فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست از محیطبانان تقدیر کرد
متن کامل پیام محبت خانی به شرح زیر است:
امروزه دیگر مفاهیمی، چون سلاح و تجهیزات نظامی، حرف آخر را در تامین امنیت ملی نمیزنند و در دنیایی که کشورها برای دسترسی به منابعی، چون آب در تقابل با یکدیگر هستند، ابعاد و ارزشهای مهم تنوعزیستی را نمیتوان نادیده گرفت.
تنوع یا غنای گونهای، شبکهای از همه موجودات زنده، اعم از گیاهی و جانوری است و انواع جانوران، گیاهان و موجودات تک سلولی را در بر میگیرد. گونهها علاوه بر آنکه نیازهای ضروری و اولیه انسانها نظیر خوراک، پوشاک، مسکن و دارو را فراهم میآورند، میتوانند بر سلامت و شادابی روح و جسم، رونق اقتصادی و پیشرفت روزافزون جامعه بشری و پایداری محیط زیست جهان نقش داشته باشد.
از طرفی دیگر تنوع زیستی، میراث ارزشمندی است که بشر آن را از نسلهای قبل به امانت گرفته است و باید به نسلهای بعد بسپارد و حفاظت از آن، ریشه در اخلاق، فرهنگ و اعتقادات ملتها دارد و نحوه برخورد انسان با محیط زیست، رابطه نزدیکی با فرهنگ و ارزشهای اخلاقی در ادیان و جوامع گوناگون داشته ودر بیشتر مذاهب،
و در دین مبین اسلام نیز تاکید بسیاری بر حفظ محیط زیست و حفظ حرمت جانداران شده و آیات و روایات زیادی در این خصوص موجود است و احترام به طبیعت و حفاظت از گونههای زیستی مورد توجه و جزء تعالیم دینی محسوب میشود. این امر در فرهنگهای بومی و جوامع پایبند به اعتقادات سنتی نیز مورد توجه قرار دارد.
متاسفانه امروزه به دلیل بدرفتاری انسان با طبیعت پیرامون خود، روند انقراض گونههای زیستی با سرعت نگران کنندهای افزایش یافته است و با حذف هر گونه گیاهی یا جانوری از چرخه طبیعت و از دست رفتن نقش او در پایداری محیط زیست، کره خاکی را یک قدم به سوی نابودی پیش خواهد برد، و در حال حاضر تجارت حیات وحش یکی از سودآورترین معاملات غیرقانونی در جهان است که سود سالانه آن بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود، جرم و جنایت در حوزهی حیات وحش، شامل فروش غیرقانونی و خرید اعضای بدن حیوانات و همچنین سرقت و یا کشتن حیوانات از یک سو، و تغییر اقلیم و از دست رفتن زیستگاه و کمبود شکار و طعمه از سوی دیگر، صدمات جبران ناپذیری به گونههای مختلف وارد کرده و میکند. از این رو سازمانهایی مانند صندوق جهانی حیات وحش (WWF) و سازمان ملل متحد (UN) میخواهند به این جنایات پایان داده و از اثرات فعالیتهای انسان ساخت در تخریب شرایط زیستی حیات وحش، جلوگیری کنند.
انتخاب سال ۲۰۱۸ به عنوان سال جهانی حیات وحش، به منظور بالا بردن آگاهی در مورد وضعیت بسیار ناگوار آنها و حمایت از اقدامات ملی و جهانی برای نجات گونههای حیات وحش، به ما این فرصت را میدهد که توجه همهی مردم را جلب کنیم و هدف از تعیین این روز، ایجاد فرصتی برای بزرگداشت و ارتقای آگاهیهای عمومی در خصوص گونههای گیاهی و جانوری جهان میباشد.
در این زمینه محیط بانان شجاع و دلیر، مأموران حفاظت و اجرای قانون جرایم محیط زیست و حیات وحش میباشند که زندگی خود را به خطر میاندازند و از گونههای مورد تهدید حفاظت میکنند، که در این راستا سازمان حفاظت محیط زیست ۱۲۰ محیطبان شهید در راه مبارزه با متخلفان محیط زیست و برای صیانت از امنیت محیط زیست گیاهی و جانوری و منابع ملی کشور تقدیم کرده است، بنابراین محیط بانی شغل مقدسی است و محیط بانان حافظان مخلوقاتی هستند که زبانی برای شکایت ندارند، بر این اساس بر خود لازم میدانم از زحمات ارزشمندکلیه محیط بانان ایران اسلامی که، سخت کوشی، دلسوزی و خستگی ناپذیری را در سرلوحه ماموریتهای خویش قرار داده و از جان و مال خود در جهت حفاظت و حراست از تنوع زیستی و حیات وحش کشور گذر نموده و مینمایند، کمال تشکر، قدردانی و سپاس را کنم.
انتهای پیام/