صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تجارت زیرزمینی داروهای نیروزا در باشگاه‌های بدنسازی

۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۳:۰۴
کد خبر: ۴۰۱۳۷۲
رشدروزافزون باشگاه‌های بدنسازی واستقبال جوانان کرمانشاهی ازاین ورزش محبوب،پدیده ای به نام تجارت زیرزمینی داروهای نیروزا ومکمل‌های قاچاق راباجولان سوداگران سلامت به همراه داشته است.

به گزارش گروه فضای مجازی ،  سر پر سودای جوانی گاهی یک دردسر می شود برای آنهایی که بی هوا به هوای داشتن عضلات حجیم و ساختن اندام زیبا و هیکل های آرنولدی به هر حربه ای حتی به قیمت سلامتیشان چنگ می زنند.

اتفاقا همین موضوع هم دستمایه سودجویی سوداگرانی می شود که با توزیع گسترده مکمل های غیرمجاز و داروهای نیروزا با جان ورزشکاران بازی می کنند، مربیان و باشگاه دارانی که در برخی باشگاه های بدنسازی و پرورش اندام پا در کفش پزشکان تغذیه می کنند و با تجویز داروهای نیروزای غیرمجاز برای ورزشکاران آنها را به بی راهه هایی هدایت می کنند که ره آورد آن عوارض جبران ناپذیر برای ورزشکاران است.

با وجود ممنوعیت عرضه و هشدارهای مکرر سازمان غذا و دارو نسبت به عوارض خطرناک و جبران ناپذیر مکمل های غیرمجاز توزیع شده در باشگاه های بدنسازی، اما هنوز هم شاهد رواج این داروهای نیروزا، مکمل های غیرمجاز، تقلبی و فاقد استاندارد هستیم که به شدت سلامت ورزشکاران فعال در رشته های ورزشی بدنسازی و پرورش اندام استان را تهدید می کند.

بیماری های کبدی و کلیوی و حتی در بدترین حالت سرطان از شایع ترین عوارض مصرف مکمل های غیرمجاز است تا جایی که گاهی خبرهای ناگواری از درگیر شدن ورزشکاران با عوارض جبران ناپذیر ناشی از استفاده بی رویه از این مواد منتشر می شود و جای تاسف دارد ورزشی که باید تامین کننده سلامتی باشد موجب محرومیت فرد از این نعمت بزرگ می شود.

با تمام این اتفاقات هنوز هم طیف وسیعی از جوانان برای تناسب اندام خود آگاهانه یا ناآگاهانه اقدام به مصرف این مواد کرده و همین استقبال آنها هم باعث شده تا سودهای کلانی نیز نصیب عرضه کنندگان و سوداگران سلامت شود.

گران بودن مکمل ها باعث روی آوردن ورزشکاران به بازار زیرزمینی

یکی از ورزشکارانی که در رشته بدنسازی مشغول فعالیت است اظهار داشت: بسیاری از ورزشکاران با استفاده از این مکمل ها کبدشان را از دست می دهند و بسیاری هم مشکل هرمونی پیدا می کنند.

اشکان با اشاره به صرف انرژی بسیار زیاد برای فعالیت در رشته بدنسازی و پرورش اندام افزود: بدون این مکمل ها و مواد نیروزا نمی شود خیلی دوام آورد.

وی گران بودن هزینه تهیه این مکمل ها را یکی از دلایل روی آوردن فعالان این رشته به تهیه مکمل ها از بازار زیرزمینی خرید و فروش آنها عنوان کرد.

این بدنساز با تصریح اینکه اکثر مکمل هایی که خارج از داروخانه عرضه می شود تقلبی است، گفت: وقتی یک نوع مکمل در داروخانه با قیمت ۳۰۰ هزار تومان و در بازار با قیمت ۲۰۰ هزار تومان عرضه شود، قطعا بیشتر ورزشکاران تهیه آن از خارج از داروخانه را ترجیح می دهند.

اشکان بیان داشت: از طرف دیگر داروخانه هورمون های نیروزا عرضه نمی کند و هورمون ها به صورت قاچاق خرید و فروش می شوند برای همین معلوم نیست اصل یا تقلبی باشند.

عرضه داروهای نیروزا و هورمونی در باشگاه های بدنسازی افزایش یافته

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: عرضه داروهای نیروزا و هورمونی در باشگاه های بدنسازی که صلاحیتی در تجویز دارو ندارند، افزایش یافته است.

قباد محمدی اظهار داشت: استفاده نادرست از داروهای نیروزا مخصوصا داروهای قاچاق که توسط افراد غیر متخصص تجویز می شود موجب وارد آمدن آسیب های جدی و حتی مرگ و میر زودهنگام در جوانان شده است.

وی بیان کرد: متاسفانه عرضه انواع مکمل ها و داروهای نیروزا و هورمونی در باشگاه های بدنسازی که هیچگونه صلاحیتی در تجویز دارو ندارند رونق بسیاری گرفته است.

محمدی گفت: ما برآن شدیم تا با همکاری بین معاونت غذا و دارو و انجمن داروسازان و صنف داروسازان برای این مشکلات چاره‌اندیشی کنیم و راهکاری مناسب برای ساماندهی عرضه مکمل های ورزشی در نظر بگیریم.

وی افزود: تقویت هرچه بیشتر انجمن داروسازان می تواند منجر به خدمات رسانی بهتر به مردم شود و ما باید از توان بسیار بالا و پتانسیل بالقوه ای که در این انجمن وجود دارد در جهت خدمت رسانی به مردم استفاده کنیم.

از ۴۲۰ باشگاه بدنسازی در کرمانشاه ۲۵ باشگاه بدنسازی و پرورش اندام غیرمجازند

وی از فعالیت ۴۲۰ باشگاه بدنسازی و پرورش اندام در سطح استان کرمانشاه خبر داد و افزود: ۷۵ درصد این باشگاه ها بدنسازی است و باشگاه بدون مجوز هم حدود ۲۰ تا ۲۵ موردهستند که البته جدیدا با هماهنگی اماکن، غذا و دارو و اداره کل ورزش و جوانان تعداد زیادی از اینها پلمب شده است.

رئیس هیئت بدنسازی و پرورش اندام استان کرمانشاه تصریح کرد: داروخانه ها هم نباید بدون نسخه تستسترون و ناندرلون در اختیار ورزشکاران قرار بدهند.

منبع: راه دانا

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *