توجه به بحران کم آبی و ترفندهای خانه تکانی
دراین میان مسئولیت پذیری و هم دلی شهروندان فهیم و مدیریت کلان مصرف و با تغییر برخی از روشهای نادرست مصرف آب و استفاده از ابزارهای کاهنده میتوان با دغدغه کمبود منابع آبی مقابله کرد.
از این رو بهتر است از مصرف غیرضروری آب پرهیز و در صورت نیاز، برای شست وشوی فرشها از خدمات موسسات قالی شویی استفاده شود تا از میزان هدررفت آب آشامیدنی تصفیه شدهای که با هزینه بالا تولید میشود، جلوگیری کرد.
افزایش میانگین مصرف آب در روزهای پایانی سال
در شرایط بحران کم آبی و کاهش نزولات آسمانی رعایت الگوی مصرف بهینه آب و پیشگیری از هدررفت این عنصر ارزشمند را میطلبد. بدون شک مراکز خدمات نظافتی میزان آب شرب کمتری دراین زمینه مصرف میکنند.
در این میان باید به اقداماتی هنگام خانه تکانی توجه کنیم که از هدر رفتن آب تا حد زیادی جلوگیری کند که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است.
1-قبل از اقدام به شستشوی هر چیزی از خود بپرسید که آیا شستن آن ضروری است یا فقط از روی عادت اقدام به شستن میکنید.
2-برای شستشو برنامه داشته باشید اقلام همجنس را میتوان در کنار هم با میزان مصرف آب کمتری تمیز کرد.
3-شستن پردهها و فرشها را به کار بلدها بسپارید تا هم خسته نشوید و هم از آب تصفیه شده استفاده نشود.
4-در استفاده مجدد از آب خاکستری، هوشمند باشید و از آن در چرخه شستشو استفاده کنید. آبی که حاوی مواد شوینده شیمیایی نیست را به مصرف گلها و گیاهان خانگی بسپارید.
5-از تجربه پیشینیان در راستای اصلاح الگوی مصرف آب بهره ببرید.
6-در تمیز کردن بالکن یا حیاط، از آب بهعنوان جارو استفاده نکنید.
7-قبل از اقدام به شستن هر چیزی، به راهکار و ابزارهای مورد نیاز آن فکر کنید.
با این تفاسیر بهتر است شهروندان شست وشوها را به روزهای پایانی سال محول نکنند و با زمان بندی و توزیع کارهای خود در روزهای باقی مانده از اُفت فشار یا قطع آب به دلیل مصرف بالا جلوگیری نمایند.