صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کمیته میراث فرهنگی علیه میراث فرهنگی / در گورستان های تاریخی تهران چه خبر است؟

۲۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳:۰۳
کد خبر: ۳۹۷۲۶۵
از دو هفته قبل برخی به جان گورستان تاریخی امامزاده عبدالله در شهر ری افتاده اند. گورستانی که در فهرست آثار ملی ثبت است و هر گونه تعییر در آن باید زیر نظر سازمان میراث فرهنگی باشد. با این حال مسئولان گورستان و مسئولان شهری بدون دریافت هرگونه مجوزی اقدام به تخریب این گورستان به اسم ساماندهی کردند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، از دو هفته قبل برخی به جان گورستان تاریخی امامزاده عبدالله در شهر ری افتاده اند.  گورستانی که در فهرست آثار ملی ثبت است و هر گونه تعییر در آن باید زیر نظر سازمان میراث فرهنگی باشد. با این حال مسئولان گورستان و مسئولان شهری بدون دریافت هرگونه مجوزی اقدام به تخریب این گورستان به اسم ساماندهی کردند.

وضعیت گورستان تاریخی امامزاده عبدالله در طرح ساماندهی

این بار پس از ده روز بر هم زدن وضعیت امامزاده عبدالله با حکم قضایی این اقدام متوقف شد. با این حال اتفاق عجیبی که در خلال این تخریب رخ داد اظهار نظر یکی از اعضای شورای شهر بود. حسن خلیلی آبادی، رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران همزمان با این تخریب در یک مصاحبه مدعی شد که گورستان امامزاده عبدالله و شیخ صدوق (نام دیگر گورستان تاریخی ابن باویه) به دلیل مشکلات بهداشتی و روانی که برای شهر ری دارند باید صاف و تبدیل به فضای سبز شوند که این اتفاق هنوز رخ نداده است. 

وضعیت گورستان تاریخی امامزاده عبدالله در طرح ساماندهی

او هر چند این اظهارات را روز بعد در صحفه شخصی خود در شبکه های اجتماعی تکذیب کرد اما در حاشیه جلسه شورای شهر به خبرنگاران درباره این موضوع پاسخ نداد و تنها به تکذیبش در شبکه های اجتماعی اکتفا کرد. این اتفاقات در حالی رخ می دهد که طرح های ساماندهی گورستان ها با همکاری مجموعه مدیریت شهری اتفاق می افتد و شهرداری یکی از مهمترین نهادهای موثر در آن است. 

وضعیت گورستان تاریخی امامزاده عبدالله در طرح ساماندهی

کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران نیز سالهاست نه تنها امکان و ظرفیتی برای حمایت از بناها و آثار تاریخی تهران ندارد که کم کاری و اتفاقاتی مانند این اظهارات نشان از فقدان آگاهی لازم درباره میراث فرهنگی در این کمیته دارد. این در حالی است که یکی از چالش های مدیریت تهران، از بین رفتن پیشینه تاریخی این شهر است.در حالی که مسئولان میراث فرهنگی تهران توان مقابله با تخریب تاریخ تهران را ندارند، اعضای شورای شهر که نهاد اثرگذارتر و قدرتمندتری هستند نیز با سکوت و بی توجهی به وضعیت میراث فرهنگی تهران با تخریب تاریخ این شهر همدلی می کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *