چرا بازار ارز سامان نمییابد؟
وی با بیان اینکه عرضهکننده اصلی ارز در بازار دولت است، افزود: طبق اعلام دولت، هیچ کاهش عرضهای در حوزه ارز نداشتهایم و بلکه افزایش عرضه هم وجود داشته است بنابراین از جانب عرضه ارز ما مشکلی نمیبینیم. همچنین در تقاضای ارز با توجه به گزارشاتی که وزارت اقتصاد میدهد واردات متفاوتی نسبت به گذشته نداشتهایم تا بگوییم تقاضا برای واردات افزایش داشته است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: معتقدم آن تقاضایی که فشار میآورد و وضعیت ارز را بالا میبرد، تقاضای ناشی از انتقال پولهای سرگردان به سمت بازار ارز است. یعنی کسانی که زمانی پولی را بهعنوان سپرده در بانک سرمایهگذاری کرده بودند، با کاهش نرخ سود بانکی منابع خود را به سمت خرید ارز سوق دادهاند و نگاهشان به ارز یک نگاه سرمایهگذاری است. این افراد ارز میخرند تا با یک قیمت بالاتر بفروشند که این موضوع نظام ارزی کشور را با مشکل مواجه کرده است.
عثمانی با بیان اینکه هرگونه افزایش نرخ تسعیر ارز مساوی با کاهش ارزش پول ملی است بیان داشت: این یک آفت و آسیب ملی است و ما باید این بخش را به نحوی مدیریت کنیم که مردم به سهولت در بازار ارز ورود و خروج کنند.
این نماینده مجلس اضافه کرد: قطعاً باید بازارهای جایگزین در کنار بازار ارز تعریف شود وگرنه این فشار بر ارز بالاخره استمرار پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به مدیریت دولت در زمینه کنترل ارز اظهار داشت: اولاً باید گفت که دولت از محل افزایش قیمت ارز بیشترین سود را میبرد؛ یعنی بزرگترین ارزدار کشور دولت است و هرچه نرخ ارز افزایش پیدا کند تبدیل ارزهای دولت به ریال میتواند باعث کمک به اجرای بودجه دولت شود. منتها این مسئله مشکلات دیگری در جامعه ایجاد میکند که این مشکلات خیلی بیشتر از منافعی است که بهدست میآورد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به نظر بنده دولت ارادهای به افزایش قیمت ارز ندارد، اما اگر هم ارز افزایش پیدا کند دولت از این محل استفاده میکند.
عثمانی با اشاره به اخلالگران ارزی تأکید کرد: این افراد بیشتر از لحاظ روانی بر روی جامعه کار میکنند و آنها این روند را یک روند امیدوارکننده برای خود میدانند و این ذهنیت را در جامعه ایجاد میکنند که نرخ ارز حالا حالاها بالا خواهد رفت تا تعداد زیادی از افراد دیگر را به این بازار اضافه کنند.