صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حضرت زهرا(س) با تمام وجود برای دفاع از ولایت به میدان آمد/لزوم تلاش در مسیر زندگی فاطمی

۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۹۸۶۷۰
کارشناس علوم قرآنی گفت: باید با الگو قرار دادن زندگی حضرت زهرا(س)، در مسیر زندگی فاطمی تلاش کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین مرادی کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: خداوند در قرآن کریم در آیه 3 سوره قدر می فرمایند: "لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ". "شب قدر از هزار ماه برتر است". همان گونه که ارزش و منزلت شب قدر معلوم نیست و کسی نمی داند، شخصیت حضرت زهرا(س) نیز اینچنین است.


این کارشناس علوم قرآنی درباره عظمت حضرت زهرا(س) اظهار کرد: حضرت امام صادق(ع) می فرمایند: "اگر حضرت علی (ع) در این عالم نبود شخصیتی که هم کفو و هم تراز حضرت زهرا(س) باشد پیدا نمی شد". همچنین حضرت امام حسن عسگری(ع) می فرمایند: "ما حجت خدا بر شما و مادرمان فاطمه حجت خدا بر ما اولیا و ائمه اطهار(ع) هستند".

حجت الاسلام والمسلمین مرادی زندگی حضرت زهرا را به 3 بخش تقسیم و بیان کرد: بخش اول دوران کودکی و حضور در خانه پدرشان رسول خدا(ص)، بخش دوم زندگی در خانه همسرشان حضرت علی(ع) و بخش سوم زندگی 75 تا 95 روزه بعد از رحلت حضرت محمد(ص)، مراحل زندگی بانوی بزرگوار اسلام را تشکیل داد. حضرت زهرا(س) با تمام وجود برای دفاع از ولایت به میدان آمد. هم خطبه فدکیه و هم خطبه برای زنان مهاجر که به دیدار حضرت آمده بودند نشانگر این معناست که شخصیت بزرگ اسلام برای دفاع از امیرالمومنین علی (ع) از همه چیز حتی جان خود گذشت. ایشان در این خطبه  از حضرت علی (ع) دفاع می کنند.

وی ادامه داد: نقل است که ابن ابی الحدید معتزلی می گوید از استاد خود پرسیدم که آیا آن چه حضرت زهرا (س) درباره فدک استدلال کرده درست است؟ استادم گفت: "بله". جواب دادم چرا استدلال های حضرت زهرا(س) را خلافت و حاکمان قبول نکردند؟ استادم جواب داد: "اگر در آن روز این استدلال را می پذیرفتند بعدها حضرت زهرا(س) در خصوص حق امیرالمومنین استدلال و حق علی را اثبات می کردند. در آن روز بحث فدک را نپذیرفتند تا بحث مهم تر را نپذیرند". حضرت زهرا (س)  در 75 تا 95 روز بعد از رحلت پدر برای حضرت علی(ع) از جان مایه گذاشتند، ضربه و تازیانه خوردند و دامن امیرالمومنین را گرفتند تا حضرت را به مسجد نبرند؛ بنابراین تا پای جان ایستادند و اولین شهیده راه ولایت شدند.


این کارشناس علوم قرآنی درباره وظایف افراد در ایام فاطمیه دوم خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(س) به سادات و فرزندانشان فرموده اند: "سلام مرا را به بچه های ما تا روز قیامت برسانید". از سوی دیگر ائمه اطهار(ع) فرموده اند: "هر کس شیعه و محب ما باشد و زهرا(س) را دوست داشته باشد می تواند ایشان را مادر خطاب کند". بنابراین یکی از وظایف ما جبران سلام حضرت زهرا(س) است و باید در ایام شهادت حضرت با حضور خود در مراسم عزا و همچنین الگو قرار دادن زندگی حضرت فاطمه(س) در این مسیر زندگی فاطمی تلاش کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *