صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دولت قطعا سال آینده قیمت بنزین را افزایش نمی‌دهد

۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸:۲۳
کد خبر: ۳۹۴۵۹۴
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
سخنگوی دولت گفت:دولت قطعا قیمت بنزین و سایر حامل‌های انرژی را در سال ۹۷ افزایش نمی‌دهد.

به گزارش گروه سیاسی ،محمدباقر نوبخت امروز (سه شنبه ۱۷ بهمن) در نشست خبری خود با خبرنگاران که در محل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برگزار شد، گفت: از چند روز گذشته در صحن علنی کار رسیدگی به لایحه بودجه آغاز شده و بخشی از بند‌ها و موادی از لایحه که درخصوص مباحث درآمدی بودجه است، مورد بررسی نمایندگان قرار گرفته است.

سخنگوی دولت دوازدهم ادامه داد: رئیس مجلس شورای اسلامی در رسیدگی به لایحه بودجه وقفه‌ای را تشخیص دادند که باید صورت بگیرد و این موضوع با رأی نمایندگان مورد تایید قرار گرفت، تا پاره‌ای از مسائل از جمله برنامه‌هایی که براساس برنامه ششم نیاز هست که در بودجه سال ۹۷ منعکس شود، مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد.

وی افزود: خوشبختانه دولت برای نکاتی که مدنظر رئیس مجلس و نمایندگان است، برنامه دارد که می‌توان به ۱۲ برنامه برای اشتغالزایی با سرمایه گذاری ۷۳ هزار و ۴۰۰ میلییارد تومانی در عرصه‌های مختلف اشاره کرد.

ایجاد ۳۰۰ هزار شغل در جریان نوسازی بافت‌های فرسوده
نوبخت تصریح کرد: در این راستا دولت برنامه‌هایی برای نوسازی بافت فرسوده دارد که بر این اساس ۳۰۰ هزار شغل ایجاد می‌شود که ۲۶۰ هزار از فرصت‌های شغلی با نوسازی بافت فرسوده محقق می‌شود و ۴۰ هزار نیز با ساخت خانه‌های روستایی و مسکن‌های تحت حمایت شهرداری ایجاد می‌شود.

وی بیان کرد: با اقدامات مذکور علاوه بر اشتغالزایی به مقاوم سازی ابنیه شهری و روستایی نیز توجه می‌شود.

دو برنامه دولت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل درون و برون شهری
سخنگوی دولت با اشاره به تاکیدات دکتر لاریجانی رئیس قوه مقننه مبنی بر جلوگیری از آلایندگی هوا گفت: دولت دو برنامه برای نوسازی ناوگان حمل و نقل درون و برون شهری دارد تا در سال ۹۷ علاوه بر کاهش آلودگی هوا به کنترل مصرف سوخت نیز توجه شود و با اقدامات مذکور ۲۵ هزار شغل نیز ایجاد می‌شود.

برنامه دولت برای پرداخت یارانه نقدی در سال ۹۷
نوبخت اضافه کرد: دولت علاقمند است در راستای سیاست فقرزدایی تا پایان دولت دوازدهم به تمامی کسانی که مستحق دریافت یارانه هستند، یارانه نقدی پرداخت کند، حتی به کسانی که یارانه دریافت می‌کنند، اما نسبت به خط مستمری که از سوی کمیته امداد و سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود، پایین‌تر است، یارانه پرداخت کند و باید توجه داشت مستمری مددجویان تحت پوشش از ابتدای سال جاری ۳ و ۴ دهم افزایش یافته است.

سخنگوی دولت با اشاره به موکول شدن ادامه بررسی لایحه بودجه به جلسات علنی مجلس تا چند روز آینده افزود: از این موضوع استقبال می‌شود که کمیسیون تلفیق وقت مضاعف برای بررسی بودجه دارد و ضمن قدردانی از مجلس، ما انتظار داریم برنامه‌های دولت که در راستای افزایش اشتغال و کاهش فقر مطلق و ایمن سازی ابنیه روستایی و شهری در مقابل زلزله و همچنین رفع آلودگی هوا پیش بینی شده، مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: اگرچه مجلس تا حدود یک هفته آینده جلسه علنی ندارد، اما دولت در کنار کمیسیون تلفیق آمادگی دارد که رسیدگی به بودجه را انجام دهد. همانطور که بعد از رد کلیات لایحه بودجه نیز ۷۲ ساعت وقت بررسی در کمیسیون تلفیق داده شد و بعد ازرسیدگی ها، ما هم از آن استقبال کردیم، در حال حاضر هم امیدواریم برنامه‌های متقن، منطقی و قابل اجرا کمک کند تا به اهداف خود در سال ۹۷ دست پیدا کنیم.

