صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معرفی عمارت وکیل سنندج +تصاویر

۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۹:۱۰
کد خبر: ۴۰۱۱۲۴
عمارت وکیل در خیابان کشاورز شهر سنندج واقع شده است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، عمارت وکیل در خیابان کشاورز شهر سنندج واقع شده است که از سمت شمال به بازار وکیل و از سمت شرق به اداره پست و تلگراف و پارک وکیل راه می یابد.


تاریخ ساخت بنای عمارت وکیل الملک به دوره زندیه مربوط است که توسط «حاج محمد رشید بیگ وکیل»  از امرای زند  احداث و در دوره‌های بعدی به تدریج تکمیل شده است.


اولین تعمیر کلی در سال ۱۳۱۰ هجری قمری و توسط امان الله خان وکیل الملک صورت گرفته است.

ساختمان قدیمی به علل مختلف قبل از انقلاب تخریب شد، اما با سعی و تلاش مالک آن به سبک قدیم بازسازی شده است.


عمارت وکیل از سه قسمت عمارت وکیل الملک، عمارت وکیل السلطان و عمارت وکیل الممالک تشکیل شده است که کلکسیوینی از تزئینات و معماری قدیمی و تاریخی در آن وجود دارد.

ورودی اصلی دارای در چوبی بزرگی در سمت غرب بوده، ورودی دیگری که این بنا دارد در قسمت کوچه وکیل است ستون‌های سنگی با تزیینات طنابی در جلوی ایوان‌های اصلی که رو به باغ دارند، قرار گرفته و روی آن‌ها سقف شیروانی با طرح کلاه فرنگی کار شده است.

عمارت وکیل الملک سه حیاط که در قسمت شرقی حیاط شاه نشینی قرار دارد که به ایوان بلندی که به سمت باغ (پارک فعلی) راه داشته است، این ایوان در دو طبقه مشترک و دارای دو ستون سنگی با تزئینات حجاری می باشد. سقف این ایوان از تیر چوبی است. در بالای این نما ایوان سرتاسری با ستون های چوبی و سقفی از تیرهای چوبی وجود دارد.

حمام خصوصی خانواده وکیل که روبروی عمارت مرکزی و در بین سه عمارت قرار دارد. به نظر می رسد تاریخ ساخت این حمام هم زمان با احداث عمارت وکیل در دوره زندیه باشد. استفاده از آهک بری در سطح وسیع بر دیوارها و در فضاهای گرم و سرد حمام به چشم می خورد و نقش‌های به کار رفته برای تزیین حمام شامل اشکال هندسی، گیاهی و حیوانی است که از نقش طاووس بیشتر استفاده شده است. آب مورد نیاز این مجموعه از سه قنات به نام های”امان الله خانی”، “قنات وکیل” و “قنات جنت آباد” تأمین می شده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *