مدیر موزه ملی: قرار نبود آثار ایرانی به ایران بیاید
وی افزود: از سال ۲۰۰۱ موزه ملی بیش از ۳۰ نمایشگاه در اروپا، آسیا و آمریکا برگزار کرد. علاوه بر رشد ارتباطات فرهنگی مردم سایر کشورها شناخت بهتری از ایران کسب کردند و تقاضای سفر به ایران بیشتر شد. همواره این پرسش وجود داشت که چرا فقط آثار میراث ملی ما در موزههای جهان به نمایش در میآیند و اقدامی برای نمایش آثار سایر کشورها در ایران صورت نمیگیرد. خشبختانه از سال ۱۳۹۴ تاکنون سه نمایشگاه خارجی در موزه ملی ایران برگزار شد. نمایشگاه موزه لوور چهارمین نمایشگاه خارجی موزه ملی از سال ۹۴ تاکنون است.
مدیر موزه ملی ایران درباره ویژگیهای نمایشگاه لوور در موزه ملی گفت: در این نمایشگاه ۵۶ اثر از فرهنگهای باستانی، رم، یونان، بینالنهرین، هنر کلاسیک اروپا و. به نمایش در میآید. دو اثر این نمایشگاه نیز از آثار ایرانی است که شامل تبر مفرغی از محوطه جهانی چغازنبیل و اثر دیگر بیرقی از منطقه لرستان است. تبر مفرغی چغازنبیل حاصل کاوشهای علمی باستانشناس فرانسوی رومن گریشمن از محوطه چغازنبیل است و بیرق لرستان نیز جزو اولین مجموعه آثار ایرانی است که از طریق خرید یک مجموعه خصوصی وارد موزه لوور شده است. در کنار این نمایشگاه ۱۸ تابلو از هنرمند بزرگ کشور عباس کیارستمی از لوور با عنوان نمایشگاه «به من نگاه کن» نیز به انتخاب عکاس این مجموعه به نمایش در آمده است.
وی افزود: در سفر مدیر موزه لوور در سال ۹۴ به تهران درباره برگزاری این نمایشگاه مذاکراتی بین موزه ملی ایران و فرانسه صورت گرفت و او و تمام همکارنشان با روی باز از برگزاری این نمایشگاه در تهران استقبال کردند. کارشناسان دو طرف نیز تعامل بسیار نزدیکی برای برگزاری این نمایشگاه با هم داشتند.»
نوکنده درباره کم بودن آثار ایرانی در نمایشگاه لوور گفت: برنامه این بود که در این نمایشگاه بیشتر آثار سایر فرهنگها را برای نمایش به موزه ملی ایران بیاوریم. قرار نبود زیره به کرمان بیاوریم. اما حتما این مسئله در برگزاری نمایشگاههای دیگر از آثار لوور در ایران لحاظ میشود.
وی گفت: بهزودی سیستم صوتی نمایشگاه نصب میشود تا در کنار کاتالوگ و بروشور بتواند اطلاعات مناسبی در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد. ورودی نمایشگاه نیز برای همه بازدیدکنندگان اعم از ایرانی و خارجی 5 هزار تومان است.