صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نوید نوروزی حاجی فیروز‌ها در معابر پرتردد

۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۳:۰۱
کد خبر: ۴۰۱۹۲۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
با نزدیک شدن به ایام نوروز آداب رسوم قدیمی در شهر‌ها زنده می‌شود که یکی از آن‌ها پر شدن معابر شهر از حاجی فیروز‌های تنبک به دست برای نوید رسیدن سال جدید است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با نزدیکی هر چه بیشتر به ایام نوروز، شهر حال و هوای دیگری به خود می‌گیرد و رسوم قدیمی از پهن شدن بساط فروش اقلام سفره هفت سین از سمنو و سبزه در گوشه خیابان‌ها گرفته تا بازار داغ کاسبی حاجی فیروز‌ها را شاهد هستیم.
 
در این بین حاجی فیروز‌هایی که با چهره‌ای سیاه و تنبک به دست، یادآور خاطرات خوش برای رهگذران بوده و برای خود کسب و کاری به پا کرده‌اند.
 
 
این در حالی است که این افراد بدون در نظر گرفتن سن و تحصیلات خودشان را برای کسب درآمد خوب در شب‌های نزدیک نوروز سیاه می‌کنند و با ارگ‌های دستی و یا تنبک در دست با رقص و پایکوبی نوید نوروز را به مردم می‌دهند و از این راه پول خوبی نیز به جیب می‌زنند.

این افراد بیشتر مکان پرتردد و شلوغ مانند چهارراه‌های اصلی و خیابان بازار بزرگ شهر که مردم این روز‌ها بیشتر در آن حضور دارند را انتخاب می‌کنند و از این شلوغی استفاده کدره و با شاد کردم مردم برای خود درآمد زایی می‌کنند.

 
یکی از حاجی‌فیروز‌های شهر که ۲۶ ساله و دانشجو بود در گفت‌وگو با میزان در خصوص درآمد و ساعت کاری خود گفت: معمولا پشت چراغ قرمز را برای تنبک زدن انتخاب می‌کند و بیشتر در مناطق بالایی شهر که پول خوبی به حاجی فیروز‌ها می‌دهند مستقر می‌شود.

وی در خصوص درآمد و انتخاب محیط کار خود گفت: بعد از دانشگاه پشت یکی از چراغ‌های قرمز شهر مستقر شده و بیشتر محله‌های بالای شهر را که پول بیشتری به آن‌ها می‌دهند را انتخاب می‌کند و از ۵ بعداز ظهر تا ۱۲ شب مشغول به کار است.
 
 
این حاجی فیروز ۲۶ ساله در رابطه با درآمد خود مبلغ مشخصی را اعلام نکرد، ولی با اعلام رضایت گفت: درآمدش از این راه کفاف خرید شب عید و تهیه مایحتاجش را می‌دهد و روز‌های پایانی سال با شلوغ شدن معابر در خیابان‌های شهر نیز همراه دونفر از دوستانش به صورت گروهی به زدن تنبک و ساز مشغول شده و درآمدشان را تقسیم می‌کنند.

وی درآمد گروهی در روز‌های پایانی سال را روزانه حدود ۳۰۰ هزار تومان و با نزدیکی هر چه بیشتر به عید تا یک میلیون تومان اعلام کرد و گفت: درآمد کسب شده از این راه بین ۳ نفر تقسیم می‌شود و پاسخگوی هزینه‌های آخر سال از قبیل خرید پوشاک و کرایه خانه آن‌ها است.

حاجی فیروز ۲۶ ساله در ادامه گفت: اوایل ماه آخر سال برای امرار معاش به دستفروشی مشغول بوده و با تمام شدن اجناس، لباس‌های حاجی فیروز را به تن کرده و از این راه کسب درآمد می‌کند.
 

وی با بیان اینکه اکثر حاجی فیروز‌های سطح شهر همان متکدیان هستند اظهار کرد: بیشتر متکدیان در پایان سال که بازار حاجی فیروز‌ها حسابی گرم می‌شود ترجیح می‌دهند به جای تکدی گری، لباس‌های مخصوص به تن کنند و با آواز خوانی و تنبک زدن درآمد بیشتری از این طریق کسب کنند.

حاجی فیروز ۲۶ ساله در خصوص تهیه لباس مورد استفاده برای کار خود گفت: از یک شلوار گرم کن قرمز به همراه پیراهن هم رنگ آن استفاده می‌کند و با جلیقه مشکی و کلاه مقوایی خود را به حاجی فیروز‌های شهر شبیه می‌کند و در طول انجام کار، روی خود را سیاه می‌کند.

با این تفاسیر نزدیک شدن به ایام نوروز موجب داغ شدن بازار اینگونه شغل‌های کاذب درگوشه و کنار شهر و به علاوه ایجاد یک منبع درآمد برای افراد بیکار می‌شود که با رسیدن نوروز این شغل‌ها برچیده و مجددا شهر به سکوت برمی گردد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *