صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آینده گوشی‌های هوشمند چه شکلی است؟

۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۵:۲۹
کد خبر: ۴۰۳۹۵۸
با توجه به این موضوع که در سال های اخیر تغییرات زیادی در گوشی های هوشمند ایجاد نشده و تنها شاهد بهبود قابلیت های موجود در دستگاه ها بوده ایم، نسل آینده گوشی هوشمند چه تغییراتی را تجربه می کنند؟
به گزارش گروه فضای مجازی ،  گوشی‌های هوشمند در سال‌های اخیر پیشرفت زیادی کرده اند. با این وجود این محصولات می‌توانند در آینده امکانات بیشتری را در اختیار کاربر قرار دهند. برای آشنایی با تغییرات گوشی‌های هوشمند آینده با ما همراه باشید.

در دو سال گذشته گوشی‌های هوشمند با چند نوآوری کوچک معرفی شدند. گرچه در سال‌های اخیر کیفیت دوربین‌ها بهبود یافته و نسبت صفحه نمایش به بدنه نیز افزایش پیدا کرده، شاهد تغییرات انقلابی در این صنعت نبوده ایم.

اکثر گوشی‌های هوشمندی که در سال جاری میلادی معرفی می‌شوند به تکنولوژی‌های سال ۲۰۱۷ مجهز هستند و نمی‌توان از آن‌ها انتظار تغییرات چندانی را داشت. در این مقاله نگاهی داریم به تغییراتی که گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۵ تجربه خواهند کرد.

شاید روزی تصور نمی‌کردیم که ۱۱ سال بعد از معرفی اولین آیفون، نمایشگر‌های لمسی در همه جا حضور پیدا کنند. پنل‌های لمسی تغییرات شگرف و انقلابی در زندگی ما ایجاد کردند. شبکه‌های اجتماعی این روز‌ها نقش بسیار مهمی در زندگی افراد ایفا می‌کنند. گوشی‌های هوشمند تبدیل به محصولاتی شده اند که اغلب مردم نمی‌توانند بدون آن زندگی کنند.

با توجه به این موضوع که در سال‌های اخیر تغییرات زیادی در گوشی‌های هوشمند ایجاد نشده و تنها شاهد بهبود قابلیت‌های موجود در دستگاه‌ها بوده ایم، نسل آینده گوشی هوشمند چه تغییراتی را تجربه می‌کنند؟

انتظار پیشرفت زیادی در سخت افزار گوشی‌های هوشمند نداشته باشید

بدون هیچ شکی در آینده گوشی‌های هوشمند در برخی زمینه بهبود می‌یابند که برای مثال می‌توان به افزایش شارژدهی باتری و پشتیبانی نرم افزاری بیشتر اشاره کرد. در زمینه پشتیبانی نرم افزاری گوگل با معرفی پروژه Treble سعی دارد به تولیدکنندگان کمک کند تا بروزرسانی بیشتری برای محصولات خود عرضه کنند.

شارژدهی باتری یکی دیگر از موارد مهم برای کاربران گوشی‌های هوشمند است. در حالی که تکنولوژی‌های زیادی در زمینه باتری محصولات ایجاد شده، شاهد استفاده از آن‌ها در محصولات امروزی نیستیم. به احتمال زیاد در آینده این فناوری باعث افزایش شارژدهی دستگاه‌ها می‌شود.

اگرچه در سال‌های اخیر کیفیت دوربین گوشی‌های هوشمند بهبود یافته است، ولی انتظار می‌رود در آینده شاهد تغییرات بیشتری در این بخش باشیم. این تغییر در بخش سخت افزاری ایجاد نخواهد شد و شرکت‌ها با بهینه سازی نرم افزاری کیفیت تصاویر ثبت شده را افزایش می‌دهند.

افزایش کاربرد یادگیری ماشینی

یادگیری ماشینی به زبان ساده یعنی نرم افزاری که قادر باشد الگو مصرف کاربر را تشخیص دهد. بدین ترتیب یادگیری ماشینی می‌تواند بعد از گذشت مدت زمان نسبتا کوتاهی با رفتار کاربر آشنا شود و بهبود کارایی گوشی‌های هوشمند را در پی داشته باشد.

دوربین گوشی‌های گوگل پیکسل ۲ و گوگل پیکسل XL ۲ برای افزایش کیفیت تصاویر ثبت شده در حالت زوم از یادگیری ماشینی استفاده می‌کند. یکی دیگر از تغییراتی که یادگیری ماشینی می‌تواند در گوشی‌های هوشمند ایجاد خواهد کرد، افزایش کارایی دستیار‌های دیجیتالی مورد استفاده در این محصولات است. در حال حاضر چندین دستیار صوتی همانند بیکسبی و گوگل اسیستنت در این صنعت حضور دارند.

برای توسعه یادگیری ماشینی نیاز به سرمایه زیادی است که تنها شرکت‌های بزرگ می‌توانند بودجه موردنیاز آن را تامین کنند. شرکت‌های سامسونگ، گوگل، هواوی و ال جی در حال توسعه یادگیری ماشینی برای محصولات آینده خود هستند.

با توسعه بیشتر یادگیری ماشینی شرکت‌های کوچک نیز از آن در محصولات خود استفاده می‌کنند که باعث افزایش کارایی محصولات ارزان قیمت می‌شود. انتظار می‌رود در آینده گوشی‌های هوشمندی که قیمت پایینی دارند نیز با استفاده از یادگیری ماشینی عملکرد بهتری از خود نشان دهند.

محصولاتی که بعد از گوشی‌های هوشمند وارد بازار می‌شوند

هم اکنون برخی شرکت‌ها در حال کار بر روی نسل آینده محصولات ارتباطی هستند. به احتمال زیاد آینده این صنعت را فناوری واقعیت افزوده شکل می‌دهد. برای مثال می‌توان عینکی را فرض کرد که بر روی شیشه آن اطلاعات نمایش داده می‌شود و کاربر توسط دستورات صوتی آن را کنترل می‌کند.

دستگاهی که معرفی کردیم همان عینک هوشمند است. شرکت اینتل در گذشته نه چندان دور نمونه اولیه عینک هوشمند Vaunt را به نمایش گذاشت (عینک هوشمند اینتل بر خلاف رقیب گوگلی‌اش کاربرپسند و بدون عوارض است). این محصول همانند یک عینک معمولی طراحی شده و فناوری‌های مورد استفاده در آن پنهان شده اند. در این عینک هوشمند از لیزری ضعیفی بهره گرفته شده که آسیبی به چشم وارد نمی‌کند.

برخی شرکت‌ها همانند اپل به دنبال افزایش کارایی ساعت‌های هوشمند هستند. برای مثال در جدیدترین نسخه اپل واچ می‌توان از سیم کارت استفاده کرد و بدون نیاز به آیفون به برقراری ارتباط با دیگران پرداخت. با وجود این پیشرفت، ساعت‌های هوشمند قادر به رقابت با محصولاتی همانند عینک‌های هوشمند نیستند.

هنوز زمان مرگ گوشی‌های هوشمند فرا نرسیده است

در حالی که پیشرفت‌های زیادی در دنیای تکنولوژی صورت گرفته است، گوشی‌های هوشمند تا چندین سال دیگر در بازار حضور خواهند داشت. یکی از دلایل اصلی این موضوع مربوط به قابلیت‌های این محصولات است. شما توسط اسمارت فون خود می‌توانید پیام ارسال کنید، تماس بگیرید، وبگردی کنید، تصاویر مورد نظر خود را ثبت کنید و به انجام بازی بپردازید.

شاید در آینده عینک‌های واقعیت افزوده قادر به انجام تمامی این فعالیت‌ها باشند، ولی آیا این محصول می‌تواند کاربران زیادی را ترغیب به خرید کند؟

اگرچه در آینده دور خبری از گوشی‌های هوشمند نیست، ولی هم اکنون بسیاری از شرکت‌ها بر روی نسل بعدی این دستگاه‌ها سرمایه گذاری کرده اند. یکی از موضوعات داغ این روزها، توسعه گوشی‌های هوشمند انعطاف پذیر است که شاید یکی از مطرح‌ترین دستگاه در این بخش سامسونگ گلکسی X. باشد (احتمال آغاز تولید انبوه گوشی انعطاف پذیر سامسونگ از نوامبر ۲۰۱۸).

در آینده نه چندان دور شاهد عرضه محصولاتی با نمایشگر انعطاف پذیر خواهیم بود که البته در ابتدا قیمت بالایی خواهند داشت. با توجه به این موضوع نمی‌توان در رابطه با واکنش کاربران نظر قطعی داد. در حال حاضر گوشی‌های هوشمند امکانات بسیار مناسبی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند بنابراین عینک‌های واقعیت افزوده نیاز به ویژگی‌های فوق العاده‌ای دارند تا بتوانند مشتریان را به سوی خود جذب کنند.

تقریبا با اطمینان می‌توان گفت: محصولاتی که در آینده معرفی می‌شوند در حقیقت مکمل گوشی‌های هوشمند هستند؛ بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که در آینده نزدیک گوشی‌های هوشمند کاملا کارایی خود را از دست بدهند.

منبع: کلیک
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *