ویژه در شهر تهران را به همراه داشته است. این درحالی است که گفته می شود طی ماه های اخیر کشفیات زیادی در استان تهران رخ داده اما اطلاع رسانی نشده است. در موضوع پر حاشیه دزدی کاشی بناهای تاریخی تهران نیز این یگان پیگیری هایی داشته و حتی بازداشت های صورت گرفته با این وجود هیچکدام از موضوع ها اطلاع رسانی نشده است. عدم اطلاع رسانی موجب ایجاد شائبه کم کاری نیروهای خدوم این یگان حتی بین فعالان میراث فرهنگی است. نیروهایی که با وجود همه کمبودهای سازمان میراث فرهنگی به رسالت خود ادامه می دهند اما زحمات آنها اطلاع رسانی نمی شود. در حالی که این یگان با کمبود نیرو و مشکلات قانونی برای برخورد با تخریب ها دست به گریبان است، رسانه های می توانند به یاری این یگان بیایند.  به نظر می رسد مانند بخش معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مسئولان یگان حفاظت نیز علاقه ای به حضور خبرنگاران در جریان فعالیت های خود ندارند.

اگر درهای یگان حفاظت میراث فرهنگی به روی خبرنگاران باز بود، شاید شاهد شناخته نشدن یکی از عکاسان فعال عرصه خبر توسط نیروهای یگان حفاظت و ایجاد درگیری در مراسم مهم و پر از مهمان خارجی افتتاحیه نمایشگاه موزه لوور نبودیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *