صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مدیر موزه ملی: قرار نبود آثار ایرانی به ایران بیاید

۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۲:۰۲
کد خبر: ۴۰۲۷۷۷
مدیر موزه ملی ایران گفت: قرار نبود زیره به کرمان ببریم و آثار ایرانی به ایران آورده شود.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، صبح امروز نشست خبری نمایشگاه لوور در موزه ملی ایران برگزار شد. جبرییل نوکنده، مدیر موزه ملی ایران در این نشست گفت: این نخستین بار است که در ایران مجموعه‌ای در قالب یک نمایشگاه از آثار آسیا، اروپا و آفریقا در کنار هم دیده شده است. بسیاری از ما از طریق رسانه‌ها درباره این آثار اطلاعاتی بدست آورده ایم و حالا می‌توان این اثار را از نزدیک دید.

وی افزود: از سال ۲۰۰۱ موزه ملی بیش از ۳۰ نمایشگاه در اروپا، آسیا و آمریکا برگزار کرد. علاوه بر رشد ارتباطات فرهنگی مردم سایر کشور‌ها شناخت بهتری از ایران کسب کردند و تقاضای سفر به ایران بیشتر شد. همواره این پرسش وجود داشت که چرا فقط آثار میراث ملی ما در موزه‌های جهان به نمایش در می‌آیند و اقدامی برای نمایش آثار سایر کشور‌ها در ایران صورت نمی‌گیرد. خشبختانه از سال ۱۳۹۴ تاکنون سه نمایشگاه خارجی در موزه ملی ایران برگزار شد. نمایشگاه موزه لوور چهارمین نمایشگاه خارجی موزه ملی از سال ۹۴ تاکنون است.

مدیر موزه ملی ایران درباره ویژگی‌های نمایشگاه لوور در موزه ملی گفت: در این نمایشگاه ۵۶ اثر از فرهنگ‌های باستانی، رم، یونان، بین‌النهرین، هنر کلاسیک اروپا و. به نمایش در می‌آید. دو اثر این نمایشگاه نیز از آثار ایرانی است که شامل تبر مفرغی از محوطه جهانی چغازنبیل و اثر دیگر بیرقی از منطقه لرستان است. تبر مفرغی چغازنبیل حاصل کاوش‌های علمی باستان‌شناس فرانسوی رومن گریشمن از محوطه چغازنبیل است و بیرق لرستان نیز جزو اولین مجموعه آثار ایرانی است که از طریق خرید یک مجموعه خصوصی وارد موزه لوور شده است. در کنار این نمایشگاه ۱۸ تابلو از هنرمند بزرگ کشور عباس کیارستمی از لوور با عنوان نمایشگاه «به من نگاه کن» نیز به انتخاب عکاس این مجموعه به نمایش در آمده است.

وی افزود: در سفر مدیر موزه لوور در سال ۹۴ به تهران درباره برگزاری این نمایشگاه مذاکراتی بین موزه ملی ایران و فرانسه صورت گرفت و او و تمام همکارنشان با روی باز از برگزاری این نمایشگاه در تهران استقبال کردند. کارشناسان دو طرف نیز تعامل بسیار نزدیکی برای برگزاری این نمایشگاه با هم داشتند.»

نوکنده درباره کم بودن آثار ایرانی در نمایشگاه لوور گفت: برنامه این بود که در این نمایشگاه بیشتر آثار سایر فرهنگ‌ها را برای نمایش به موزه ملی ایران بیاوریم. قرار نبود زیره به کرمان بیاوریم. اما حتما این مسئله در برگزاری نمایشگاه‌های دیگر از آثار لوور در ایران لحاظ می‌شود.

وی گفت: به‌زودی سیستم صوتی نمایشگاه نصب می‌شود تا در کنار کاتالوگ و بروشور بتواند اطلاعات مناسبی در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد. ورودی نمایشگاه نیز برای همه بازدید‌کنندگان اعم از ایرانی و خارجی 5 هزار تومان است.

مدیر موزه ملی ایران با اشاره به حامیان مالی نمایشگاه گفت: شرکت توتال، رنو، بنیاد میراث ایران در برگزاری این نمایشگاه کمک‌های شایانی داشتند، در تهران نیز بانک آینده تمام پشتیبانی‌های لازم را برای برگزاری این نمایشگاه به‌کار بست. موزه‌ها برای برگزاری چنینی رویدادهایی نیاز به کمک بانک‌ها و مؤسسات اقتصادی دارند.
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *