ضرورت آموزش فرهنگ استفاده از اینترنت و فضای مجازی
وی با بیان اینکه آمریکا قصد دارد با بهرهبرداری از اینترنت، امپراتوری بزرگ مجازی در عرصههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی را به دست آورد، تصریح کرد: مأموریت اصلی آژانس امنیت ملی ایالاتمتحده آمریکا NSA، جاسوسی کلیه ارتباطات در حوزه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، شناخت افکار و عقاید کاربران، القاء فرهنگ و عقاید و مقاصد استکباری خود بهصورت نرم و ظریف است.
معاون قضایی دادگستری استان فارس خاطرنشان کرد: هدف آمریکا سلطه بر فکر و قلب ملتها است. امروز ضریب نفوذ اینترنت در کشور به بیش از ۸۵ درصد رسیده و بیش از نیمی از جمعیت ایران عضو شبکه اجتماعی تلگرام هستند بنابراین این شبکهها تبدیل به بستر مناسبی برای اجرای مقاصد مخالفان و معاندان داخلی و خارجی نظام شده است.
رحمانیان با اشاره به تشدید تحریمهای آمریکا علیه ایران و جلوگیری از ارسال داروهای بیماریهای صعبالعلاج و کمکهای انسان دوستانه به زلزلهزدگان، بیان کرد:، اما در گسترش اینترنت و شبکههای اجتماعی نه تنها هیچگونه محدودیتی ایجاد نکرده بلکه در کنگره بیش از پنجاه میلیون دلار برای رفع فیلترینگ برای ایرانیان در نظر گرفته است.
دبیر شورای پیشگیری از جرم استان فارس با تأکید بر اینکه آمریکا با این کار به دنبال اهداف استعماری و استکباری خودش است، متذکر شد: استفاده بیش از اندازه از اینترنت سبب اعتیاد اینترنتی و عوارض دیگری بهویژه برای نوجوانان و جوانان مانند کاهش ارتباطات انسانی، اضطراب، افسردگی، پرخاشگری، فردگرایی، انزوای اجتماعی، کاهش فعالیت خارج از خانه، رفتارهای ضداجتماعی و پرخطر جنسی میشود.
وی افزود: اینترنت به علت هزینه پایین دسترسی، جذابیت بالا و تنوع اطلاعات باعث جذب میلیونها نفر در آن شده است. بر اساس بررسیهای به عمل آمده تا پایان سال ۲۰۱۶ بیش از ۷۰۰ میلیون نفر معتاد اینترنتی در دنیا وجود خواهد داشت که به همین دلیل برخی از کشورها مثل چین مراکز ترک اعتیاد اینترنتی ایجاد کردهاند.
قاضی رحمانیان با بیان اینکه معتادان اینترنتی بهصورت افراطی به دنبال چت، تبادل پیام، استفاده از شبکههای اجتماعی، تصاویر پورنوگرافی، قماربازی، هک، وبگردی بیهدف هستند و مهمترین آسیب آن افسردگی، اضطراب، و پایین آمدن کیفیت زندگی است، یادآور شد: در ایران حدود ۸ درصد از کاربران اعتیاد اینترنتی دارند که نسبت به آمارهای جهانی پایینتر است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس با بیان اینکه نوجوانان و جوانان در معرض اعتیاد اینترنتی قرار دارند تأکید کرد: والدین بر نحوه استفاده فرزندانشان از اینترنت و جستجو در این فضا نظارت بیشتری کنند، زیرا در صورت اعتیاد نوجوانان و جوانان عملکرد تحصیلی و درسی آنان را تحت تأثیرات سوء قرار خواهد داد و دچار آثاری از قبیل: بلوغ زودرس، افسردگی، خود ارضایی، انحراف جنسی و افت تحصیلی میشوند.
این مقام قضایی تصریح کرد: آسیبهای روانی و اجتماعی ناشی از استفاده نامناسب از اینترنت و بهویژه اعتیاد اینترنتی بسیار مخربتر از مسائل و مشکلات تحصیلی است که این امر کمتر مورد توجه والدین قرار میگیرد. از جمله آسیبهای فضای مجازی تهاجم فرهنگی است که طریق ترویج روابط نامشروع، زندگی مجردی، آموزش ساخت مواد مخدر صنعتی و فروش کالای قاچاق و تحریک افراد به مصرف مواد مخدر، ترویج مدها و لباسهای مبتذل مدلهای غربی، شروع سگ بازی و مشروبخواری و در نهایت سبک زندگی غربی صورت میگیرد.
رحمانیان با بیان اینکه در این فضا با ترویج خشونت، درگیری و بازیهای رایانهای خشن به دنبال افزایش رفتارهای ضداجتماعی بهویژه در میان نوجوانان و جوانان هستند، گفت: در حوزه جرائم مالی نیز هر ده ثانیه یک نفر در دنیا قربانی جرائم مالی سایبر میشوند. در سال ۲۰۱۵ مجرمان سایبری بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار از این فضا برای خود کسب درآمد کردهاند که مهمترین جرائم مالی سرقت از حساب بانکی بهصورت مجازی و از طریق هک کردن حسابهای کاربری اتفاق میافتد.
وی بیان کرد: برای هک، بدافزار حاوی ویروس را به سیستم کاربر متصل میکنند هنگام خرید اینترنتی نباید اطلاعات کارت بانکی خود مثل رمز کارت، رمز دوم، رمز خرید اینترنتی را در اختیار افراد غریبه بهویژه فروشندگان طرف معامله و افراد غریبه قرار داد؛ بنابراین مردم هنگام خرید با دستگاه پوز باید خودشان از دستگاه استفاده کنند، نباید کارت و رمز دوم را در اختیار فروشندگان قرار دهند و فروشندگان نیز مکلفاند دستگاه را در اختیار مشتریان قرار داده تا خود از آن استفاده کنند.
این مقام قضایی مهمترین شیوه سرقت اینترنتی را هک و نفوذ در ایمیل و رایانه شخصی بهصورت سخت افزار، استفاده از فرمهای مشخصات اینترنتی جعلی، ایمیل برنده شده در قرعهکشی بانک و ایجاد درگاههای جعلی دریافت و پرداخت بانکها دانست و اظهار کرد: باید فرهنگ استفاده صحیح از اینترنت و فضای مجازی را آموزش داد و عموم مردم بهویژه نوجوانان و جوانان را از فرصتها و تهدیدات آگاه کرد.
دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس تأکید کرد: باید مدیریت زمان را در استفاده بهینه از اینترنت و فضای مجازی بکار گرفت تا گرفتار اعتیاد اینترنتی نشویم و آموزش روش استفاده از اینترنت در دستور کار مدیران و مربیان مدارس و مراکز آموزشی فرهنگی قرار گیرد.