نیمی از ریزگردها منشاء خارجی دارد؛ دولت کاری نمیکند؟!
وی با انتقاد از عملکرد دستگاه ها در حوزه مقابله با آلودگی هوای خوزستان و شهرهای مجاور، افزود: بیش از یک دهه از ظهور پدیده زیست محیطی گرد و غبار می گذرد و به دلیل بی توجهی دولت ها برای رویارویی و مهار آن، این پدیده با رشد فزاینده ای آرام آرام زندگی را برای مردم مختل کرده است. در حالی که عامل بوجود آمدن ریزگردها یا همان گرد و غبار ، دخل و تصرف انسانی در اکوسیستم و عدم تامین حقآبه استان است اما با بی توجهی مسئولین امروز با یک مشکل زیست محیطی عظیمی رو به رو هستیم.
رییس مجمع نمایندگان استان خوزستان سیاست های غلط سدسازی دولت ها در دو دهه اخیر را منشاء دیگر بوجود آمدن ریزگرد دانست و تصریح کرد: سد سازی بی رویه در استان و انتقال آب از دو حوزه آبی دز و کارون، منطقه را با کاهش بیش از 1 میلیارد متر مکعبی منابع آبی مواجه ساخته است. حال اینکه که اگر آب کارون با مدیریت بهتری انتقال می یافت کانون های ریزگرد به شکل مطلوب تری کنترل می شد.
وی در پاسخ به این سئوال که برای تامین کمبود آب دز و کارون تاکنون چه تمهیداتی صورت گرفته است، خاطر نشان کرد: در جلسه ای فوق العاده رسیدگی به مشکلات خوزستان در حوزه محیط زیست که به ریاست علی لاریجانی رییس مجلس و با حضور نوبخت نماینده دولت و وزرای نیرو و جهاد کشاورزی برگزار شد، مصوباتی مبنی بر تخصیص 600 میلیون متر مکعب آب، علاوه بر حقآبه ثابت استان به عنوان حقآبه محیط زیست خوزستان تصویب شد.
اپاپی زاده با تاکید بر اینکه بیش از 50 درصد ریزگردهای منطقه منشاء خارجی دارد از عملکرد دستگاه دیپلماسی کشور در بی توجهی به این موضوع انتقاد کرد و افزود: وزارت امور خارجه باید در رأس یک کمیته ویژه با رایزنی های منطقه ای بحران زیست محیطی کشور را که متاثر از سیاست سدسازی برخی همسایگان است به آنان گوشزد کند. اما با وجودی که مجلس مرتبا این موضوع را به دستگاه مربوطه متذکر می شود ظاهرا این نهاد صرفا خود را متولی مذاکرات فیمابین در سایر مسایل سیاست خارجی می داند.
منبع: جام جم
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.