صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انتشار اوراق گواهی سپرده مُسکنی برای کاهش هیجانات ارز بود

۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰:۰۲
کد خبر: ۳۹۹۰۰۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس خانه اقتصاد با بیان اینکه انتشار اوراق مُسکنی بود که دولت تزریق کرد که موجب شد بازار ارز از هیجانات کاذب دور شود،گفت: تصمیم دولت مبنی بر انتشار اوراق متناقص با تصمیم برای کاهش سود است.

ابراهیم جمیلی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره انتشار اوراق گواهی سپرده با سود 20 درصد، اظهار کرد: انتشار اوراق  مُسکنی بود که دولت تزریق کرد که موجب شد بازار ارز از هیجانات کاذب دور شود.

وی افزود: قابل پیش بینی بود که وقتی سود سپرده‌ها را 15 درصد کردند با توجه به افزایش تورم، وجود پول های سرگردان در بازار به ارز و سکه و خودرو تاثیر می گذارد.

رئیس خانه اقتصاد تصریح کرد: در این میان سیاست‌های اشتباه موجب افزایش قیمت خودرو شد و قیمت سکه و ارز نیز بر اساس هیجانات افزایش یافت.

جمیلی با بیان اینکه انتشار اوراق تصمیم خوبی است که باید همراه با آن دولت سیاست‌های پولی و اعتباری خود را نیز مشخص کند ادامه داد: دولت باید در ادامه بسترسازی تک نرخی کردن ارز را اجرا کند و این گونه نباشد که فقط وعده توخالی باشد و اعتماد عمومی به تصمیمات بانک مرکزی هر روز کمتر از دیروز باشد.

وی خاطرنشان کرد: هر چند تصمیم دولت مبنی بر انتشار اوراق متناقص با تصمیم برای کاهش سود است اما، شرایط بگونه‌ای بود که باید چنین تصمیمی گرفته می‌شد و اگر این کار صورت نمی گرفت نوسانات ارز بیشتر بر روی تورم اثرگذار بود.

رئیس خانه اقتصاد افزود: دلار باید در طول زمان بالا برود و جهش یکباره به سود کشور نیست به دلیل اینکه شوک‌هایی که وارد می کند بسیار زیان آور است نباید آرامش بازار را فدای شوک های مقطعی کنیم.

جمیلی خاطرنشان کرد: دلار بعنوان کالا نباید خرید و فروش شود در حالی که اکنون تبدیل به کالا شده و تحت شوکی که وارد شده بود به صورت روانی در حال افزایش قیمت بود.

وی با بیان اینکه باید در یک سیاست بلندمدت وضعیت کشور نسبت به ارزها را مشخص کنیم، تاکید کرد: نباید نگران دلار باشیم بلکه باید نگران تولید و اشتغال باشیم و اگر در این دو زمینه موفق باشیم قیمت ارزها به طور قطع کاهش خواهد یافت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *