پيشرفتهاى كشور در ٤٠ سال اخير به هيچ دولتى مرتبط نيست و متعلق به نظام است/ افزایش قیمت ارز، حباب است
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، «محمدباقر نوبخت» امروز (سهشنبه) در جریان نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال تماشایی بود و نشان داد که مردم ما همچنان پای انقلابشان ایستادهاند.
وی در ادامه با اشاره به پیشرفتهای صورتگرفته در ۴ دهه اخیر به رغم تمام توطئههای دشمنان گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز با قدرت و توان دفاعی بازدارنده خود پرچمدار مبارزه با تروریسم در منطقه است، همچنین در بخش پیشرفتهای اقتصادی نیز باید متذکر شوم که بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، اقتصاد ایران هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا است؛ به علاوه این در سال جاری ۹۴ میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی ما افزوده شده است.
پیشرفتهای حاصل شده به هیچ دولتی مرتبط نیست و متعلق به نظام است
نوبخت با بیان اینکه علیرغم وجود مشکلات در کشور در ابعاد مختلف، اما وضعیت توزیع درآمد در کشور ما نسبت به کشورهایی همچون آمریکا، روسیه، ترکیه و چین مطلوبتر است، تصریح کرد: اگرچه دستاوردهای به دست آمده نفی کننده واقعیتهای موجود و اینکه در حال حاضر بیش از ۳ میلیون بیکار در کشور وجود دارد، نیست، اما قطعاً نمیتوان پیشرفتها و دستاوردهای بهدست آمده در ۴ دهه اخیر را انکار کرد؛ همچنین باید تأکید کرد که این دستاوردها به هیچ دولتی ارتباط ندارد بلکه متعلق به نظام جمهوری اسلامی است.
وضعیت پرداخت یارانهها در سال آینده
سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی پیرامون سرانجام پرداخت یارانهها در سال آتی اظهار کرد: ما در لایحه بودجه ۹۷ تعمداً تبصره ۱۴ را از تبصره ۱۸ جدا کردیم؛ در تبصره ۱۴ که مرتبط با بحث یارانهها است تصریح شده که هر آنچه تا امروز از محل افزایش حاملهای انرژی تحصیل کردیم در بین خانوارها توزیع کنیم و این مبلغ را همچنان قرار است یارانه دهیم.
وی تصریح کرد: بنابراین ما در سال آینده همه منابع حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی را به پرداخت یارانه اختصاص میدهیم و از این منبع میزانی را به خزانه جهت مسائل عمرانی و جاری اختصاص نمیدهیم.
نوبخت با بیان اینکه در بحث یارانهها با مدل موردنظر دولت جمعبندی صورت نگرفت، افزود: بنابراین سال آینده با همین روش موجود یارانهها پرداخت خواهد شد.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به بند الف ماده ۳۹ قانون برنامه ششم بیان داشت: دولت مطابق با قانون مکلف است هر سال قیمت حاملهای انرژی را اصلاح کند و پول آن را در جهت تقویت تولید و اشتغال صرف کند و ما این موضوع را در تبصره ۱۸ بودجه آوردیم.
وی افزود: پیشبینی ما این بود که در صورت اصلاح قیمت حاملهای انرژی، مبلغ به دست آمده از این اصلاح قیمت صرف پرداخت یارانه نقدی شود و مابقی درآمدهای حاصله از فروش حاملهای انرژی به تقویت تولید و اشتغال اختصاص یابد؛ همچنین پیشبینی کرده بودیم که سرجمع مبالغ مذکور را به ۷۴ هزار میلیارد تومان برسانیم و با سرمایهگذاری در ۱۲ برنامه مشخص به هدف ایجاد اشتغال برای ۱ میلیون و ۳۳ هزار نفر نائل شویم.
برنامههای دولت در بخش مسکن در سال آینده
نوبخت در ادامه با اشاره به برنامههای دولت برای بخش مسکن تصریح کرد: ما قصد داریم ۵۰ هزار واحد مسکن در شهرها و ۵۰ هزار واحد دیگر در روستاها بنا کنیم که تسهیلات این امر بهصورت ویژه اعطا میشود؛ همچنین در صدد هستیم تا ۱۰۰ هزار واحد مسکونی را نیز در قالب بافتهای فرسوده نوسازی کنیم که این دو برنامه مشخص دولت برای بخش مسکن ۳۰۰ هزار فرصت شغلی را ایجاد میکند.
سخنگوی دولت افزود: همچنین از همان ۷۴ هزار میلیارد تومانی که اشاره شد و بخشی از منابع حاصل از اصلاح قیمت حاملهای انرژی است درنظر داریم ناوگان حمل ونقل درونشهری و برونشهری را نوسازی کنیم که در این بخش پیشبینی ایجاد ۲۵ هزار فرصت شغلی وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به تغییراتی که در کمیسیون تلفیق مجلس پیرامون برنامههای دولت مندرج در لایحه بودجه ۹۷ صورت گرفت گفت: مجلس نظرش این است که به جای افزایش قیمت حاملهای انرژی مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان ناشی از افزایش مالیاتها و حقوقهای گمرکی را جهت تقویت تولید و اشتغال به دولت اختصاص دهد. همچنین مجلس این اجازه را به دولت داده است که از بودجه طرحهای عمرانی نیز به منظور تقویت تولید و اشتغال استفاده شود.
باید مجلس را بواسطه توجه به اقشار کم درآمد در بررسی بودجه، تقدیس کنیم
نوبخت خاطرنشان کرد: ما به عنوان دولت تا اینجای کار با مجلس نهایت همکاری را داشتهایم و باید از مجلس قدردانی کنیم و مجلس را تقدیس کنیم که در بحث بودجه ۹۷ نسبت به اقشار کمدرآمد توجه ویژهای داشته است و اعلام کنیم که نه در بحث پرداخت یارانهها و نه در بحث اصلاح حاملهای انرژی بدون رضایت مجلس اقدامی را انجام نمیدهیم.
سیاستهای منطقهای ایران به دولتهایی که از هزاران کیلومتر آن سوتر به منطقه ما آمدهاند، ارتباطی ندارد
سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر صحت و سقم هشدار سه کشور اروپایی به رئیس جمهور در خصوص اقدامات موشکی و منطقهای ایران اظهار کرد: اگر این خبر صحت داشته باشد باید بگوییم که سیاستهای منطقهای ایران به دولتهایی که از هزار کیلومتر آن سوتر به منطقه ما آمدهاند ارتباطی ندارد.
تدارک دولت برای شب عید
نوبخت در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون تمهیدات درنظر گرفته شده توسط دولت برای تامین اسکناس و میوه و سایر اقلام مورد نیاز مردم برای روزهای منتهی به تعطیلات نوروز، گفت: تمهیدات لازم توسط بانک مرکزی برای در اختیار قرار دادن اسکناس مورد نیاز مردم در شب عید تدارک دیده شده است؛ همچنین وزارتخانههای صنعت و کشاورزی نیز، اقدامات مقتضی برای تامین میوه و سایر اقلام مورد نیاز مردم برای شب عید را تدارک دیدهاند.
توضیحات نوبخت پیرامون رشد قیمت ارز
سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون افزایش قیمت ارز و عدم علاقه مردم به سپرده گذاری در بانکها، بیان داشت: در بازار پولی و بانکی، سپردههای مردم تقلیل نیافته است و نظام بانکی ما با اقتدار در حال انجام کار است و بانک مرکزی نیز نظارت و کنترل خود را اعمال میکند.
وی در ادامه با حباب خواندن قیمت فعلی ارز در بازار، گفت: در ماجرای موسسات اعتباری، شاهد بودیم که چطور مردم بعضا تمام زندگی خود را به واسطه فریب آن موسسات مبنی بر اعطای سود بیشتر، سپرده گذاری کردند؛ در رابطه با بازار ارز نیز همین قضیه صدق میکند و ملت بزرگ ما در این شرایط باید کمک کند تا بیجهت سرمایهها به سمت بازار ارز نروند و موجبات کاهش ارزش پول ملی فراهم نشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: ثبات اقتصادی برای کشور ما لازم است و بازار ارز حتما باید کنترل شود؛ در همین رابطه نیز مطلع هستم که بانک مرکزی برنامه هایی را برای عملیاتی کردن در دست اجرا دارد چرا که قطعا افزایش نرخ تسعیر ارز برای دولت قابل تحمل نخواهد بود.
نوبخت افزود: مگر چه اتفاقی در اقتصاد کشور رخ داده که قیمت دلار به این میزان رسیده است؟ ارز ناشی از صادرات نفتی 50 میلیارد دلار و ارز ناشی از صادرات غیرنفتی 45 میلیارد دلار است. ارزی هم که برای واردات صرف میشود، 47 میلیارد دلار است، بنابراین مشخص است که افزایش قیمت ارز حباب است.
سخنگوی دولت، تصریح کرد: ما کمبود منابع ارزی نداریم؛ در بازار ارز با یک تقاضای غیرموثر و غیرضروری مواجه هستیم؛ چرا که برخی تصور میکنند این بازار در کوتاه مدت بازدهی بیشتری دارد؛ درست است که منابع ارزی ما بیش از مصارف آن است اما به هر ترتیب محدود است و باید مدیریت شود و نباید ذخایر ارزی ما از بین برود. به یاد داریم که در یکی از دولت ها تا 22 میلیارد دلار هم ارز وارد بازار شد.
نسبت پایین درآمدهای مالیاتی دولت به تولید ناخالص داخلی
نوبخت در پایان در پاسخ به سوالی در خصوص میزان درآمدهای مالیاتی دولت، تصریح کرد: در کشور ما، نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی، حدود 7 درصد است؛ در حالیکه این میزان در کشورهای صنعتی بین 30 تا 40 درصد است. بنابراین ما نه از طریق فشار به افراد و گروه هایی که مالیات میدهند بلکه از طریق گسترش پایه مالیاتی باید در این رابطه افزایش درآمد داشته باشیم.