صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تلاش فرانسه و انگلیس برای تصویب پیش‌نویس قطعنامه علیه ایران تعجب‌آور است

۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۸:۲۰
کد خبر: ۴۰۰۰۵۸
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: برخی کشور‌های اروپایی از جمله فرانسه و انگلیس درباره برجام یکسری امتیازات اقتصادی به دست آوردند، ولی در کمال تعجب مشاهده می‌کنیم که این کشور‌ها می‌خواهند در قالب پیش نویس قطعنامه جدید، موضوع ایران را زیر فصل ۷ منشور سازمان ملل مطرح کنند.
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده مردم اسلام‌آبادغرب در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه سیاسی ، گفت: رئیس جمهور باید در مسائل اقتصادی پسابرجام تجدید نظر کند.

وی افزود: برخی از کشور‌ها از جمله فرانسه و انگلیس درباره برجام یکسری امتیازات اقتصادی به دست آوردند، ولی در کمال تعجب مشاده می‌کنیم که این کشور‌ها می‌خواهند در قالب پیش نویس قطعنامه جدید، موضوع ایران را زیر فصل ۷ منشور سازمان ملل مطرح کنند که فرانسه، انگلیس و آمریکا در رأس این موضوع قرار دارند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاسیت خارجی تأکید کرد: به واقع این عمل نشان دهنده شکست یک سیاست است؛ سیاستی که با دادن امتیازات اقتصادی و با هدف گرفتن بهره مندی سیاسی شکل گرفت لذا این سیاست، سیاست کهنه‌ای است و بار‌ها و بار‌ها این سیاست آزموده شده و با مشکل مواجه شده است و دیگر نباید امروز انجام می‌شد.

وی تاکید کرد: این موضوع حتی در قالب تذکر و با امضای برخی از نمایندگان مطرح است و این تذکر، تذکر جدی است که وزارت امور خارجه و رئیس جمهور مخاطب آن هستند.

این نماینده مجلس بیان داشت: ما معتقدیم قطعا رئیس جمهور و وزیر امورخارجه باید این موضوع را به صورت جدی مورد پیگیری قرار دهند که این پیش نویس تبدیل به قطعنامه نشود.
 
فصل هفتم منشور سازمان ملل چه می‌گوید؟
عنوان فصل هفتم اقدام در مورد تهدید علیه صلح، نقض صلح و اعمال تجاوز است که دارای ماده‌های مختلفی است و بر اساس آن‌ها شورای امنیت وجود هرگونه تهدید علیه صلح، نقش صلح و با عمل تجاوزکارانه را احراز و توصیه‌هایی خواهد نمود یا تصمیماتی خواهد گرفت که برای حفظ یا اعاده صلح و امنیت بین المللی به چه اقداماتی بر طبق ماده ۴۱ و ۴۲ باید مبادرت کند. در واقع این فصل اختیاراتی را به شورای امنیت می‌دهد که درباره موضوعات مورد بحث و با توافق اعضای شورا اقداماتی را انجام دهد.

اما در ماده ۴۱ آمده شورای امنیت می‌تواند تصمیم بگیرد که برای اجرای تصمیمات آن شورا مبادرت به چه اقداماتی که متضمن نیروی مسلح نباشد لازم است و می‌تواند از اعضای ملل متحد بخواهد به این اقدامات دست بزند. این اقدامات ممکن است شامل متوقف ساختن تمام یا قسمتی از روابط اقتصادی و ارتباطات راه آهن، دریایی و هوایی و... قطع روابط سیاسی باشد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *