صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کدام موشک‌ها قابلیت رسیدن به پایگاه‌های آمریکا را دارند+تصاویر

۱۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۲۸۲۰
نشریه «وال‌استریت ژورنال» در گزارشی به پیشرفت موشکی کره شمالی طی سال‌های اخیر پرداخته و بُرد این موشک‌ها را نیز اعلام کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل ،  نشریه «وال‌استریت ژورنال» در گزارشی به پیشرفت موشکی کره شمالی طی سال‌های اخیر پرداخته و بُرد این موشک‌ها را نیز اعلام کرده است. 

موشک «اسکاد-بی» سال 1984
 
کره شمالی آزمایش موشک بالستیک خود را با موشک‌هایی با برد 300 کیلومتر در سال 1984 آغاز کرد و موشک «اسکاد-بی» یکی از این موشک‎هایی است که با برد 300 کیلومتر در سال 1984 به وسیله کره شمالی آزمایش شده است.
 
 
موشک «نودونگ» سال 1990:
 
اولین آزمایش موشک نودونگ که یک موشک میا‌ن‌برد است به وسیله کره شمالی در ماه می سال 1990 با 1300 کیلومتر برد آزمایش شد و در سال 1993 دومین آزمایش این موشک از سوی پیونگ‌یانگ انجام شد که موفقیت آمیز بود.
 
موشک «تپودونگ-1» سال 1998:
 
31 آگوست سال 1998 کره شمالی یک فروند موشک بالستیک نپودونگ-1  با برد 2500 کیلومتر آزمایش کرد که از طریق این موشک ماهواره‌ای را در مدار زمین قرار داد.
 
موشک «تپودونگ-2» سال 2006:
 
کره شمالی 5 ژولای سال 2006 یک فروند موشک تپودونگ-2 را آزمایش کرد که برد این موشک 6700 کیلومتر است اما این آزمایش موشکی با شکست مواجه شد.
 
 
موشک «اس.ال.ام.بی» سال 2015:
 
9 می ماه سال 2015 کره شمالی اولین موشک با قابلیت شلیک از زیردریایی را با برد 560 مایل آزمایش کرد.
 
موشک «تپودونگ-2» سال 2016:
 
7 فوریه سال 2016 کره شمالی موشک تپودونگ-2 با 10 هزار کیلومتر برد را آزمایش و اعلام کرد که ماهواره‌ای را در مدار زمین قرار داده است.
 
موشک «موسودان» سال 2016:
 
15 آوریل سال 2016 کره شمالی یک فروند موشک موسودان با برد 1860 مایل را آزمایش کرد که این آزمایش با شکست مواجه شد اما دو ماه بعد و در ماه ژوئن یک فروند موشک موسودان از سوی کره شمالی با موفقیت آزمایش شد.
 
 
پنجمین و قدرتمندترین آزمایش هسته‌ای سال 2016:
 
9 سپتامبر سال 2016 کره شمالی پنجمین آزمایش هسته‌ای خود را انجام داد که گفته می‌شود قدرتمندترین آزمایش هسته‌ای کره شمالی تا به امروز بوده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی موشک‌های کره شمالی که توان هدف قرار دادن، گوام به عنوان یک قلمرو وابسته به آمریکا در اقیانوسیه را دارند بررسی کرده است.

آسوشیتد پرس می‌نویسد: کره شمالی چندین نوع موشک در زرادخانه هسته‌ای خود دارد که قابلیت هدف قرار دادن سواحل اقیانوس آرام که پایگاه‌های آمریکا در آن قرار دارند را مورد هدف قرار دهد.

در ادامه این گزارش آمده است: نکته‌ای که اطمینان کمتری درباره آن وجود دارد این است که آیا موشک‌های کره شمالی پس از طی مسافت 3400 کیلومتری و رسیدن به گوام قادر به ایجاد آسیب چدی هستند یا خیر، این موشک‌ها هرگز در شرایط جنگی مورد استفاده قرار نگرفته‎اند و شلیک‌های آزمایشی معدودی از آنها انجام شده است و مطلب دیگری که مشخص نیست این است که آیا کره شمالی تکنولوژی مورد نیاز برای محافظت از موشک‌ها در برابر حرارت زیاد و فشار هوای ورودی از جو را دارد تا این موشک‌ها بتوانند بعد از شلیک به اهداف تعیین شده اصابت کنند یا خیر.

 این پایگاه خبری آمریکایی در ادامه می‌نویسد: با این وجود موشک‌های کره شمالی که قادر به هدف قرار دادن گوام هستند. عبارتند از: 

هواسونگ-12

اواخر سال گذشته میلادی کره شمالی اعلام کرد قصد ایجاد آتش فراگیر در اطراف گوام  با تکیه بر موشک هواسونگ-12 است؛ موشکی میان‌برد که ماه می برای نخستین بار با موفقیت آزمایش شده است.

این موشک با سوخت مایع که برای شلیک از طریق لانچرهای جاده‌ای طراحی شده پیش از این از سوی کره شمالی به عنوان موشکی توصیف شده که برای هدف قرار دادن آلاسکا و هاوایی ساخته شده است.

در پی آزمایش موفقیت‌آمیز ماه می پیونگ‌یانگ دو موشک قاره‌پیمای هواسونگ-14 را آزمایش کرد و تحلیلگران بر این عقیده هستند که در صورت تکمیل، نوار گسترده‌ای از قاره آمریکا به خصوص لس‌آنجلس و شیکاگو در تیررس این موشک قرار دارند.

اطلاعات به دست آمده از آزمایش موشکی ماه می نشان می‌دهند که برد موشک هواسونگ-12 بین 4 هزار تا 7 هزار کیلومتر (2500 تا 4350 مایل) است.

 موسودان

به گفته تحلیلگران این موشک با سوخت مایع که برد علمی آن 3500 کیلومتر است بخش عظیمی از آسیا و اقیانوسیه را در تیررس قرار داده است و کره شمالی پس از چند آزمایش ناموفق، این موشک را در ماه ژوئن سال گذشته با موفقیت آزمایش کرد و بعد از آن «کیم جونگ-اون» اعلام کرد که کشورش توانایی مطمئن و کلی برای هدف قرار دادن آمریکایی‌ها در اقیانوسیه را دارد.

 تا پیش از آزمایش موسودان در ژوئن سال گذشته کره شمالی هیچگاه این نوع موشک را شلیک نکرده بود به جز یک مورد که در سال 2010 به صورت آزمایشی این موشک در یک رزمایش نظامی به نمایش گذاشته شد.

پوک‌گوک‌سونگ-2

این موشک قابل شلیک از زیردریایی بوده و نوع قابل پرتاب آن از سطح زمین نیز در حال توسعه است، برای نخستین بار این موشک با سوخت جامد در ماه فوریه با موفقیت آزمایش شد و سه ماه بعد رئیس کره شمالی اعلام کرد که بعد از یک آزمایش دیگر، این موشک آماده تولید انبوه است.

تحلیلگران می‌گویند که موشک پوک‌گوک‌سونگ-2 قابلیت موشکی کره شمالی را ارتقا داده است زیرا موشک‌های با سوخت جامد را سریعتر و مخفیانه‌تر از موشک‌های با سوخت مایع شلیک کرد زیرا موشک‌هایی با سوخت مایع باید قبل از پرتاب سوخت‌گیری شده و علاوه بر نیاز به لانچر باید با کامیون به محل پرتاب منتقل شوند.

تحلیلگران این موشک را «میان‌برد/ برد بلند» توصیف می‌کنند؛ اصطلاحی که برای موشک هواسونگ-2 نیز به کار می‌رود، برخی متخصصان کره جنوبی اعلام کرده‌اند که این موشک قابلیت رسیدن به گوام را دارد اما مقامات دفاعی کره جنوبی برد این موشک را 2 هزار کیلومتر تخمین زده‌اند که برای هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا در ژاپن کافی است اما قابلیت رسیدن به گوام را ندارد.

با این وجود رئیس کره شمالی در سخنرانی خود به مناسبت آغاز سال 2018، پیونگ‌یانگ را دارای «قوای کامل هسته‌ای» توصیف و آمریکا را به حمله هسته‌ای تهدید کرد.

کیم جونگ اون در اظهاراتی که از تلویزیون دولتی کره شمالی پخش شد گفت: سراسر خاک آمریکا در تیررس تسلیحات هسته‌ای ما است و دکمه هسته‌ای همیشه روی میز من است. این یک واقعیت است نه یک تهدید.

وی در ادامه تاکید کرد که آمریکا هرگز قادر نخواهد بود جنگی را با کره شمالی آغاز کند.

کیم جونگ اون در این سخنرانی تلویزیونی همچنین از تکمیل فرایند ایجاد قوای هسته‌ای خود خبر داد.

 

 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *