زاگرس خشک تر می شود!
مدیرگروه پژوهشی تغییر اقلیم پژوهشکده اقلیم شناسی گفت:پیش بینی ها نشان می دهد زاگرس دردهه های آینده بیشترین افزایش دما وبیشترین کاهش بارندگی را تجربه خواهد کرد که این امر به تدریج صورت خواهد گرفت.
کارشناسان معتقدند تغییر اقلیم و به عبارتی گرمایش جهانی زمین توازن بارندگیها را برهم زده در واقع موجب بروز ناهنجاری در میزان بارش در کره زمین شده است که منطقه ما از جمله ایران تحت تاثیر این تغییر قرار گرفته است.
چند سالی است این مساله مورد توجه جهانیان قرار گرفت و بر این اساس نشست پاریس با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانهای که علت اصلی گرم شدن زمین است در سال ۲۰۱۴ در پاریس شکل گرفت و کشورها متعدد شدند تا انتشار گازهای گلخانهای خود را کاهش دهند تا مانع گرمتر شدن زمین شوند. براین اساس ایران نیز متعهد شد ۴ تا ۱۲ درصد انتشار گازهای گلخانهای خود را کاهش دهد.
داود پرهیزگار رییس سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد؛ زنگ خطر تاثیرات تغییر اقلیم به صدا درآمده است و مقابله با آن نیازمند عزم ملی و جهانی است، بر اثر این پدیده بارش در کشور بسیار کاهش یافته است.
به گفته وی ایران در سال ٢٠١١ در زمینه انتشار گازهای گلخانهای مقام ٩ جهان را داشت که در سال ٢٠١٥ به رتبه هشتم رسید.
*** زاگرس خشک میشود
ایمان باباییان مدیر گروه پژوهشی تغییر اقلیم پژوهشکده اقلیم شناسی درگفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: پیش بینیها نشان میدهد زاگرس منطقهای است که در دهههای آینده هم بیشترین افزایش دما و هم بیشترین کاهش بارش را دارد که این امر به تدریج صورت خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: جنگلهای زاگرس ذخیره گاه زیستی ارزشمندی است، اما بدترین وضعیت را در زمینه تاثیر پذیری تغییر اقلیم و گرمایش زمین دارد.
مدیر گروه پژوهشی تغییر اقلیم پژوهشکده اقلیم شناسی به تاثیر اجرای توافقهای بین المللی در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانهای اشاره کرد و گفت: هرچه توافقات بین المللی در مورد تغییر اقلیم کمتر شود وضعیت نیز بدتر میشود.
وی افزود: اکنون شاهد افزایش دمای زمین تا حدود یک درجه هستیم که تا این حد با مشکلات مواجه شده ایم حال اگر بنا به مدلهای انجام شده دمای زمین تا سال ۲۱۰۰ پنج تا ۶ درجه گرمتر شود؛ مشکلات ما چندین برابر خواهد شد.
باباییان اظهار کرد: البته این افزایش دما در بدترین حالت رخ میدهد، اما در حالت خوشبینانه دما تقریبا کمتر از یک درجه افزایش مییابد به شرطی که توافق جهانی بر روی کاهش انتشار گازهای گلخانهای باشد، اما وضعیت فعلی این توافق را نشان نمیدهد و اگر با همین وضعیت جلو برویم تقریبا سه تا چهار درجه افزایش دما خواهیم داشت که با قطعا مشکلات زیادی هم مواجه خواهیم شد.
باباییان همچنین درباره پیش بینیهای فصلی و وضعیت بارش در کشور گفت: پیش بینیهای فصلی نشان میدهد تا فروردین ماه بارشها در منطقه زاگرس و غرب کشور در حدود نرمال حتی متمایل به سمت بیشتر از نرمال است، اما بارش در شرق کشور متمایل به کمتر از حد نرمال است.
وی افزود: یک ماه آینده هم وضعیت بارش در منطقه غرب کشور و شمال در حد نرمال است که در غرب کشور در برخی مناطق حتی بیشتر از نرمال است.
باباییان اظهار کرد: وضعیت بارش در تهران در یک ماه آینده تقریبا در حد نرمال است، اما میانگین در سه ماه آینده نرمال و تا حدود ۱۰ درصد کمتر از نرمال است.
باباییان با اشاره به کاهش ۵۰ تا ۶۰ درصد بارش در کشور گفت: بارشهای اخیر به هیچ عنوان جبران کمبود بارش را از ابتدای سال زراعی تا کنون در کشور نمیکند و اوضاع همچنان وخیم است.
وی به بارشهای سیل آسا در چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: این هم تغییر رفتاری ناشی از تغییر اقلیم است، اما اگر بارش در زمین خشک به صورت ملایم باشد بیشتر جذب سفرههای سرزمینی میشود، اما اگر رگباری و با شدت ببارد خارج از توان جذب خاک خواهد بود و به سیل تبدیل میشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *