خانهتکانی وسواسی را بشناسید
بدون شک داشتن خانه ای تمیز و مرتب بسیار خوب است اما با این حال زمانی که این کار تبدیل به وسواس می شوند مشکلات زیادی به بار می آید.
زمانی که خانه تکانی تبدیل به وسواس میشود
افراط در هر کاری نادرست است. در خصوص تمیز کردن خانه نیز افراد زیادی هستند که وسواس به خرج میدهند. در واقع افرادی که به طور دائم و وسواسی در انجام کارهای خانه و بویژه خانه تکانی اصرار میکنند، تغییرات زیادی در خلق و خو و شرایط روحی شان ایجاد میشود. این افراد حتی نمیتوانند یک شی را که سر جای خود نیست تحمل کنند و حتی ساعتها مشغول سابیدن یک محل خاص میشوند.
در این صورت است که کار خانه تبدیل به وسواس شده و فرد مورد نظر همیشه نگران، آشفته و مضطرب میشود و بدون اینکه بتواند کنترلی روی اعمال خود داشته باشد به کار خود ادامه میدهد.
خیلی از خانمها حتی متوجه مشکل خود نیستند و آن را امری عادی و نشان دهنده خانه دار بودن میدانند. برخی از آنها نیز تمایلی به این ندارند تا مشکل را به رسمیت بشناسند و برای درمان و برطرف کردن آن اقدام کنند.
بنابراین در گام اول بهتر است برخی علائم وسواس خانه داری و خانه تکانی را بشناسید که در زیر اشاره میشود:
ساعتها وقت صرف تمیز کردن و برق انداختن دستشویی و روشویی و ... میکنید.
ساعتها مشغول چیدن اشیا با فاصلههای میلی متری و جابجا کردن آنها میکنید.
زمانی که فرد دیگری وارد آشپزخانه میشود یا آشپزی میکند، به تمیز کردن آشپزخانه مشغول میشوید.
زمانی که اگر همه چیز سر جای خود نباشد خواب تان نمیبرد.
شویندهها را با هم مخلوط نکنید
البته اینکه آخر هفته را به تمیزکاری منزل بپردازید و یا چند روز خانه تکانی کنید، مشکلی ندارد. مشکل زمانی بروز میکند که به طور افراطی و هفتهها مشغول خانه تکانی و سابیدن خانه باشید. اینکه از هر کار دیگری صرفنظر کنید تا به تمیز کردن خانه بپردازید میتواند باعث نگرانی شود.
استفاده افراطی از شویندهها خطرناک است
همانطور که گفته شد افراط در هر کاری آسیب رسان میشود. استفاده زیاد از برخی شویندهها و تمیزکنندهها روی سلامتی فرد و اعضای خانواده تاثیر منفی دارد.
زمانی که صحبت از آلودگی به میزان میآید همه یاد آلودگی هوا، دودی که از دودکش کارخانهها بیرون میآید و یا محلی پر از زباله میافتند. اما واقعیت این است که شما میتوانید با عادتهای روزمزه تمیز کردن خانه یا خانه تکانی به محیط زیست آسیبهای جدی بزنید و باعث آلودگی شوید.
امروزه در هر خانهای که ۳ تا ۵ لیتر مواد سمی به صورت انواع شویندهها و محصولات مربوط به گیاهان وجود دارد. محصولات شوینده مانند انواع شیشه پاک کن، گازپاک کن، آب ژاول و ... باعث بروز اثرات منفی مانند مشکلات تنفسی، اختلال در سیستم غدد درون ریز و حساسیتهای چشمی میشود.
توجه داشته باشید که شویندهها هوای داخل منزل را آلوده میکنند که این مسئله ۵ برابر خطرناکتر از آلودگی کوچه و خیابان است. علاوه براین، آسیبهای پوستی، حالت تهوع و سوختگی ناشی از برخی محصولات جزو مسائل شایعی است که در هر خانه تکانی و یا تمیزکاری افراطی منزل بروز میکند.
زمانی که ترکیبات این قبیل محصولات با پوست و ریهها تماس پیدا میکنند، باعث ایجاد آسیبهای جدی مانند آلرژیها و مسمومیتها میشوند. پودرهای لباسشویی نیز از این امر مستثنی نیستند، چون ترکیبات آنها از طریق تماس پوست و همچنین با پوشیدن لباسهایی که با این پودرها شسته شده اند باعث تحریک پوست و ریهها میشوند.
حتی مایع ظرفشویی که استفاده میکنید نیز حاوی ترکیبی به نام «دی اکسین» هستند که عامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی میباشد. قدرت سمی این ترکیب بسیار بالاست و به سادگی ترکیبات دیگر تجزیه نمیشود.
وایتکس و تاثیر آن روی سلامتی
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *