ردپای نور چشمیها در حیاط خلوت «شرکتهای کشت و صنعت کارون»/ منافع هنگفتی به جیب زدهاند
وی با اشاره به برخی نتایج در جریان این تحقیق و تفحص تصریح کرد: بر اساس این تفحص مطلع شدیم که یکسری از افراد نورچشمی از حیاط خلوت کارون استفاده کرده اند که این افراد یکی از عوامل ورشکستگی شرکتهای کشت و صنعت کارون محسوب میشوند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: معتقدم این افراد منافع هنگفتی از رانت خواری خود در این شرکتها به جیب زدهاند که فعلاً نمیتوان عدد و رقمی از آنها را عنوان کرد.
عضو کمیسیون «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» مجلس با شاره به برخی تخلفات صورت گرفته، گفت: به عنوان مثال اگر قرار بوده این افراد زمینی را ۵ میلیون تومان اجاره دهند به قیمت یک میلیون به یک نورچشمی اجاره دادهاند و آن نورچشمی آمده و با دو برابر قیمت و صد درصد افزایش و صد درصد سود آن زمین را به فرد دیگری داده است؛ بدون اینکه روی آن زمین کار کند و آن فرد هم با یک افزایش قیمتی آن زمین را به افرادی عادی اجاره داده که نمیتوانند بروند و زمین اجاره کنند و نهایتاً این زمین با ۲ الی ۳ برابر قیمت به دست مردم عادی رسیده است.
پاپیزاده اظهار داشت: بر اساس این تفحص اعلام کردیم که باید روندی طراحی شود تا این شرکت در قالب روند قانونی به مردم واگذار شود و مردم سهامدار آن باشند و در عین حال یکپارچگی آن حفظ شود و همچنین خود مردم هیئت مدیره آن را انتخاب کنند تا خود مردم به آن نظارت کنند.
وی تأکید کرد: اگر غیر از این موارد صورت بپذیرد هیئت تحقیق و تفحص از شرکت های کشت و صنعت کارون و همچنین سایر نمایندگان متعهد خواهند بود که از همه ابزارهای نظارتی مجلس در جهت منافع مرد استفاده کنند.
به گزارش میزان، در جلسه علنی روز یکشنبه (۲۴ بهمن سال ۹۵) مجلس شورای اسلامی، بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت کشت و صنعت کارون و شرکت طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت و نمایندگان با ۱۲۹ رای موافق ۲۸ رای مخالف و ۳ رای ممتنوع از مجموع ۲۵۸ نماینده حاضر در مجلس با تقاضای این تحقیق و تفحص موافقت کردند.