ترک وعده غذایی "شام" پیر و بیمارتان میکند!
بهخلاف برخی از دستورالعملهای طب نوین که توصیه به ترک شام دارند، ترک این وعده میتواند زمینه نارسایی و بیماریهای مختلف در بدن شود، چنانچه پیامبر(ص) متذکر شدهاند "میترسم بر امتم که شام را ترک کنند و پیر شوند چرا که شام، قوت پیرها و جوانها است".
اما اینکه در منابع طب سنتی و طب اسلامی بر ترک وعده ناهار و بر خوردن شام تأکید شده، زمان مناسب برای صرف شام چهزمانی است و آیا غذایی که در انتهای شب نیز خورده میشود نیز مشمول این تأکید میشود؟!
در پاسخ به این سؤال باید گفت که اصولاً طعام ابتدای شب بهتر از طعام روز است و قاعدتاً ساعت ۱۲ شب غذا خوردن، شام محسوب نمیشود بلکه سحر است؛ در منابع روایی که به وقت "عشا" برای عنوان زمان خوردن شام اشاره شده، منظور زمانی است که سرخی مغرب از بین رفته باشد یعنی حدود ۴۵ دقیقه بعد از اذان مغرب است.
در همین زمینه پیامبر (ص) فرمودهاند: "ترک عشا پیری میآورد"، "شام را ترک نکنید ولو یک خرمای خشک باشد" و "میترسم بر امتم که شام را ترک کنند و پیر شوند چرا که شام، قوت پیرها و جوانها است".
بهخلاف برخی از دستورالعملهای طب نوین که توصیه به ترک شام دارند، ترک این وعده میتواند زمینه ایجاد نارسایی و بیماریهای مختلف در بدن شود.
امام صادق (ع) با تذکر همین نکته فرمودهاند: "نخستین مرحله فاسد شدن و انهدام بدن ترک عشا است" و نیز فرمودهاند: "ترک عشا باعث میشود که قوای جسمانی نقص پیدا کند و دوباره برنمیگردد".
در انتهای این مطلب نیز به حدیثی از امام علی (ع) درباره وعده شام اشاره میکنیم که حضرت فرمود: "شام را ترک نکنید ولو یک تکه نان باشد، زیرا برای جسم قوت است".
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *