صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

محصولات غذایی که متناسب با تغییرات اقلیمی کشت می شود!

۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۰:۳۸
کد خبر: ۳۹۷۶۵۶
تحقیقات جدید مرکز "جان اینز" در بریتانیا نشان می‌دهد ممکن است بتوان گل‌کلم، کلم بروکلی، کلزا و دیگر محصولات کشاورزی را مهندسی کرد، تا برای کشت در جهانی که در حال تغییرات آب و هوایی است، مناسب باشد.
به گزارش  گروه فضای مجازی ، محققان مرکز "جان اینز" به دنبال کشت محصولاتی هستند که با شرایط جدید زمین در پی تغییرات اقلیم متناسب باشد.

کلید این کار در ژن است که بر چگونگی تولید دانه این گیاهان تاثیر می‌گذارد. با مهندسی و ارتقای ترموستات ظاهری ژن، می‌توان این پراکندگی بذر را در دما‌های بالاتر انجام داد و باعث افزایش تولید محصول در محیط‌های گرمسیری شد.

این کار یک راه حل ممکن برای مشکل پراکندگی بذر نارس را نشان می‌دهد، که همچنین به عنوان نابودی بذر شناخته می‌شود و ناشی از جدا شدن غلاف دانه‌ها قبل از برداشت است.

به گفته محققان به عنوان مثال کشاورزان کلزا هر ساله به طور متوسط ۱۵ تا ۲۰ درصد از محصول خود را به دلیل همین مشکل از دست می‌دهند و محصولات کشاورزی می‌تواند در مواجهه با گرمایش جهانی تحت تاثیر بیشتری قرار بگیرد.

دکتر "وینود کومار" (Vinod Kumar)، یکی از محققان این پژوهش می‌گوید: می‌توان یک ترموستات ایجاد کرد که کنترل پراکندگی بذر را کنترل کند. با دریافتن چگونگی انجام این فرآیند در گیاهان، ما در آینده می‌توانیم آن را بازسازی کنیم تا پراکندگی دانه در دما‌های بالاتر با چنین سرعتی رخ ندهد.

وی افزود: این امر می‌تواند با تغییر ژن که قبلا به عنوان "IND" شناخته شده است، انجام بگیرد و به محصولات مقاوم در برابر دما دست یابیم که یک رویای قابل دستیابی است.

در دما‌های بالاتر، دیواره‌های سلولی متمایل به فروپاشی می‌شوند که با مهندسی ژن می‌توان آن‌ها را در مقابل دمای بالا قابل انعطاف کرد.

محققان دریافتند که این نتایج در میان محصولاتی نظیر کلم، گل‌کلم، کلم بروکلی و کلزا قابل دسترسی است.

این تحقیق توسط دکتر "وینود کومار" و پروفسور "لارس اوسترگارد" رهبری شد و در مجله Molecular Plant منتشر شده است.
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *