صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حذف دلار چه تاثیری در تجارت دارد؟

۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۶:۳۸
کد خبر: ۴۰۲۲۷۰
وزیر اسبق بازرگانی با تأکید بر اینکه موفقیت در حذف دلار عزم و جدیت می‌خواهد، گفت: اگر چه ممکن بخشنامه ممنوعیت ثبت سفارش با دلار آمریکا هزینه‌هایی داشته باشد، اما فایده‌اش بیشتر از هزینه است.
به گزارش گروه فضای مجازی ،یحیی آل اسحاق در مورد ممنوعیت ثبت سفارش با «دلار آمریکا» گفت: داستان سلطه آمریکا به وسیله دلار بحثی جهانی است و پس از اینکه پشتوانه پول از طلا به دلار آمریکا تبدیل شد، آمریکا به واسطه اقتداری که به واسطه دلار پیدا کرده است، از تمام منابع دنیا با چاپ اسکناس دلار استفاده می‌کند و دلار را به تمام نقاط دنیا می‌فرستد و دارایی می‌گیرد.

وزیر اسبق بازرگانی با بیان اینکه بنابراین به پشتوانه دلار، آمریکا برای خودش یک سلطه عظیم جهانی ایجاد کرده است، گفت: ذخایر مالی دنیا در تمام بانک‌های دنیا به دلار نگهداری می‌شود و معاملات عمده دنیا از جمله نفت و گاز در دنیا هم با دلار انجام می‌شود.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه هر حرکت اقتصادی که انجام می‌شود، سود آن به خزانه آمریکا برمی‌گردد، افزود: مردم دنیا هم از این موضوع ناراحت هستند و به مبارزه با این امر پرداخته‌اند، به طوری که آغاز مبادلات تجاری بدون دلار از چین آغاز و حتی اتحادیه اروپا هم در معاملات تجاری یورو را جایگزین دلار کرد.

وی با بیان اینکه روسیه هم از جمله کشور‌هایی است که در تلاش است تا معاملات تجاری خود را بدون دلار آمریکا انجام دهد، گفت: این کشور هم می‌خواهد جلوی ظلم و تعدی که آمریکا به واسطه دلار انجام می‌دهد بایستد.

آل اسحاق با بیان اینکه دلار آمریکا برای کشور آمریکا ابزاری برای تهدید شده است، گفت: آمریکا همین رفتاری که با ما دارد، با همه کشور‌های دنیا دارد و به پشتوانه پولش می‌گوید هر کشوری هر معامله تجاری که قرار است انجام بدهد، باید به گونه‌ای انجام دهد که من می‌گویم.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: بنابراین آمریکا تعیین می‌کند که یک کشور با چه کشوری و چگونه معامله کند و کشور‌ها در انجام معاملات تجاری براساس سلطه‌ای که آمریکا به پشتوانه دلار خود به دست آورده، عمل می‌کنند.

وی افزود:به طوری که برخی از کشور‌ها از جمله فرانسه به واسطه معامله با ایران بعد از برجام جریمه شدند.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه دنیا از سلطه دلار آمریکا و به تبع آن آمریکا خسته شده‌اند، بیان داشت: بنابراین برای مقابله با این سلطه وارد جنگ ارزی شده‌اند و ما هم برای مقابله و مبارزه با این سلطه هم‌اکنون وارد این جنگ شده‌ایم.

آل اسحاق با تأکید بر اینکه ما می‌خواهیم به نحوی از سلطه آمریکا به واسطه دلار خلاص شویم، گفت: به ما ظلم مضاعف شده است، نفت ما را با دلار آمریکا خریداری می‌کنند، اما اجازه نقل و انتقال پول آن را به ما نمی‌دهند.

وی افزود: ما میلیارد‌ها دلار پول از فروش نفت داریم، اما اجازه استفاده از آن پول را به ما نمی‌دهند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه ممنوعیت و حذف دلار آمریکا از ثبت سفارش سیاستی اقتصادی است که از گذشته‌های دور در مورد آن بحث می‌شد، گفت: اصل این قضیه بسیار خوب است.

وزیر اسبق بازرگانی بیان داشت: ممکن است یک مقدار معاملات تجاری برای ما سخت شود، ولی اگر دولت به تصمیم خود اصرار داشته باشد، قطعا مشکلات را هم می‌توان از سر راه کنار زد.

وی با تأکید بر اینکه موفقیت در این موضوع عزم و جدیت می‌خواهد، گفت: اگر چه ممکن بخشنامه ممنوعیت ثبت سفارش با دلار آمریکا هزینه‌هایی داشته باشد، اما فایده‌اش بیشتر از هزینه است.

آل اسحاق با بیان اینکه انجام ثبت سفارش با دلار آمریکا به معنای ایجاد تقاضا برای دلار است، گفت: اگر سالانه ۴۰ میلیارد دلار کالا به کشور وارد شود و با ممنوعیت ثبت سفارش با دلار آمریکا جلوی دو سوم از ثبت سفارش با دلار آمریکا را گرفت، بنابراین می‌توان حداقل به میزان ۳۰ میلیارد دلار تقاضا برای دلار آمریکا را کاهش داد.

آل‌اسحاق با بیان اینکه تقاضایی که هم اکنون برای ارز مسافرتی و یا به دنبال افزایش قیمت دلار در بازار ایجاد شده و مقطعی است، گفت: قیمت دلار بیشتر متأثر از تقاضا برای مبادلات تجاری است، زیرا این تقاضا‌ها مبالغ بالایی و بنابراین می‌تواند بر قیمت دلار تأثیرگذار باشد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: البته ممکن است تا حدودی ممنوعیت ثبت سفارش با دلار آمریکا برای مبادلات تجاری تأثیرگذار باشد، یا اینکه در صادرات کالا خریدار متقاضی معامله با دلار باشد، اما این مشکلات قابل حل است.

وی با بیان اینکه بازار‌های جهانی در رکود است، گفت: وقتی یک فروشنده بداند ما در معامله خود بدون دلار آمریکا جدی هستیم، با توجه به رکود در بازار جهانی خودش را با ما تطبیق می‌دهد، نهایتاً یک هزینه تبدیل به این معامله اضافه می‌شود.

آل‌اسحاق افزود: اگر ما بر تصمیم خود استقامت کنیم، بازار‌های جهانی به دلیل مشکل رکود با ما همراهی می‌کنند، ولی این کار نیازمند عزم جدی است.

وی با بیان اینکه ممنوعیت ثبت سفارش با دلار آمریکا کار بسیار خوب و در جهت حرکت استراتژیکی اقتصاد ما است، گفت: چین علی‌رغم داشتن ذخایر دلاری فراوان، معامله تجاری با ۶۰ کشور دنیا را به صورت غیردلاری و با (یوان) آغاز کرده است، در حالی که اگر دلار از ارزش بیفتد، دچار خسارت فراوانی می‌شود.

آل‌اسحاق با بیان اینکه کره هم اقدام به معاملات غیردلاری کرده است، گفت: خواهش ما از وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که بر این تصمیم پافشاری کند، اگر چه ممکن است مدتی مشکلاتی ایجاد شود، اما این مشکلات در نهایت جبران می‌شود.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به این سؤال که آیا بانک مرکزی تصمیم ممنوعیت ثبت سفارش با دلار را برای کاهش تقاضای دلار توسط مردم گرفته است، گفت: ممکن است این هم یکی از اهداف بانک مرکزی باشد، اما این تصمیم به هر دلیلی که باشد خوب است.
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

برچسب ها: بازار های جهانی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *