مدیر موزه لوور: ساختمان موزه ملی ایران نشان از تعامل فرهنگی فرانسه و ایران است/ نمایشگاه حاصل سفر رییس جمهور ایران به فرانسه است
وی افزود: در قرن ۱۹ پیمانهایی بین دو کشور منعقد شد که نتیجه آنها انجام کاوشهای باستانشناسی بود. ایران در سال ۱۸۸۴ این امکان را به ما داد که در ایران کاوشهای باستانشناسی برای موزه لوور انجام دهیم. این رویداد تاریخی در اواخر قرن ۲۱ با توافقهایی که بین دو کشور صورت گرفت به روز شد، همکاری که به برگزار نمایشگاهی درباره هنر صنفوی در سال ۲۰۰۷ منجر شد، همچنین شاهد کاوشهای باستانشناسان فرانسوی در نیشابور در سال ۲۰۰۴ و ۲۰۱۰ بودیم.
مدیر موزه لوور تصریح کرد: نمایشگاهی که امروز شاهد آن هستید نتیجه سفر حسن روحانی رئیسجمهوری ایران به پاریس و توافقهای آن سفر انجام شد. این اولین نمایشگاه لوور در تهران است و قصد داشتیم تنوع آثار موجود در لوور را به نمایش بگذاریم. قرار شد ارتباطات فرهنگی بسط داده شود. انتخابها به نحوی بود که تمام تکنیکها اعم از نقاشی، مجسمهها و سایر آثار به نمایش گذاشته شود.
وی بیان کرد: این نمایشگاه ویژگی خاصی دارد و آن این است که آمیزهای از باستانشناسی و هنر معاصر است. در نمایشگاه لوور در تهران اثار مصر باستان، رم، منطقه بینالنهرین، آثار سلطنتی فرانسه و... به نمایش گذاشته شده است. در واقع خطی پیش گرفته شد که در آن توضیحاتی درباره این آثار ارائه میشود. لوور یک قصر پادشاهی است. اهمیت ناپلئون بناپارت اول و سوم در اینجا دیده میشود. در نمایشگاه لوور شاهد یک گشایش به سمت هنر معاصر هستیم. این نمایشگاه یک همکاری فرهنگی میان ایران و فرانسه است، در راستای همکاریهای دو طرفه یک هفته بعد از نوروز در ۲۸ مارس یک نمایشگاه در فرانسه به نام امپراطوری گلهای سرخ در فرانسه خواهیم داشت. نمایشگاهی به آثار دوره قاجار از موزه کاخ گلستان و موزه ملی اختصاص خواهد داشت.
رئیس موزه لوور در پاسخ به حواشی حضور باستان شناسان فرانسوی در ایران و خروج آثار خارج از توافق به دولت وقت ایران در زمان قاجار گفت : سایتهای کاوشهای باستانهای بسیار بزرگی در جهان، به دلیل اهمیت آن سایت کشورهای زیادی برای کاوش در آن سایت پیشنهاد دادند. در موزد ایران این اقدام کاملا قانونی بوده و حضور باستانشناسان ایرانی به دعوت طرف ایرانی بود. در اواخر قرن 19 باستاننشاسان فرانسوی به ایران آمدند و سالهای بسیار زیادی در ایران به کاوش پرداختند، آثاری از این کاوشها به موزه ملی ایران آمد و آثاری نیز بهعنوان تشکر به لوور اهدا شد. دولت وقت ایران در آن زبان به دلیل حجم بسیار زیاد آثار کشف شده از فرانسه قدردانی کرد.
مدیر موزه لوور در پاسخ به این سئوال که در شعبه دوم موزه لوور در ابوظبی گفته میشود تعدادی از آثاری که بهدست داعش از سوریه و عراق دزدیده شده بود توسط لوور خریداری شده و در آن موزه به نمایش گذاشته شده است گفت: این مسئله از اساس شایعه است، میتوانید به موزه ابوظبی مراجعه کنید، این آثار از بازارهای هنری خریداری شدهاند و اینکه از داعش خریداری شده باشند کذب محض است.
انتهای پیام/