صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نفس‌های دریاچه ارومیه به‌شماره افتاد

۱۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۵:۰۱
کد خبر: ۴۰۳۸۲۱
زمستان ۹۶ تا چند روز دیگر به پایان می‌رسد ولی باران و برف همانند سال‌های گذشته به‌روی این نگین آذربایجان نباریده و نفس آن را بیشتر از قبل در تنگنا قرار داده است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، سال ۹۶ در حالی رو به پایان است که امسال نیز همانند سال‌های گذشته میزان بارندگی در حد کمی بود که با افت ۴۰۰ میلیون مترمکعبی آب دریاچه ارومیه همراه بود.

دریاچه‌ای که اگر خشک شود سبب جابه‌جایی ۲۰ میلیون نفر خواهد شد و اگر این جابه‌جایی رخ دهد بدون شک هزینه‌ای سنگین را بر کشور و اقتصاد شکست‌خورده آن تحمیل خواهد کرد.

سطح آب دریاچه ارومیه نسبت به زمان مشابه سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافته که در صورت مقایسه با سه سال قبل با افزایش ۱۴ تا ۱۵ درصدی روبه‌رو بوده است که این مورد نیز نتوانسته از خشک شدن آن جلوگیری کند.

بیست و پنجمین دریاچه از نظر وسعت

دریاچه ارومیه از نظر وسعت بیست و پنجمین دریاچه در جهان است که البته در چند سال آینده به یکی از بزرگ‌ترین دشت‌های نمکی دنیا تبدیل خواهد شد.

از نیمه‌های دهه ۸۰ متأسفانه دریاچه ارومیه شروع به خشک شدن کرد و تا به امروز به بحرانی‌ترین روز‌های عمر خود رسیده است.

کاهش تراز آبی دریاچه ارومیه

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در ارتباط با کاهش تراز این دریاچه اظهار داشت: با توجه به این‌که تراز دریاچه ارومیه طی ماه‌های اخیر افزایش یافته، اما نسبت به مشابه سال قبل با ۲۱ سانتی‌متر کاهش روبه‌رو بوده است.

وی افزود: میزان بارندگی‌های سال ۹۶ نسبت به زمان مشابه سال گذشته با کاهش ۲۸ درصدی مواجه شده است که این عامل نیز در خشک شدن دریاچه ارومیه تأثیر به‌سزایی داشته است.

کشاورزی نادرست جان دریاچه ارومیه را گرفته است

استاندار آذربایجان غربی گفت: اصول نادرست کشاورزی در آذربایجان غربی سبب شده است تا آب‌های زیرزمینی روز به روز کاهش یابد و در این ارتباط کشاورزان فقط سود خود را دنبال می‌کنند.

محمدمهدی شهریاری گفت: در سال جاری بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن چغندرقند در آذربایجان غربی کشت شد و با توجه به این‌که کشت چغندر قند نیاز به آب زیاد دارد نباید در استان کشت شود، اما متأسفانه کسی به این موضوع اهمیت نمی‌دهد و با آن مخالفت می‌کنند.
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *