صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جهان در سالی که گذشت؛ از گرم‌شدن کره‌زمین تا برکناری رابرت موگابه

۲۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۳۱۹۹
وب‌سایت «CFR» در گزارشی مهمترین اتفاقات مهم سال گذشته را از دیدگاه خود منتشر کرده که بیشترین تأثیر را در عرصه بین‌المللی داشته‌اند.

بنا به گزارش گروه بین‌الملل ، وب‌سات شورای روابط خارجی آمریکا در گزارشی به مهمترین اتفاقات سال گذتشه از دیدگاه خود پرداخت.


در 12 ماه گذشته رویدادهای مهمی در سطح جهان رخ داده که هر ناظری براسس دیدگاه‌های خود این حوادث را اولویت‌بندی می‌کند؛ وب‌سایت «CFR» گزارشی منتشر کرده که در آن به اتفاقات مهم سال اشاره شده که بیشترین تأثیر را بر فضای بین‌المللی داشته است.


 سیاست خارجی «نخست آمریکا» دونالد ترامپ


دونالد ترامپ همانگونه که در کارزار انتخابی سال گذشته خود وعده داد بود سیاست «نخست آمریکا» را در سیاست خارجی آمریکا پی‌گیری کرد. ترامپ درهمان ماه نخست ریاست‌جمهوری عضویت واشنگتن در پیمان تجاری ترنس-پاسیفیک بین اتحادیه اروپا و آمریکا را لغو و در ادامه نیز در چارچوب همین سیاست آمریکا را از توافق آب‌وهوایی پاریس خارج کرد، اقدامات تنبیهی علیه نحوه تجارت چین در فضای بین‌المللی اعلام و همزمان جنگ آرامی را علیه سازمان تجارت جهانی آغاز کرده‌است.


قدرت‌نمایی کره‌شمالی


با وجود آنکه تمام روسای جمهور آمریکا همیشه با سیاست‎های چماق و هویج، اعمال تحریم، و تهدید به حمله نظامی اصرار داشته‌اند تا برنامه هسته‌ای و موشکی کره‌شمالی را متوقف کنند اما پیونگ‌یانگ بدون توجه به این تهدیدها برنامه هسته‌ای خود را ادامه داده‌است. در اوایل ماه سپتامبر پیونگ‌یانگ ششمین آزمایش هسته‌ای خود را انجام داد. سه ماه بعد موشک بالستیک قاره‌پیمایی را آزمایش کرده که گفته می‌شود توانایی هدف‌قرار دادن شهرهای آمریکا را دارد. در تمام ماه‌های گذشته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با ترفندهای مختلف از تهدید به جنگ و اعمال فشار به چین تلاش کرده تا کره‌شمالی را از پی‌گیری برنامه هسته‌ای و موشکی خود منصرف کند که تاکنون موفق نشده، بنابراین قدرت‌نمایی هسته‌ای و موشکی کره‌شمالی از مهمترین چالش‎های واشنگتن، سئول، پکن و توکیو در ماه‌های آتی سال 2018 خواهد بود.


گرم‌شدن کره زمین


باور کنیم یا نکنیم، حقیقت این است که کره زمین روزبه‌روز گرم‌تر می‌شود. «اداره ملی اقیانوس‌ها و جو زمین» آمریکا در گزارش خود در ماه سپتامبر اعلام کرده سال 2017 گرم‌ترین سال کره زمین پس از سال 2016 بوده است. تمام هشت سال گرم کره زمین پس از 1998 بوده است.


بیشترین رشد اقتصادی جهان


ده سال پس از رکود بزرگ اقصادی (دسامبر 2007 تا ژوئن 2009)، رشد اقتصادی جهان به سرعت در حال افزایش و بازار سهام در سرتاسر جهان بیشترین ارقام را ثبت کرده‌است. صندوق بین‌المللی پول در ماه اکتبر اعلام کرد « با افزایش چشم‌گیر سرمایه‌گذاری ، تجارت، و تولید صنعتی چشم‌انداز آینده روشن است». اما صندوق بین‌المللی در عین حال هشدار داده که «ترمیم (پس از رکود اقتصادی بزرگ» هنوز به صورت کامل صورت نگرفته است»

 

آزادسازی موصل

گروه تروریستی داعش در ماه ژوئن 2014 با اشغال شهر موصل، دومین شهر بزرگ عراق، جهان را در بهت فرود برد. سرانجام نیروهای عراقی در اکتبر 2016 عملیات آزادسازی این شهر را آغاز کردند که سرانجام پس موفق شدند در ماه ژوئن 2017 شهر موصل را به طور کامل آزاد کنند. شهر موصل سه سال در اشغال نیروهای داعش بود، در جریان اشغال و آزادسازی شهر موصل بیش از 40 هزار غیرنظامی کشته و یک میلیون نیز آواره شدند.


بحران میانمار


مسلمانان روهینگیا شاید تنها اقلیتی در جهان است که هم‌اکنون تحت شدیدترین آزار و اذیت‎ها و سرکوب‎ها قرار دارد. قرنهاست که میانمار زندگی می‌کنند، سالهاست تحت تبعیض و خشونت شدید دولت قرار دارند، دولت میانمار آنها را به عنوان شهروند خود قبول ندارد. تازه‌ترین و وحشت‌ناک‌ترین موج خشونتهای دولتی علیه این افلیت ازماه آگوست شروع شد که بسیاری از آنها مجبور به فرار به سوی بنگلادش، کشور همسایه میانمار، شدند. گزارشهای زیادی از کشتار جمعی، تجاوزهای دسته‌جمعی، شکنجه و زنده‌سوزی مسلمانان روهینگیا توسط نیروهای نظامی ارتش میانمار منتشر شد. بنا به گزارشهای رسمی بیش از 400 هزار نفر از آنها به سمت بنگلادش فرار کردند و بیش از 6 هزار نفر نیز در خشونتهای نظامی‌های میانمار کشته شدند.


برکناری روبرت موگابه

آیا کسی می‌تواند همزمان هم قهرمان باشد و هم تبهکار؟ سرنوشت روبرت موگابه پاسخ صحیحی به این پرسش است. همانند نلسون ماندلا در آفریقای جنوبی، موگابه نیز سالهای زیادی را در زندان به سر برد و جنبشی را رهبری می‌کرد که در نهایت به سلطه اقلیت سفیدپوستان پایان داد. موگابه 37 سال در زیمباوه حکومت را در دست داشت تا اینکه در ماه نوامبر ارتش این کشور در حرکتی شبه‌کودتا با استقرار تانکها در شهر هراره، پایتخت زیمباوه، موگابه 93 ساله را از ریاست‌جمهوری برکنار کردند و «امرسون منانگاگوا» معاون سابق موگابه را به عنوان رئیس‌جمهوری جدید زیمباوه انتخاب شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *