روزنامه نوای وقت پاکستان: "اسلام آباد" به توسعه بندر چابهار با دید مثبت نگاه کند
به گزارش گروه بینالملل ، روزنامه اردو زبان نوای وقت چاپ شهر اسلام آباد مقاله ای با عنوان 'پاکستان و خاورمیانه، انقلاب ایران - تاثیرات و نتائج' منتشر کرد.
نگارنده این مقاله با تبریک فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران، نوشت که لازم است در وهله نخست در خصوص رویارویی 'چابهار، گوادر و بندر دبی' سخن بگوییم.
در این مقاله آمده است:برخی از وزیران دولت فدرال پاکستان وقتی سخن می گویند، ظرافت یا اندیشمندی را سرلوحه سخنان خود قرار نمی دهند. این سرمقاله می افزاید: عابد شیرعلی وزیر مشاور انرژی پاکستان اخیرا اعلام کرد که از ایران برای بندر گوادر و اهالی این منطقه برق فراهم خواهد شد.
نگارنده می نویسد:بسیار خرسندیم که جایگاه ایران به عنوان کشور همسایه و کشور مسلمان به رسمیت شناخته می شود و استفاده مثبت از برق ایران نیز مورد توجه قرار گرفته است و زمانی که پروژه کریدور مشترک اقتصادی با چین از ایالت بلوچستان می گذرد و برق ایران را نیز برای اهالی بندر گوادر فراهم می کنیم، در حقیقت زمان آن رسیده که پاکستان نیز تمایل و محبت خود را نسبت به بندر چابهار ابراز کند.
به عقیده نگارنده این مقاله، باید به طرح توسعه بندر چابهار به دید مثبت نگاه کرد، وقتی که رهبران ایران بنادر چابهار و گوادر را خواهرخوانده اعلام می کنند پس پاکستان نیز باید این نگاه را بپذیرد، زیرا مردم ایران حق مشروع برای بهره مندی از موقعیت چابهار و استفاده معیشتی از این بندر دارند.
نگارنده این مقاله بر این اعتقاد است که اگر ایران تمایل خود را برای ملحق شدن به طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان - چین اعلام می کند با این وضعیت برخی از نیازهای حقیقی و زمینی این طرح نیز فراهم خواهد شد.
نگارنده از این سخن وزیر مشاور انرژی پاکستان به شدت انتقاد کرد که به عقیده وی بعد از توسعه گوادر، این بندر جای بندر دبی را گرفته و گوادر تبدیل به مبدا فعالیت های تجاری دنیا می شود.
کارشناسان و پژوهشگران پاکستان معتقدند با توجه به ظرفیت بالای اقتصادی در منطقه و آسیای میانه دو بندر چابهار و گوادر به عنوان دو بندر خواهر خوانده در کنار یکدیگر می توانند در بالا بردن سطح زندگی مردم و توسعه اقتصادی و تجاری نقش ایفا کنند.
طرح توسعه بندر چابهار با افتتاح فاز نخست طرح توسعه بندر و اسکله شهید بهشتی با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران و مقامهای عالیرتبه هند و افغانستان در رسانههای مهم بینالمللی با واکنشهای بسیاری روبه رو شد.
خبرگزاری رویترز پس از انجام مراسم افتتاحیه در چابهار نوشت: تهران امیدوار است که با توسعه چابهار بتواند به مسیر ترانزیتی به سرزمین محصور افغانستان و آسیای میانه بدل شود.
سرمایهگذاری این طرح، رقمی افزون بر یک میلیارد دلار را شامل میشود که هندوستان در آن ٢٣٥ میلیون دلار سرمایهگذاری کرده است.
هند در مجموع رقم ٥٠٠ میلیون دلار در چابهار و در بخش شمالی عمان سرمایهگذاری کرده است که نزدیکترین مسیر ایران به اقیانوس هند به حساب میآید.