انگلیسی‌ها اعلام کنند چقدر تسلیحات کشتار جمعی و بمب در اختیار سعودی‌ها قرار دادند
سخنگوی دولت در واکنش به این پرسش که مقامات انگلیس هزینه حضور ایران در یمن، عراق و سوریه را حدود ۱۶ میلیارد دلار ذکر کرده اند، گفت: این سخن انگلیس نادرست است و نگرانی انگلیس از حمایت نابه‌حقی است که از دولت سعودی در کشتار مردم به ویژه کودکان یمنی انجام می‌دهد، آنان باید اعلام کنند چقدر تسلیحات کشتار جمعی و بمب در اختیار سعودی‌ها قرار دادند که آن‌ها هم در یمن جنایت می‌آفرینند و ما در چارچوب ارقام مشخصی که برای نیرو‌های مسلح محاسبه و تصویب می‌شود، اقدام می‌کنیم.

سیاست دولت وارسی کردن اطلاعات حساب شهروندان ایرانی نیست
نوبخت در پاسخ به این پرسش که سیاست دولت در قبال یارانه‌بگیران چیست، افزود: سیاست دولت نسبت به یارانه بگیران اجرای قانون هدفمندی یارانه است و وارسی کردن اطلاعات حساب شهروندان ایرانی نیست، اما اینکه سراغ نیازمندان برویم و به آن‌ها یارانه بدهیم کاملا منطقی است، به همین دلیل مجلس باید شایستگان نیازمند یارانه را مشخص کند و گفته نشود که چه کسانی شایسته دریافت یارانه نیستند، چرا که با این روند حذف دهک‌های بالای درآمدی اجرایی و عملیاتی نیست.

وی ادامه داد: انتظار داریم جلسات کمیسیون تلفیق رهگشا شود و بتوانیم به فرمول مشترکی برای استفاده بهینه از یارانه‌ها جهت کاهش فقر مطلق برسیم.

دولت قطعا قیمت بنزین و سایر حامل‌های انرژی در سال ۹۷ را افزایش نمی‌دهد
نوبخت درپاسخ به این سوال که آیا دولت با افزایش قیمت حامل‌های انرژی به دنبال تغییر قانون هدفمندی یارانه‌ها است؟، تصریح کرد: افزایش قمیت حامل‌های انرژی مسئله دیگری است و اگر قیمت‌ها بخواهد اصلاح شود منابع حاصل از این اصلاح در جهت توسعه اشتغال پایدار کشور هزینه می‌شود و در راستای سیاست یارانه‌ای و فقرزدایی نیست.

وی در واکنش به این پرسش که تصمیم دولت برای قیمت حامل‌های انرژی در سال ۹۷ چیست؟، افزود: دولت قطعا قیمت بنزین و سایر حامل‌های انرژی را در سال ۹۷ افزایش نمی‌دهد.

سخنگوی دولت با تاکید بر عزم دولت جهت همسان سازی حقوق بازنشستگان ادامه داد: قانونی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان وجود ندارد و در برنامه ششم نیز شورای نگهبان این بند را که مربوط به همسان سازی حقوق بازنشستگان است، رد کرد، اما دولت در سال گذشته با توجه به تخصیص ۳ هزار و ۴۰۰ میلیون تومان به همسان سازی حقوق بازنشستگان در این راستا گام برداشت و در سال ۹۶ مصوبه دولت که هزار میلیارد تومان بود، در مجلس به ۳۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

تحقق ۱۰۰ درصدی منابع همسان سازی در سال ۹۶
وی اظهار داشت: دولت آمادگی دارد برای همسان سازی حقوق بازنشستگان ۳۴۰۰ میلیارد تومان اختصاص دهد، البته در لایحه دولت یک هزار میلیارد تومان برای تحقق این هدف در نظر گرفته شد که در کمیسیون تلفیق یک هزار میلیارد تومان تصویب شد، اما با توجه به اینکه مطالبه درست و به حقی است، در نشست مجدد با کمیسیون تلفیق ۲۰۰۰ میلیارد تومان مصوب مجلس را به ۳۴۰۰ میلیارد تومان اصلاح می‌کنیم. البته در سال گذشته منبع ناپایداری برای این موضوع در نظر گرفته شده بود، ولی با توجه به اعتقاد دولت برای انجام این کار این موضوع را صددرصد محقق کرد.

برای اجرای حذف دهک‌های بالای درآمدی به وفاق مجلس و دولت نیاز است
آنطور که خانه ملت گزارش داده است، رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برای اجرای حذف دهک‌های بالای درآمدی به وفاق مجلس و دولت نیاز است، بیان کرد: دو روش وجود دارد برای اینکه یارانه به افراد نیازمند و مستحق و شایسته دریافت پرداخت شود، نخست اینکه یارانه بگیران نیازمند شناسایی شوند، همانند اینکه گفته شود افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی یارانه پرداخت شود که این فرمول دولت است که نیاز به کمک و مساعدت مجلس دارد یا اینکه گفته شود یارانه افراد پردرآمد پرداخت نشود، این یعنی باید جیب تک تک ۸۰ میلیون ایرانی را بگردیم که درست نیست، لذا باید با همکاری دولت، جامعه هدف مشخص شود.

وی ادامه داد: دولت اگر بین دو نفر شک کند که مستحق دریافت یارانه است یا خیر، به نفع آنکه مستحق دریافت است عمل می‌کند و دوست نداریم در زندگی مردم تشویش به وجود آوریم.

آیا جایی اثبات شده است که علل بروز اعتراضات معیشتی و اقتصادی بوده است؟
نوبخت در پاسخ به این پرسش که آیا اغتشاشات اخیر مورد واکاوی دولتمردان قرار گرفته است یا خیر؟ و درخصوص معیشتی بودن این اعتراضات تصریح کرد: آیا جایی اثبات شده است که علل بروز اعتراضات معیشتی و اقتصادی بوده است؟ باید این پدیده اجتماعی مطالعه شود که همکاران در دولت مشغول این کار هستند و به بخش‌های مختلفی در این باره، اما باید توجه داشت که مسائل اجتماعی معادلات یک مجهولی نیست، که به دنبال جواب یک متغیر مجهول بگردیم، بلکه یک ماتریس هستند و باید از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد و نمی‌توان گفت: می‌توان برخی اقدامات را به دلیل مسائل معیشتی انجام داد، البته برخی اقدامات به قدری سخیف بوده که اصلا قابل قبول نیست و ارزش طرح کردن ندارد، لذا دولت در حال جمع بندی این اتفاقات بوده و در زمان مقرر دلایل آن اعلام می‌شود.

دولت به هیچ وجه برای پوشش کسری بودجه خود حاضر به بهم ریختن اقتصاد نیست
سخنگوی دولت دوازدهم با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز با سیاست‌های دولت مغایر است، افزود: دولت تلاش می‌کند برای ثبات بخشی و قیمت معقول برای ارز تلاش کند، ممکن است تقاضا برای ارز بیشتر شده باشد، اما باید دید که آیا این تقاضا برای واردات و صادرات است یا اینکه پول تبدیل به ارز شده است، البته قطعاً این افراد ضرر می‌کنند، همانند سپرده گذاران موسسات مالی و اعتباری که گمان می‌کردند که چند درصد سود بیشتری در این بخش وجود دارد، اما حباب از بین رفت و سپرده گذاران متضرر شدند، لذا دولت از تضعیف پول ملی هیچ سودی نمی‌برد و دولت به هیچ وجه برای پوشش کسری بودجه خود حاضر به بهم ریختن اقتصاد نیست.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوالی درباره اجرای قانون جامع ایثارگران در بودجه ۹۷، افزود: ما در اعداد و ارقامی که در ردیف‌های مختلف پیش‌بینی کردیم اجرای قانون جامع ایثارگران را مورد توجه قرار دادیم و در تبصره ۱۰ هم بند مرتبطی در خصوص برخورداری فرزندان ایثارگران از معافیت‌ها و ترجیحات جرایم خدمت سربازی پیش‌بینی شده است و کمیسیون تلفیق به این اعتبار که در قانون اصلی این موضوع آمده آن را نیاورد، اما هم مجلس و هم دولت خواهان توجه به کسانی هستند که هویت و امنیت ما با ایثار آن‌ها تامین شده است.

حمایت از شرکت‌های توسعه‌ای به ویژه در بازسازی بافت‌های فرسوده
وی درباره پیش‌بینی افزایش قیمت حامل‌های انرژی از سوی دولت نیز ادامه داد: این موضوع در برنامه ششم مورد تاکید قرار گرفته و ما موظف هستیم این کار را طبق قانون برنامه انجام بدهیم، بر همین اساس اصلاحی را پیش‌بینی کردیم و از این محل ۱۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان منابع برای اشتغال در نظر گرفتیم که کمیسیون تلفیق آن را تایید نکرد، اشکالی هم به آن وارد نیست چرا که منابع دیگری پیش‌بینی شد و در کنار منابع صندوق که در این راستا سیاستگذاری می‌شود و ۳ هزار میلیارد تومان از محل افزایش مالیات‌ها به این امر اختصاص یافت و همچنین درصدی از اعتبارات تملک دارایی برای این بخش مصرف می‌شود که این برای تولید دست ما را باز می‌کرد. علاوه بر این تسهیلاتی توسط بانک‌ها و نظام بانکی برای این طرح اختصاص می‌یابد که مجموعاً ۷۳ هزار و ۴۰۰ میلیار تومان منابع برای اشتغال در نظر گرفته شده که بین ۱۲ برنامه تقسیم می‌شود، لذا ما مصمم هستیم قبل از اتمام فرصت کمیسیون تلفیق، کل این مجموعه را با اقلام تفصیلی در اختیار نمایندگان قرار دهیم.

نوبخت در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حمایت از شرکت‌های توسعه‌ای به ویژه در بازسازی بافت‌های فرسوده گفت: این موضوع جزو تکالیف دولت است و ما آن را در بخش بافت فرسوده در نظر گرفتیم.

تخصیص مناسبی برای کمیته ملی المپیک پیش‌بینی کردیم
وی درباره مدیران دو تابعیتی، افزود: ممکن است در جلساتی در کمیسیون مربوطه با وزارتخانه و دولت این موضوع مطرح شده باشد که ما در جریان آن نیستیم، اما دولت در این زمینه قانون را اجرا می‌کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره بودجه سازمان ملی المپیک یادآور شد: بر اساس ماده یک قانون محاسبات عمومی، بودجه پیش بینی منابع و برآوردی از مصارف است و قانون محاسبات عمومی تصریح می‌کند که وقتی عددی را در بودجه به عنوان منبع یا مصرف قرار می‌دهیم لزوما این به معنای درآمد و مصرف نیست، بلکه هم باید حکم داده شود و هم خزانه این ارقام را وصول کند، ضمن اینکه قانونگذار این حق را به سازمان برنامه داده که تا ۱۰ درصد از محل کاهش یک ردیف به ردیف دیگری بیفزاید، یعنی در برخی ردیف‌ها می‌توان تا ۱۱۰ درصد تخصیص داد، لذا ضابطه ما هم در این زمینه ضرورت کار است.

سخنگوی دولت دوازدهم تصریح کرد: بر فرض برای اعزام ورزشکاران به مسابقات بین‌المللی یا صندوق‌های بازنشستگی و پرداخت‌های پرسنلی نمی‌توانیم بگوییم منابع نداریم و این‌ها جزء ضرورت‌ها است، ضمن اینکه در توافق با کمیته ملی المپیک، تخصیص مناسبی را برای آن‌ها پیش‌بینی کردیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *