صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازهم شکست‌ آمریکا در شورای امنیت/ از وارونه‌نمایی اغتشاشات تا تفسیر اشتباه

۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۱:۰۱
کد خبر: ۴۰۱۲۱۳
دسته بندی‌: سیاست
نکته طنز جلسه دوشنبه شب شورای امنیت هم آنجایی بود که انگلیس و آمریکا که تا اینجا سرجمع بالغ بر ۱۲۰ میلیارد دلار سلاح به عربستان سعودی متجاوز به یمن فروخته‌اند، قصد داشتند ایران را به اتهام ارسال سلاح به یمن محکوم کنند!

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، در طول یک سال گذشته دولت آمریکا بار‌ها تلاش کرده است پای ایران را مجدداً به شورای امنیت باز کند و این امر چه در قضیه آزمایش‌های موشکی، و چه در قضایایی همچون آشوب‌های داخلی و موضوع یمن آشکار بود.

دوشنبه شب (۷ اسفند) در جریان جلسه شورای امنیت سازمان ملل، یکبار دیگر آمریکایی‌ها در محکوم کردن ایران به در بسته خوردند.

در جریان جلسه اخیر شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی که از جانب آمریکا طراحی شده بود برای تقسیم کار از طرف انگلیسی‌ها ارائه شد اما با هوشیاری روسیه وتو شد. این قطعنامه با محوریت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه یمن بود که در آن ایران به نقض تحریم‌های تسلیحاتی یمن متهم شده بود.

در قطعنامه مزبور بجای تمدید مأموریت کارگروه ناظر تحریم‌های تسلیحاتی یمن، صرفا محکوم‌کردن ایران مدنظر قرار گرفته بود.

طنز تلخ جلسه شورای امنیت
نکته طنز جلسه دوشنبه شب شورای امنیت هم آنجایی بود که انگلیس و آمریکا که تا اینجا سرجمع بالغ بر ۱۲۰ میلیارد دلار سلاح به عربستان سعودی متجاوز به یمن فروخته‌اند، قصد داشتند ایران را به اتهام ارسال سلاح به یمن محکوم کنند! یمنی که تحت محاصره ائتلاف متجاوز سعودی است و نه تنها سلاح که حتی اقلام غذایی و بهداشتی هم نمی‌توان به آن صادر کرد؛ کشوری که به تصریح مسئولان حقوق بشری سازمان ملل به سبب تهاجم عربستان سعودی درگیر یک فاجعه انسانی است.

البته در جلسه دوشنبه شب شورای امنیت، روسیه علاوه بر وتوی قطعنامه پیشنهاد شده از سوی انگلیس، قطعنامه فنی خود را در شورای امنیت مطرح کرد که با رأی موافق اعضای این شورا به تصویب رسید.

البته جبهه آمریکا و اذناب اروپایی‌اش در شورای امنیت، پس از شکست مفتضحانه خود در جلسه دوشنبه شب این شورا برای محکوم کردن ایران با ادعای واهی ارسال سلاح به یمن، بیکار ننشستند و بر تلاش‌های مذبوحانه خود علیه کشورمان ادامه دادند.

نیکی هیلی نماینده تندرو و افراطی آمریکا در شورای امنیت، ضمن تکرار ادعا‌های بی‌اساس خود علیه ایران در رابطه با ارسال سلاح به یمن گفت که باید اقداماتی علیه ایران انجام شود که روسیه نتوان آن‌ها را متوقف کند.

بیانیه مشترک آمریکا و متحدان اروپایی اش پس از ناکامی در شورای امنیت
همچنین پس از ناکامی آمریکا و متحدانش در زمینه تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت، سه کشور اروپایی، انگلیس، فرانسه و آلمان همراه با آمریکا در یک بیانیه مشترک پایبندنبودن ایران به تحریم‌های تسلیحاتی یمن و کمک نظامی به حوثی‌ها و متحدان آن‌ها را محکوم کردند.

واکنش مسئولان وزارت امور خارجه به سناریو شکست خورده آمریکا
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان طی توئیتی به شکست آمریکا و متحدانش در محکوم کردن ایران در شورای امنیت با محوریت یمن، اشاره کرد و نوشت: تلاش از روی استیصال ایالات متحده و انگلستان در شورای امنیت برای سرپوش گذاشتن بر سه سال همدستی شان در جنایات جنگی عربستان و امارات در یمن به شکست انجامید. ایران از آغازین روز‌های شروع بحران طرح خود را برای آتش بس، کمک‌‎های انساندوستانه، گفتگو و حکومتی فراگیر ارائه داد. این طرح - و نه توهم پیروزی نظامی و یا اتهام زنی - هنوز هم تنها راه حل است.

عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه نیز طی مصاحبه‌ای به موضوع مزبور اشاره کرد و گفت: مغرضانه بودن اتهام زنی به ایران مبنی بر ادعای ارسال سلاح به یمن و نحوه تنظیم گزارش کارشناسی کمیته تحقیق در شورای امنیت در این رابطه، از پیش روشن بود.

عراقچی این را هم گفت که ناتوانی آمریکا در محکوم کردن ایران در شورای امنیت نشانه دیگری از انزوای این کشور در صحنه بین‌الملل است.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در خصوص تصویب قطعنامه پیشنهادی فدراسیون روسیه در شورای امنیت که براساس آن کار کمیته کارشناسان یمن به مدت یکسال تمدید شد، اظهار داشت: همانگونه که تصور می‌شد قطعنامه پیشنهادی انگلستان، به دلیل غیرواقع بینانه بودن آن، دستاوردی برای بانیان آن نداشت و شکست دیگری، بویژه برای ایالات متحده آمریکا در صحنه بین‌المللی و سازمان ملل رقم خورد.

اما جلسه دوشنبه شب شورای امنیت، نخستین شکست آمریکا و متحدانش در محکوم کردن ایران در شورای امنیت ظرف چند ماه اخیر نبود.

تلاش آمریکا برای محکوم کردن ایران بواسطه اغتشاشات
۱۵ دی ماه ۹۶ بود که جلسه شورای امنیت سازمان ملل به درخواست آمریکا برای بررسی اغتشاشات در ایران برگزار شد. در جریان این جلسه، آمریکایی‌ها قصد داشتند با تحریف واقعیت‌های موجود در داخل ایران، قطعنامه‌ای را علیه کشورمان به تصویب برسانند.

اما در عمل، نه تنها سایر اعضای شورای امنیت به ادعا‌ها و نکات خلاف واقع آمریکایی‌ها پیرامون موضوعات داخلی ایران بی توجهی کردند بلکه نسبت به تلاش‌های آمریکا برای از بین بردن توافق هسته‌ای نیز تذکر دادند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *