صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نحوه رهایی شاهزادگان سعودی از زندان «بن سلمان» چگونه بود؟

۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۵:۵۴
کد خبر: ۴۰۰۴۱۰
محاکمه شاهزاده‌های سعودی به اتهام فساد اقتصادی در حالی انجام شد که گزارش‌های متعددی در رابطه با میزان نجومی مفاسد اقتصادی محمد بن سلمان منتشر شده است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، در پی بازداشت شاهزاده‌های سعودی به اتهام مسائل مرتبط با فساد اقتصادی و مالی، معامله‌های برای آزادسازی آن‌ها صورت گرفت که ارزش آن بالغ بر ۱۰۷ میلیارد دلار ارزیابی می‌شود. این مقدار شامل املاک و موسسات تجاری و پول و اوراق بهادار است. این موضوعی بود که سعود المعجب دادستان عربستان سعودی در رابطه با سازش‌های مالی صورت گرفته با شاهزادگان و بازرگانان و مسئولان سعودی مطرح کرد.

درآمد دولت کنونی عربستان از باج‌خواهی از شاهزادگان سعودی در نتیجه مذاکرات موفقیت آمیزبا ۲۳۵ نفر از ۳۸۱ فرد بازداشت شده است که گفته می‌شود ۹۰ نفر از آن‌ها بعد از اثبات عدم دست داشتن در پرونده‌های فساد آزاد شده‌اند.

همچنان ۵۶ شاهزاده سعودی معامله با دولت برای آزادی خود را رد می‌کنند. آن‌ها به دادستانی عربستان ارجاع داده شده‌اند تا اقدامات نظامی در مورد آن‌ها انجام شود و مقدمات محاکمه آن‌ها فراهم گردد.

همزمان با آغاز بازداشت شاهزاده‌های سعودی رسانه‌های مختلف جهانی اعلام کرده بودند که معامله برای آزادسازی آن‌ها در برخی موارد شامل مصادره ۷۰% ثروت‌های آن‌ها می‌شود.

جزئیات معامله شاهزادگان سعودی برای آزادی

سایت الخلیج الجدید در پیگیری معامله‌های صورت گرفته با شاهزادگان و بازرگانان سعودی موارد و اطلاعات زیر را منتشر کرده است:

خبرگزاری بلومبرگ آمریکا اعلام کرده که ارزش مذاکرات صورت گرفته بین حاکمیت عربستان و ولید بن طلال میلیاردر سعودی که مدتی نیز اصرار می‌کرد بی‌گناه است، بالغ بر ۶ میلیارد دلار بوده است. بن طلال هفته گذشته از زندان آزاد شده است. وی در حالی مجبور به پرداخت ۶ میلیارد دلار از سرمایه خود شده است که مجله فوربس در سال ۲۰۱۷ مجموع سرمایه‌های وی را ۱۸.۷ میلیارد دلار و بلومبرگ آن را ۱۹ میلیارد دلار اعلام کرده بود.

متعب بن عبدالله:

این شاهزاده سعودی در ازای پرداخت یک میلیارد دلار و چشم‌پوشی از برخی املاکش آزاد شد. شاهزاده متعب فرزند عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه سابق عربستان و از نخستین کسانی بود که سه هفته بعد از بازداشت، آزاد شد. منابع مطبوعاتی و رسانه‌های خارجی اعلام کردند که مبلغی که وی در ازای آزادی‌اش پرداخته است، تقریبا همه ثروتش به شمار می‌رود.

بکر بن لادن:

مالکیت شرکت پیمانکاری بن لادن، مبلغی بود که در ازای آزاد سازی بکر بن لادن رئیس شورای اداری این شرکت پرداخت شد. مجموعه درآمد‌های شرکت بن لادن حدود ۵ میلیارد دلار و مجموعه سرمایه گذاری‌های این شرکت حدود ۲۰۰ میلیارد دلار در سال است. مجله فوربس ثروت بکر بن لادن را حدود ۷ میلیارد دلار برآورد کرده است. او عامل اصلی حادثه سقوط جرثقیل در مسجد الحرام در جریان مراسم حج دو سال پیش بود.

ولید ابراهیم:

مبلغی که در ازای آزادی ولید ابراهیم پرداخت شد، سهم وی از سهام مجموعه تلویزیونی ام بی سی بود. این موضوع را فایننشال تایمز انگلیس اعلام و تاکید کرد که مذاکره کنندگان به او گفته بودند که باید از مالکیت این مجموعه کناره‌گیری کنند تا بتواند آزاد شود.

محمد بن سلمان ولیعهد عربستان از چند سال پیش مذاکراتی را برای خرید این مجموعه انجام داده بود، اما در رابطه با قیمت، توافقی بین دو طرف حاصل نشده بود. مجله فوربس ثروت ولید ابراهیم را بالغ بر ۶ میلیارد دلار ارزیابی کرده است، این در حالی است که وی معتقد است که سهامش در مجموعه ام‌بی‌سی حدود ۳.۵ میلیارد دلار ارزش دارد.


صالح کامل:

۱.۰۶ میلیارد دلار سهم وی در پرداخت به دولت آل سعود در ازای آزادی از زندان سعودی بود. مجموعه ثروت وی بالغ بر ۲.۳ میلیارد دلار برآورد می‌شود، این بدان معنی است که وی نزدیک به نیمی از ثروت خود را برای آزادی پرداخت کرده است.

ابراهیم العساف:

ابراهیم العساف وزیر امور مالی سابق عربستان سعودی در ازای پرداخت چندین میلیارد ریال سعودی و مصادره کاخ‌هایش از زندان آزاد شد. خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد که العساف در ازای پرداخت مبالغی بسیار سنگین آزاد شده است.

سعود الدویش:

این تاجر سعودی نیز در ازای آزادی از بازداشت محمد بن سلمان مجبور به پرداخت ۵۰ درصد از شرکت‌ها و دارایی‌ها و املاک خود در داخل و خارج عربستان و هواپیما‌های اختصاصی و کشتی‌های تفریحی و جواهرات خود شده است. وی پیش از این رئیس شورای اداری شرکت ارتباطات عربستان بوده است. خبرگزاری بلومبرگ این مبلغ را بالغ بر صد‌ها میلیون دلار اعلام کرده است.

محمد العمودی:

مقامات داخلی و رسانه‌های خارجی مبلغ سازش صورت گرفته با محمدحسین العمودی در ازای آزادی وی را مشخص نکرده‌اند، اما مجله فوربس اعلام کرده که میزان دارایی‌های وی حدود ۱۳.۵ میلیارد دلار است.


محمد الطبیشی:

محمد الطبیشی رئیس سابق مراسم پادشاهی در دفتر پادشاهی عربستان در ازای آزادسازی خود حدود ۱.۶ میلیارد دلار پرداخت کرده است. این موضوع را روزنامه فایننشال تایمز مورد اشاره قرار می‌دهد.

عمرو الدباغ:‌

اطلاع دقیقی در رابطه با معامله انجام شده برای آزادی عمرو الدباغ سرمایه گذار سعودی وجود ندارد، اما بنا بر اعلام کارشناسان، احتمالا تمامی اموال وی در صندوق سرمایه گذاری تحت مدیریتش مصادره شده است.

ترکی بن ناصر:

در رابطه با میزان معامله صورت گرفته در ازای آزادی وی از زندان مبلغی ذکر نشده، اما گفته شده که وی علاوه بر مبالغ سنگین، نامه‌ای نیز برای عذرخواهی نسبت به رفتارهایش تنظیم کرده است.

فهد بن عبدالله:

معاون وزیر دفاع عربستان در ازای آزادی از زندان به اتهام فساد مالی و اقتصادی تمامی ثروت خود و کاخ‌هایش در داخل عربستان را پرداخت کرده است. سایت‌های اجتماعی اعلام می‌کنند که این شاهزاده سعودی چندین میلیارد دلار که معادل تمام ثروتش است را در ازای آزادی از زندان پرداخت کرده است.

حق فساد اقتصادی برای محمد بن سلمان محفوظ است

محاکمه شاهزاده‌های سعودی به اتهام فساد اقتصادی در حالی انجام شد که گزارش‌های متعددی در رابطه با میزان نجومی مفاسد اقتصادی محمد بن سلمان منتشر شده است.

روزنامه نیویورک تایمز اخیرا فاش کرد که بن سلمان برای خودش کاخ مجللی به قیمت ۳۰۰ میلیون دلار در فرانسه خریداری کرده است.

مدتی پیش نیز همین روزنامه فاش کرده بود محمد بن سلمان ۳۲ ساله، ۴۵۰ میلیون دلار برای خرید یک تابلوی هنری پرداخت کرده که بالاترین مبلغ پرداختی در طول تاریخ بشر برای یک تابلوی هنری به شمار می‌رود.
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *