علل اخراج فرماندهان ارشد نظامی در عربستان
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: با برکناری فرماندهان ارشد نظامی در عربستان، خطر هنوز از میان نرفته است، چرا که فرماندهان رده پایین و بدنه اصلی ارتش عربستان طبیعتاً همچنان ناراضی هستند و ممکن است وارد چرخه مخالفت علنی با حکومت عربستان شوند.
کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: اما واقعیت قضیه چیز دیگری است و مدتها است که گفته میشود، مقامات نظامی عربستان ناراضایتیهایی دارند،یکی از این جهت که آنها احساس میکنند، نظام دیکتاتوری حاکم در کشورشان بهصورت بسیار ضد انسانیتری با مردم برخورد میکند و دیگر اینکه وضع اقتصادی هم طوری است که حقوق، به اندازه کافی به به آنها پرداخت نمیشود.
وی تصریخ کرد: اصلیترین و مهمترین مسئلهای که سبب برکناری فرماندهان نظامی در عربستان، به جنگ یمن بر میگردد. نظامیان مدتهاست که از ادامه این جنگ، ابراز نگرانی میکنند و آن را بیثمر و باعث خونریزی و نسلکشی می دانند و با این جنگ بسیار مخالف هستند.
قنادباشی یادآورشد: پس از حمله عربستان به یمن، در سطوح مختلف جهانی، موضوع جنایت این جنگ، مطرح میشود و طبیعتاً اگر قرار باشد که دادگاههای بینالمللی براساس فشار افکار عمومی ملتها وارد پرونده جنایت جنگی عربستان شوند، طبیعتاً این فرماندهان نظامی هستند که به محاکمه کشیده میشوند؛ لذا نظامیان از جنگ با یمن چندان راضی نیستند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد:بسیاری از تحلیلگران مستقل طی ماههای گذشته اشاره میکردند که احتمال کودتا در عربستان به دلیل نارضایتی نظامیان وجود دارد، حال که نظامیان از تصمیمات سیاسی حکومتکنندگان ناراحتند، ممکن است دست به کودتا بزنند.لذا برخلاف گفته محمد سلمان که این برکناری را در چارچوب اصلاحات می داند، فرماندهان ارشد نظامی برای جلوگیری از کودتا و برکنار شدند.
کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: با برکناری فرماندهان ارشد نظامی در عربستان، خطر هنوز از میان نرفته است، چرا که فرماندهان رده پایین و بدنه اصلی ارتش عربستان طبیعتاً همچنان ناراضی هستند و ممکن است وارد چرخه مخالفت علنی با حکومت عربستان شوند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *