کلاف سردرگم محدودیت حمل سلاح در آمریکا؛ تیراندازیهای مرگبار بلای جان آمریکاییها
به گزارش گروه بینالملل ، دونالد ترامپ که از حامیان حمل سلاح به شمار میرود از عبارت «محدودیت حمل سلاح» در صفحه توییتر خود برای انتقاد به دموکراتهای آمریکا استفاده کرده است.
چهارشنبه هفته گذشته تیراندازی در دبیرستان «پارکلند» در ایالت فلوریدا به کشته شدن 17 نفر و زخمی شدن دهها نفر دیگر منجر شد.
ترامپ که به دلیل قانون حمل سلاح هدف انتقادات فراوانی قرار دارد این بار توپ را به زمین دموکراتها انداخته و آنها را به دلیل عدم تلاش برای کنترل حمل سلاح مورد انتقاد قرار داد.
وی در صفحه توییتر خود نوشت: درست همانطور که دموکراتها نمیخواهند مشکل برنامه داکا را حل کنند، چرا زمانی که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما هم کنگره و هم سنا را در اختیار داشتند، قوانینی برای محدودیت حمل سلاح وضع نکردند؟ پاسخ این است که چون نمیخواستند و فقط حرف میزنند.
این نخستین بار پس از تیراندازی روز چهارشنبه در فلوریدا است که ترامپ موضوع کنترل حمل سلاح را پیش میکشد و این اظهارات ساعاتی پس از آن مطرح میشود که هزاران نفر از خانوادهها، معلمان، دانشآموزان و فعالان سیاسی از جمهوریخواهان خواستار وضع قوانین جدید برای حمل سلاح شدند.
تا پیش از این پیام توییتری، ترامپ به مسئله کنترل حمل سلاح نپرداخته و تنها به همدردی با خانواده قربانیان اکتفا کرده و درباره مشکلات روانی عامل این حادثه سخن گفته بود.
«باراک اوباما»، رئیس جمهور پیشین آمریکا از مخالفان آزادی حمل سلاح بود و به دنبال تیراندازی مرگبار در سال 2012 در مدرسه ای در «کنتیکت»، محدودیتهایی را برای حمل سلاح در آمریکا اعمال کرد.
اوباما قانونی را وضع کرده بود که بر اساس آن افرادی که با مشکلات روانی مواجه بودند، به سختی میتوانستند اسلحه خریداری کنند و این درحالی است که ترامپ این قانون را لغو کرد.
دونالد ترامپ با انتشار پیامی دیگر در صفحه توییتر خود، از این تیراندازی در راستای منافع خود استفاده ومخالفان را هدف انتقادات شدید قرار داده است.
وی در صفحه توییتر خود نوشته است: بسیار ناراحت کننده است که افبیآی تمامی هشدارها درباره تیراندازی در مدرسه فلوریدا را نادیده گرفته است، این پذیرفته نیست، آنها مدت زیادی است که در تلاشند تا تبانی میان روسیه و کارزار انتخاباتی ترامپ را اثبات کنند، هیگونه تبانی در کار نیست به مسائل اساسی بپردازید.
دونالد ترامپ علاوه بر این در پی وقوع تیراندازی در لاسوگاس که مرگبارترین تیراندازی تاریخ آمریکا به شمار میرود، درباره کنترل حمل سلاح در این کشور سکوت کرده و تنها به محکوم کردن این حادثه و همدردی با بازماندگان قربانیان این تیراندازی اکتفا کرد.
مسئله کنترل حمل سلاح در آمریکا از حساسیت بالایی برخوردار بوده و دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود دیدگاه خود درباره این موضوع را تا حد قابل ملاحضهای تغییر داده است.
بعد از حادثه تیراندازی در مدرسه «ساندیهوک» که 20 قربانی گرفت، ترامپ موضعگیری شدیدی در برابر رئیس جمهور وقت باراک اوباما گرفت و وی را مورد انتقاد قرار داد اما پس از ورود به کاخ سفید، دونالد ترامپ که مزایده کاخ سفید وی از سوی «انجمن ملی سلاح» برنده شد، خود را در موقعیت یکی از طرفداران قانون «حق نگهداری و حمل سلاح» قرار داد.
بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی و تحقیقت انجام شده «انجمن ملی سلاح» (National Rifle Association) که یک سازمان آمریکایی برای ترویج مالکیت سلاحهای گرم و آموزش نحوهٔ استفاده از آن در آمریکا است هدیهای بالغ بر 30 میلیون دلار به کمپین انتخاباتی ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی سال 2016 پرداخت کرده است.
جمهوریخواهان از هواداران پروپاقرص آزادی حمل سلاح و دموکراتها از مخالفان این قانون هستند؛ دونالد ترامپ به عنوان یک رئیسجمهور جمهوریخواه یک هفته پیش از حادثه مرگبار لاسوگاس در جمع هواداران خود در ایالت آلاباما بار دیگر همانند دوران تبلیغات ریاستجمهوری تأکید کرده بود: اگر من رئیسجمهور نشده بودم، همه شما باید اسلحههایتان را دو دستی تحویل دولت دموکراتها (هیلاری کلینتون) میدادید.
وی هنگام حادثه تیراندازی مرگبار لاسوگاس وعده داده بود که دولت در آینده درباره قانون مالکیت و حمل آزادانه سلاح تصمیمگیری خواهد کرد، اما هیچ اقدامی از سوی دولت وی در این راستا صورت نگرفت.
نا به گزارش وبسایت «news.com» آمریکا یکی از معدود کشورهای جهان است که در آن حمل آزادانه سلاح برای همه افراد جامعه با قانون اساسی تضمین شده است و در این حال در زمنیه خشونتهای مرتبط با سلاح، آمریکا خشونتبارترین کشور جهان است.
بر اساس آمار منتشر شده، نزدیک به 310 میلیون قبضه اسلحه در این کشور وجود دارد، یعنی تقریبا به ازاء هر نفر یک اسلحه. و این در حالی است که بر پایه گزارش «شاخص توسعه انسانی» در سال 2012 خودکشی با سلاح گرم در آمریکا 6ش برابر کانادا و نزدیک به 16 برابر آلمان بوده است.