۲۵۱ نفر به مرحله سراسری مسابقات قرآن کریم راه یافتند/ درمان آسیبها را باید در قرآن جستجو کنیم
معاون فرهنگی - دینی معاونت فرهنگی قوه قضاییه در مراسم افتتاحیه پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم قوه قضاییه گفت: در ایام ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی هستیم که از برکات این نظام هم میتوان به حضور جوانان و مردم به صورت چشمگیر در محضر قرآن و بهره مندی از آن اشاره کرد.
معاون فرهنگی - دینی معاونت فرهنگی قوه قضاییه اظهار کرد: این جلسات از بزرگترین نعمات انقلاب است که از طرف خدا به ما اعطا شده است، اگرچه امروز دور هم در اینجا جمع شدهایم، اما این دور هم بودن امروز نمادی از یک مجموعه فعالیت طولانی و بلند مدت است چه اساتیدی که قرآن را تدریس کردند و چه فراگیرانی که در محضر قرآن تعلیم دیدند.
حجت الاسلام والمسلمین معصومی لاری افزود: امسال پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم قوه قضاییه برگزار میشود که مرحله نهایی آن برگرفته از سه مرحله قبل بوده است؛ یعنی همه ساله مسابقات قرآن کریم در ۴ مرحله صورت میپذیرد.
وی بیان کرد: مسابقات قرآن کریم یک نوع نمایش از مجموعه فعالیتهای قرآنی قوه قضاییه است کما اینکه بسیاری از حاضرین در مسابقات امسال در سالهای قبل در مسابقات حضور نداشتهاند و طی یکسال اخیر به این مسابقات اضافه شده اند.
معاون فرهنگی - دینی معاونت فرهنگی قوه قضاییه اظهار کرد: مسابقات قرآن کریم در ۴ مرحله شهرستانی، استانی، منطقهای و سراسری برگزار میشود که در مرحله نهایی مسابقات امسال ۲۵۱ نفر به این مرحله راه یافتهاند.
حجت الاسلام و المسلمین معصومی لاری افزود: حدود ۸ هزار متقاضی اولیه برای شرکت در مسابقات ثبت نام کردهاند که حدود ۷ هزار و ۸۶۰ نفر در مسابقات ابتدایی قرآن شرکت کردند و نهایتاً ۲۵۱ نفر در ۱۲ رشته به مرحله سراسری مسابقات راه یافتند که خوشبختانه در سال جاری بخش مسابقات اذان و حفظ موضوعی کودکان و نوجوانان به بخشهای مسابقات اضافه شد.
وی بیان کرد: نیمی از شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات خواهان شرکت در بخش مفاهیم و حفظ موضوعی بودند که این موضوع برای ما بسیار خوشایند بوده است که استقبال از بخش مفاهیم قرآن و توجه به مفاهیم قرآن درحال گسترش است.
معاون فرهنگی - دینی معاونت فرهنگی قوه قضاییه اظهار کرد: البته موضوعات قرآنی برای مسابقات نیازسنجی و آسیب سنجی شده است که بتوانیم بر اساس بهترین نیازها عزیزان را در مسابقات شرکت دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین معصومی لاری افزود: نیمی از شرکت کنندگان ما همکار و نیم دیگر خانوادههای آنها هستند که این جای خوشحالی دارد که خانوادههای همکاران هم به این مسابقات اقبال نشان میدهند. همچنین نیمی از شرکت کنندگان خانم و نیمی آقا هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به یکی از خطبههای نهج البلاغه اشاره کرد وبیان کرد: حضرت علی (ع) در یکی از خطبهها به ۴۲ عرصه قرآنی اشاره میکند و میفرماید که قرآن دوای همه دردها است. این جمله به خوبی گویای جایگاه قرآن است، اما حضرت علی (ع) به این جمله کلی اکتفا نکرده اند بلکه در خطبه خود به صورت جزئی توضیحات بسیاری را در خصوص جایگاه قرآن فرمودهاند.
معاون فرهنگی – دینی معاونت فرهنگی قوه قضاییه اظهار کرد: حضرت علی (ع) میفرماید که قرآن پند میدهد؛ اما فریب نمیدهد. کسانی هستند که هم پند میدهند و هم فریب میدهند و ما باید مراقب پندهندهها باشیم که مبادا از آنها فریب بخوریم. ایشان میفرمایند قرآن هدایت کننده است؛ اما گمراه نمیکند و چه بسا کسانی هستند که هدایت میکنند، اما به سمت گمراهی هدایت میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین معصومی لاری افزود: امیر المومنین (ع) میفرمایند قرآن هم جهل را برطرف میکند و هم به قیمت و ارزش انسان میافزاید و جایگاه وجودی انسان را گسترش میدهد و با قرآن نیازی باقی نمیماند و با قرآن بی نیازی صورت میگیرد.
وی بیان کرد: آن حضرت میفرمایند درمان خود را در قرآن طلب کنید؛ وقتی ما صحبت از آسیبهای اجتماعی، آسیبهای فضای مجازی و آسیبهای دیگر میکنیم باید درمان آن را در قرآن جستجو کنیم.
معاون فرهنگی - دینی معاونت فرهنگی قوه قضاییه اظهار کرد: حضرت علی (ع) میفرماید که در سختیها از قرآن یاری بطلبید؛ آیا ما در جاهای که به سختی میخوریم آیا به قرآن رجوع میکنیم؟
وی بیان کرد: حضرت علی (ع) میفرمایند با دوستی با قرآن به خدا روی آورید، این راه حل و درمانی برای کم شدن فاصله ما با خدا است باید با قرآن خدا را بشناسیم اگر کسی به قرآن رجوع کند گویی به نفس خود رجوع کرده است و با قرآن بسیار راحت میتواند به خدا برسد.
معاون فرهنگی - دینی معاونت فرهنگی قوه قضاییه اظهار کرد: برای دردهای دل جلایی، چون قرآن وجود ندارد شفای دل با قرآن است که محقق میشود؛ شما عزیزانی که وظیفه اجرای عدالت را داردی باید بدانید که قرآن نوری است که خاموشی ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین معصومی لاری افزود: خداوند قرآن را برای رفع عطش اندیشمندان نازل کرده است. اندیشمندان دائما در حال یادگیری و علم آموزی هستند و قرآن کریم بهترین وسیله برای رفع این نیازمندیها است.
وی در پایان بیان کرد: بسیار خوشحالم که در بین شما عزیزان و خادمین به قرآن حضور دارم. برنامه امروز حاصل زحمات روسای کل دادگستریها و معاونین فرهنگی دادگستریهای سراسر کشور است که در همین جا از آنها تشکر میکنم و از خدای منان برای شما عزیزان طلب موفقیت میکنم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *