صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شرط صدور مجوز واردات مکمل ها/ تدوین فهرست داروهای سنتی

۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۵:۰۱
کد خبر: ۴۰۰۰۷۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
مدیر کل فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل، سازمان غذا و دارو، گفت: در حال حاضر بیشتر از ۹۰ درصد مجوز واردات مکمل ها بر اساس حضور کشور تولید کننده در فهرست ما ارائه می شود.

به گزارش گروه جامعه ،مهناز خانوی در سومین جلسه کمیته سیاست گذاری فرآورده‌های مکمل تغذیه ای، با اشاره به اینکه آیین نامه نوین فهرست دارو‌های سنتی و طبیعی در حال تدوین است که تا پایان سال آن را مصوب و ابلاغ می‌کنیم، افزود: بر اساس این آئین نامه یک کمیته‌ای تشکیل شده که فارماکوپه مرتبط با این فهرست را به کمک دانشگاه‌ها شروع به تدوین بکنند که در ابتدای امر چند دانشگاه اعلام آمادگی کرده اند. همچنین ستاد ریاست جمهوری و واحد طب سنتی وزارت بهداشت هم در مراحل تدوین حضور دارند.

وی با اشاره به بازدید‌های مکرر نمایندگان سازمان بر اساس چک لیست‌های مصوب از شرکت‌های تولیدی اظهار کرد: شرکتی که مسائل کیمیکال و میجر آن حل نشده باشد، اصلاً وارد کمیسیون تولید نخواهد شد.

خانوی ادامه داد: به جرأت می‌توانم بگویم که تولید مکمل‌ها در کشور از وضعیت مناسبی برخوردار است و در این زمینه تقریباً نزدیک به کیفیت تولید دارو هستیم. ما باید اجازه بدهیم امکانات موجود را برای تولید فعلی با تکنولوژی معمول تقویت بشود و در کنار آن اجازه واردات را به فرآورده‌هایی با تکنولوژی ساخت برتر را که فعلاً امکان تولید آن در کشور وجود ندارد را صادر نماییم. به دلیل اینکه هم سلامت جامعه با این اقدام افزایش پیدا می‌کند و هم فرآورده‌های با تکنولوژی ساخت برتر می‌تواند وارد کننده دانش آن تکنولوژی به کشور نیز باشد.

مدیر کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل در ادامه گفت: سیاست کلی سازمان غذا و دارو این نیست که جلوی واردات را بگیرد یا بر این نیست که فقط تولید مکمل را تقویت بکند. ولی این موضوع جزء خطوط اول سیاست سازمان است که تولید مکمل در روند سیاستگذاری ما برسد به جایی برسد که ما دیگر نیازی به رفتن دنبال قطره آهن معمولی برای تولید نداشته باشیم یا بعبارتی در روند سیاستگذاری‌ها برویم دنبال مکمل‌هایی که با کیفیت برتر و تکنولوژی بالا در دنیا درحال تولید است. در مجموع در بحث واردات سیاست کلی سازمان بر این است که واردات با یک حجم معمول در مورد فرآورده‌هایی صورت بگیرد که آورده علمی و تخصصی به دنبال خودشان دارند، اما فرآورده‌های معمول را باید به سمت تولید آن‌ها برویم.

خانوی افزود: ما یک فهرستی از کشور‌های تولید کننده مکمل داریم که عمدتاً از کشور‌های اتحادیه اروپا تشکیل شده اند. در حال حاضر بیشتر از ۹۰ درصد مجوز واردات فقط بر اساس حضور کشور تولید کننده مورد نظر در این فهرست ارائه می‌شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *