صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعضای هیئت علمی علوم پزشکی ماندگار می شوند

۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۱:۲۴
کد خبر: ۴۰۳۳۵۸
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی هایی برای ماندگاری اعضای هیات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی صورت گرفته است که با نظر تمام دانشگاهها نهایی خواهد شد.

به گزارش گروه جامعه ،باقر لاریجانی در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با اشاره به حجم بالای کار حوزه آموزش علوم پزشکی و اهمیت اجرای برنامه‌های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی از روسای دانشگاه‌ها خواست از حوزه آموزش حمایت ویژه داشته باشند.

وی ضمن اشاره به برخی برنامه‌های معاونت آموزشی گفت: انتظار این است در سال ۹۷ به صورت جدی تری به بحث تحول در آموزش علوم پزشکی در دانشگاه‌ها پرداخته شود.

لاریجانی با بیان اینکه کوریکولوم پزشکی عمومی بازبینی و به دانشگاه‌ها ارسال شده است، گفت: در این کوریکولوم به آموزش در عرصه توجه ویژه‌ای شده و لازم است مسئولین دانشگاه‌ها به این موضوع به طور جدی بپردازند؛ چرا که این برنامه یک دوره جدید در پزشکی عمومی است.

وی خاطرنشان کرد: روی این برنامه کار زیادی شده و همه دانشکده‌های پزشکی کشور در تدوین برنامه مشارکت داشته اند. انتظار این است که همه دانشگاه‌ها این دوره را درست اجرا کنند و به زودی ارزیابی اجرای این برنامه در دانشگاه‌ها آغاز خواهد شد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: کورویکولوم‌های سایر رشته‌ها از جمله دندانپزشکی و داروسازی هم بازبینی شده که لازم است دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌های آموزشی جدید اهتمام داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در بحث برآورد نیروی انسانی کار زیادی انجام شده گفت: برای اکثر رشته‌های تخصصی و عمومی برآورد ملی نیروی انسانی انجام و با توافق جمعی تمامی حوزه‌های وزارت بهداشت در شورای گسترش مصوب شده است. برای رشته‌های دکتری تخصصی (Ph.D) هم این کار در حال انجام است و تا چندماه آینده نهایی خواهد شد.

لاریجانی تاکید کرد: با انجام این برآورد‌ها اکنون می‌دانیم در سطح ملی در هر رشته و مقطعی برای ۵ تا ۱۰ سال آینده چقدر باید نیروی انسانی تربیت کنیم. کار بعدی این است که این محاسبات برای مناطق آمایشی انجام و برآورد شود در هر منطقه چقدر باید نیرو تربیت شود.

وی افزود: پس از مشخص شدن نیاز‌های مناطق قراردادی با مناطق آمایشی منعقد می‌شود و استراتژی این است که همه مناطق در ۵ سال آینده ۷۰ درصد نیروی انسانی خود را درون منطقه تربیت کنند. همه دبیرخانه‌های معاونت آموزشی وزارت بهداشت در حال طراحی نقشه آمایشی تربیت نیروی انسانی هستند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: دانشگاه‌ها باید آماده شوند که متناسب با سند برآورد نیروی انسانی توزیع منطقه‌ای خود را ساماندهی کنند. برای این برآورد‌ها کار خیلی زیادی انجام شده و دانشگاه‌ها نیز باید برای اجرای این برآورد‌ها تلاش کنند.

لاریجانی اظهار داشت: برنامه ریزی‌هایی برای ماندگاری اعضای هیات علمی در دانشگاه‌ها صورت گرفته است که با نظر تمام دانشگاه‌ها نهایی خواهد شد.

وی از برنامه ریزی‌هایی برای ارتقای آزمون‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: برخی از دوره‌های آموزشی طولانی هستند و فردی که فارغ التحصیل شده در سن بالا وارد بازار کار می‌شود. در حال برنامه ریزی هستیم که ترتیبی اتخاذ شود که افراد زودتر وارد بازار ارائه خدمات شوند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دوره MBA مدیریت حوزه آموزش طراحی شده است، اظهار داشت: هدف این است که افراد با ویژگی‌های خاص حوزه آموزش آشنا شوند و بتوانند برای ارتقای کیفیت حوزه آموزش تلاش کنند. این دوره به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

وی درخصوص منابع حوزه آموزش گفت: وزارت بهداشت با چالش‌های زیادی مواجه است و در حوزه آموزش بخش اعظمی از اعتبارات را برای حقوق پرسنل مصرف می‌شود و لازم است مسئولین دانشگاه‌ها از اعتبارات و درآمد‌های اختصاصی به آموزش کمک کنند.

لاریجانی گفت: امروز حوزه آموزش استراتژی روشنی دارد و اگر روسای دانشگاه‌ها به حوزه آموزش کمک کنند، دانشگاه‌ها می‌توانند در عرصه‌های ملی و بین المللی بدرخشند.

وی خطاب به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: حجم کار معاونین آموزشی دانشگاه‌ها بسیار بالا است و ایشان در حین انجام این کار‌های روزانه باید در حوزه آموزش تحول ایجاد کند لذا نیازمند حمایت ویژه هستند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت به برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: برنامه‌های تحول با متدولوژی روشنی تدوین شده و اسناد بالادستی آموزش عالی کشور در تدوین این برنامه‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.

وی با اشاره به مستندات حوزه آموزش علوم پزشکی گفت: بسیاری از تجربیات حوزه آموزش در ۴ سال گذشته در کتابی گردآوری شده که مسئولین دانشگاه‌ها می‌توانند برای کار‌های خود از این تجارب استفاده کنند.

لاریجانی اجرای بسته‌های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی را ماموریت اصلی حوزه آموزش ذکر کرد و گفت: از تمامی مسئولین دانشگاه‌ها می‌خواهیم در سال ۹۷ به طور جدی تری به حوزه آموزش بپردازند و این سال را به استقرار کامل این بسته‌ها اختصاص دهند.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *