صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

متهم افزایش قیمت دلار رونمایی شد

۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۵:۵۸
کد خبر: ۳۹۶۸۸۸
یک بار دیگر سیگنال افزایش حواله درهم، بازار ارز داخلی را متاثر کرد. در چهارمین روز هفته، دلار با ۱۰۵ تومان رشد به قیمت ۴ هزار و ۹۱۰ تومان رسید و یورو با ۱۲۰ تومان رشد روی نقطه ۶ هزار و ۱۷۰ تومان آرام گرفت.

به گزارش گروه فضای مجازی ، روز گذشته، یک بار دیگر سیگنال افزایش حواله درهم، بازار ارز داخلی را متاثر کرد. در چهارمین روز هفته، دلار با ۱۰۵ تومان رشد به قیمت ۴ هزار و ۹۱۰ تومان رسید و یورو با ۱۲۰ تومان رشد روی نقطه ۶ هزار و ۱۷۰ تومان آرام گرفت. با این حال، پر‌نوسان‌ترین ارز در بازار روز گذشته پوند انگلیس بود که از مرز روانی ۷ هزار تومانی عبور کرد. روز سه‌شنبه، پوند انگلیس با ۲۱۰ تومان رشد به قیمت ۷ هزار و ۱۱۰ تومان رسید.

بخشی از رشد پوند ناشی از تقویت ارزش آن در بازارهای جهانی بود، ولی عامل اصلی ثبت بالاترین قیمت این ارز در بازار، ناشی از هیجانات معامله‌گران و کمبود فروش این ارزها در بازار بود.

به گفته فعالان، رشد قیمت دلار در ابتدای روز به بازار ارزهای متفرقه سرایت کرد و موجب شد که کمتر کسی تمایلی به فروش یورو، پوند و دلار کانادا داشته باشد. در این میان عامل اصلی رشد شاخص ارزی مانند روز دوشنبه افزایش نرخ حواله درهم در همان ابتدای روز بود؛ روز سه‌شنبه نرخ حواله درهم پیش از ساعت ۱۱ صبح وارد محدوده هزار و ۳۷۰ تومان شد که نشان‌دهنده رشد بالای ۴۰ تومان بود.

این سیگنال افزایشی موجب شد که معاملات بازار داخلی ساعت ۱۱ در کانال جدید ۴ هزار و ۹۰۰ تومانی آغاز شود. این در حالی بود که دلار در روز دوشنبه ساعت ۳ بعدازظهر با قیمت ۴ هزار و ۸۰۵ تومان به کار خود پایان داده بود.

تغییرات حواله درهم یکی از کلیشه‌های نوسانی بوده که از ابتدای بهمن‌ماه قیمت دلار را بالا برده است. در کنار این متغیر، یکی دیگر از کلیشه‌های نوسانی که در رشد روز گذشته دلار نیز اثر داشت، ورود تقاضای معامله‌گران مرزی و شهرستانی به بازار بود. در شرایطی که قیمت دلار در همان ابتدای روز وارد کانال ۴ هزار و ۹۰۰ تومان شده بود، بازیگران بازارساز وارد بازار شدند و با عرضه خود سعی کردند مانعی در برابر افزایش قیمت شوند.

بازیگران بازارساز در این روز با نرخ‌هایی نزدیک به قیمت بازار اقدام به عرضه کردند و توانستند از نوسانات افزایشی بیشتر تا ساعت ۴ بعدازظهر جلوگیری کنند. این اقدام موجب شد که تقاضای رانتی در بازار کاهش یابد. با این حال، در نوع برخورد بازارساز با نوسانات ارزی خلاقیت و اقدام جدیدی مشاهده نمی‌شد. به گفته یکی از بازیگران باتجربه ارزی، ورود جریان نقدینگی به بازار به اندازه‌ای است که در شرایط فعلی بازارساز تنها با ترکیبی از بسته‌های جدید و تاکتیک‌های متنوع می‌تواند نوسانات را مدیریت کند.

در واقع از نظر وی تنها با عرضه ارز نمی‌توان اقدام به مدیریت قیمت‌ها کرد و بازارساز باید در ابعاد مختلفی اقداماتی را به‌صورت همزمان صورت دهد تا انتظارات معامله‌گران را تحت تاثیر قرار دهد؛ افزایش نرخ سود بانکی، گشایش در جا‌به‌جایی‌های حواله‌ای و عرضه درهم تنها دو راهکاری هستند که از نظر برخی از کارشناسان در کوتاه‌مدت می‌توانند تا حدی جو نوسانی را در بازار پایین بیاورند.

روز سه‌شنبه سکه تمام بهار آزادی نیز با تکیه بر رشد قیمت دلار ۳ کانال قیمتی بالا رفت؛ دیروز سکه با افزایش ۳۲ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۵۹۳ هزار تومانی رسید. این بیشترین قیمت سکه در طول ادوار گذشته بود و موجب شد که انتظارات افزایشی در این بازار بیش از پیش فعال شوند. به گفته یکی از بازیگران فنی بازار، سکه در صورت شکست مقاومت یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی؛ توان فتح سقف‌های جدیدی را خواهد داشت ولی تا پیش از عبور از این نقطه مهم، معامله‌گران کمی احتیاط خواهند کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *