صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علم تراریخته با اظهار نظر‌های شخصی تحت الشعاع قرار نمی‌گیرد

۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۶:۴۶
کد خبر: ۴۰۱۲۶۶
متخصص ژنتیک پزشکی و رئیس انجمن بیوژنتیک ایران خاطرنشان کرد: در سال ۸۸ قانون ملی ایمنی زیستی مصوب شد. این قانون برای هر سازمانی وظیفه‌ای مشخص کرده و با نظر برخی اشخاص، این علم تحت الشعاع قرار نمی‌گیرد. ‎

گزارش خبرنگار گروه جامعه ،سیروس زینلی  درباره محصولات تراریخته و نیازی که این محصولات را ایجاد کرد، گفت: به طور معمول محصولات گیاهی دستخوش چند مشکل هستند. یکی از این مشکل‌ها تنش‌های محیطی مانند خشکی، شوری و آفت‌ها هستند. از حدود ۲۱ سال پیش دانشمندان در آمریکا توانستند به دانشی دست پیدا کنند تا با وارد کردن ژن مقاومت به گیاهان، به آن‌ها قابلیتی بدهند که در حالت عادی این قابلیت وجود ندارد.

وی با ذکر مثالی ادامه داد: در ایران برنج معمولی در معرض آفت کرم ساقه خوار است. کشاورز‌ها در چنین شرایطی مجبور به سم پاشی می‌شوند و به همین دلیل مقدار زیادی سم وارد محیط کشاورزی و غذا می‌شود. بر همین اساس برای چیره شدن بر این مشکلات، راهکار‌های مختلفی ارائه شد که به دلیل آنکه از طریق مهندسی ژنتیک ارائه شده بود، به عنوان دست ورزی ژنتیک مطرح کردند.

وی تصریح کرد: حقیقت آن است که مهندسی ژنتیک زندگی بشریت را در چند سال گذشته متحول کرده است و اتفاقات بسیار مثبتی در زمینه‌های مختلف شاهد هستیم که کمک زیادی به انسان‌ها کرده است.

متخصص ژنتیک پزشکی و رئیس انجمن بیوژنتیک ایران در ادامه به موضوع سلامت محصولات تراریخته اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه سلامت غذا باید ساختار‌های ملی تعریف شده‌ای داشته باشیم. اگر در ایران دارویی تولید شود، سازمان غذا و دارو طی فرآیند پیچیده و چند ساله دارو را یا تائید می‌کند یا تائید نمی‌کند و در مورد غذا نیز همین مسئله صدق می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۸۸ قانون ملی ایمنی زیستی را مصوب کردیم. این قانون برای هر سازمانی مانند سازمان محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت وظیفه مشخصی تهیه کرده است؛ بنابراین وقتی قانون و مجری قانون وجود دارد، قرار نیست با چهار نظر توسط برخی اشخاص، این علم را تحت الشعاع قرار دهند. در همین راستا به دانشگاه علوم پزشکی یزد ماموریت داده شد تا ببینند برنج تراریخت خطری دارد و سرطان ایجاد می‌کند یا خیر؟ بنابراین اگر نگرانی وجود دارد باید از مسئولین مرتبط و کسانی که قانون تخصص آن را دارند، پیگیری کرد.

زینلی با اشاره به اینکه ۲۱ سال از ورود محصولات تراریخته به بازار می‌گذرد، عنوان کرد: اگر این محصولات این حد از مشکلات که برخی‌ها ادعا می‌کنند، داشت، باید سر و صدای زیادی در دنیا ایجاد می‌شد، زیرا ۱۸۰ میلیون هکتار از زمین‌ها زیر محصولات تراریخته است.

انتهای پیام/ 


برچسب ها: ژنتیک تراریخته

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *